Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete pohodlně připravit i ve své vlastní kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A16l12e63š 51P88r66o19c90h21á20z85k10a 1249455205342

... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj

+2/−3
23.7.2016 19:36

P59a85v42e75l 97S58o91u43č67e25k 7514972267125

Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...:-)

+2/0
23.7.2016 19:52

T92o32m58á80š 40L58i27s28k31a 6470559294574

V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari

Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)

Co to proboha má být?

Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.

To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.

+8/0
23.7.2016 19:06

P24a19v15e85l 12S51o39u40č83e57k 7354102567195

Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)

+2/0
23.7.2016 19:50

P30a83v72l24a 21H74r19a27d63i51l43o15v60a 3167411641934

Hlavne vyrabet zrovna kosari doma.....jako dobry to je, ale styl fast food.

0/0
23.7.2016 20:04

T29o78m10á77š 33T61a38t48í55č86e70k 5180742330798

"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.

+3/−1
23.7.2016 13:33

B82a49r96b44o57r32a 44S54v48o96b55o63d52o96v89á 6322987298620

Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.

+8/0
23.7.2016 13:54

T15o31m55á41š 95T31a44t75í64č86e47k 5180882270628

Správná domácnost má zahradu, vlastní rajčata a vaří se v ní, nemíchají se jenom konzervy. Konzerva patří v receptu do závorky, pro případ nouze.

Jo, kdo nemá zahradu, ten by měl umět nakupovat. Neexistuje jenom Albert.

0/−10
23.7.2016 14:04

J32a21n 18P95o17z71n84í34č61e79k 6773978852511

Jestli vam roste na zahrade vse celorocne tak to gratuluji..

+3/0
23.7.2016 15:14

T71o87m21á27š 57T36a18t11í23č23e56k 5780662100878

Zavařování je jedna z nejhezčích domácích prací, když není člověk lemra líná. Má to v tom případě taky vynikající výsledky: např. zavařený rajčata nebo domácí kečup prostě člověk nekoupí za žádný prachy.

Kvalitě zavařených věcí odpovídá v řádné domácnosti k kvalita a chuť pokrmů. Vařených, ne smíchaných z konzerv a podobných polotovarů

0/−7
23.7.2016 15:19

B66a45r88b74o78r24a 12S22v90o29b96o93d60o27v33á 6572347108330

Zahradu nemam ale rajcata si pestuji. Jenom jich nevypestuji tolik, aby mi zbylo jeste na zavarovani. A uprimne nemam tolik casu, abych obihala cele město a hledala zrala rajcata. Nejsem pritelem polotovaru. Snazim se varit poctive od zakladu, zavarujeme, ale zrovna konzervovana rajcata jsou kvalitni. Budete se divit, ale vari se z nich i v italii, kdyz zrovna neni sezona rajcat. Ale nekteri lide musi jit do extremu...

+8/0
23.7.2016 17:33

T74o29m76á10š 14T94a13t17í82č92e25k 5150672600918

To já zase do extrému zacházet nechci a chápu, že nemá každý haciendu a třeba i čas (o čemž si už ovšem myslím své). Ale v receptu by imho měly být uváděny konzervy v závorkách.

+1/0
23.7.2016 17:43

A67l88e45n83a 78V75e16s28e28l75á 3243381425688

A víte, že "zavařená" rajčata jsou prostě konzervovaná? Takže holt si dam dáte tu domácí konzervu, ne?

+1/0
24.7.2016 10:52

T71o60m57á24š 83T15a53t56í12č53e62k 5550342920388

Jde o to, že je výběr surovin a zpracování opravdu na jiné úrovni. Když to teda člověk umí, samozřejmě. Přirovnal bych to k pizze, kterou si koupím zmraženou, a že nebudu váhat, abych koupil tu nejlepší, ne tu nejlevnější. Ale taková jako doma nebo u Luigiho nebude.

0/0
25.7.2016 11:40

A92l35e34n35a 33V31e25s22e96l19á 3423511575538

Na jiné úrovni být samozřejmě může - ale výsledkem je stejně "konzerva". Tj. je zbytečné se tomu slovu tak zuřivě bránit.

0/0
25.7.2016 15:32

T82o31m98á86š 75T27a14t73í64č58e29k 5240422430408

Však to nepopírám. Protestoval jsem proti tomu, že je (a bývá častěji) v receptech uvedená konzerva jako první volba.

+1/0
25.7.2016 16:07

Z26u29z81a34n89a 81Č87e14k16a45l84o55v47á 1607144501625

Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.

+2/−16
23.7.2016 12:20

B95a12r28b31o62r67a 57S74v33o29b70o74d16o18v87á 6802817798890

To je docela omezeny nazor ne?

+4/0
23.7.2016 13:55

A60n27d66r71e94j 27B92o51n90d71y66s22z 6608170669286

Co je na tom omezeného? Když si ty jídla uvaříte tady, tak nikdy nebudou chutnat tak, jako když si je dáte v Egyptě. Navíc když si ty recepty čtu, tak taky nemám nejmenší chuť si to uvařit. Mám chuťové buňky prostě nastavené jinak.

+1/0
26.7.2016 8:32

J40a25k19u62b 60S33ú58k66e62n26í39k 3102366954747

Ale máte důvod to psát pod článek. Zajímavé.

+2/0
23.7.2016 14:01

M64i79l24a89n 45P38a40c32e13k 6690263652133

Ty budes pekne omezena... :-/

+1/0
23.7.2016 19:12

P65a16v19e66l 48S89o57u65č72e26k 7384362677105

Když myslíte.

0/0
23.7.2016 19:53

J18a77n87a 91S24t94e96h12l42í46k27o30v88á 2109920150926

Nic pro mě.. ;-)

+1/0
23.7.2016 12:18

T44o66m54á10š 56T17a71t60í46č47e18k 5910622850628

Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.

+3/0
23.7.2016 13:34

J76a37n31a 53S25t76e11h70l16í63k73o72v49á 2289100570726

neříkám že ne, ale jak tam není flákota.. ;-)

0/0
23.7.2016 17:31

D66a33n92a 68T22e10n61z70l25e41r 5770562875203

R^ Měla jsem nedávno originál rumunskou. Bylo to úžasné chutnalo to jedna k jedné jako náš vlašský salát. A byl to jenom lilek s nějakým kořením.

0/0
26.7.2016 8:39

M78i60r64o52s60l77a48v 88B25e42d94n47á46ř 6817439324421

Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.

0/0
23.7.2016 10:56

H45e89r45b34e39r91t 92M63a37c69h81á98n45ě 1334240286

Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...

+9/−2
23.7.2016 9:35

J83a74n48a 78S33t77e17h60l72í74k62o78v37á 2929970420656

asi tak :-)

+2/−1
23.7.2016 12:19
Foto

R51a84d49e67k 70V87o33j18á65č88e79k 5193809293924

Na šípkové? Se zelim!

0/0
24.7.2016 3:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.