Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete pohodlně připravit i ve své vlastní kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A81l23e32š 33P10r65o13c84h63á28z46k80a 1139185515422

... vše bez masa....? Nudnééé ... bral bych to jako super přílohu, jjj

+2/−3
23.7.2016 19:36

P25a50v55e83l 50S42o32u27č22e24k 7674552157645

Nesouhlasím, ale rozumím Vám. 40 let jsem měl stejný názor...:-)

+2/0
23.7.2016 19:52

T35o88m94á60š 75L91i74s20k49a 6210709244824

V Egyptě je považováno za národní jídlo koshari

Koshari 100 g těstovin (ideálně kolínka)

Co to proboha má být?

Na úvod Koshari je v Egyptě asi tak stejně národní jídlo jako piza v ČR. Koshari se sice v Egyptě ve velkém konzumuje, mají ho v každém druhém pouličním občerstvení, ale žádný Egyptan ho neoznačí za národní jídlo. Koshari se v Egyptě objevilo koncem 19 století a je to kombinace Indického a Italského jídla, proto ta čočka v kombinaci s těstovinami. Důvod rozšíření, prostě když bylo daleko od výplaty tak se míchalo co bylo doma, proto byla a je Koshari typické jídlo chudších vrstev.

To je fuk, rozhodující, je že žádný Ital ani Egyptan by do toho nezamíchal kolínka, těstovinami jsou byl a budou makarony , v současnosti se v Egyptě použivaji spolu s nudlemi . Cizrna není na ozdobu dává se jí tam stejně jako čočky a smažené cibulky dvojnásobek co čočky, čili nic no by bylo na ozdobu. Pokud to má mít egyptskou chuť tak zapomeňte na nějaké rajčata z konzervy.

+8/0
23.7.2016 19:06

P48a60v71e94l 23S23o46u62č61e77k 7234172417795

Má slova. Zkuste to ale udělat doma a nebude to tak chutnat. Nejlepší koshari je v Egyptě v nějaké jídelně na rohu ulice. (Takže si ho asi pár let nedám...)

+2/0
23.7.2016 19:50

P10a15v86l50a 45H39r57a63d20i90l18o57v74a 3497491391154

Hlavne vyrabet zrovna kosari doma.....jako dobry to je, ale styl fast food.

0/0
23.7.2016 20:04

T71o78m28á49š 78T61a51t72í41č91e27k 5720372270468

"konzerva loupaných rajčat" - tak takovou kuchařku a hospodyni si laskavě nechejte do vykřičenýho domu.

+3/−1
23.7.2016 13:33

B68a60r93b20o44r33a 30S78v52o89b95o60d13o14v65á 6712227218470

Co je na tom spatneho? Pouziva se zcela bezne. Davaji se do ni prezrala rajcata, ktera byste asi tezko sehnal.

+8/0
23.7.2016 13:54

T18o44m61á61š 59T36a35t97í71č96e65k 5460472630908

Správná domácnost má zahradu, vlastní rajčata a vaří se v ní, nemíchají se jenom konzervy. Konzerva patří v receptu do závorky, pro případ nouze.

Jo, kdo nemá zahradu, ten by měl umět nakupovat. Neexistuje jenom Albert.

0/−10
23.7.2016 14:04

J20a16n 87P55o29z70n48í58č49e95k 6883648902691

Jestli vam roste na zahrade vse celorocne tak to gratuluji..

+3/0
23.7.2016 15:14

T36o35m55á59š 26T78a37t33í98č42e59k 5170972310178

Zavařování je jedna z nejhezčích domácích prací, když není člověk lemra líná. Má to v tom případě taky vynikající výsledky: např. zavařený rajčata nebo domácí kečup prostě člověk nekoupí za žádný prachy.

Kvalitě zavařených věcí odpovídá v řádné domácnosti k kvalita a chuť pokrmů. Vařených, ne smíchaných z konzerv a podobných polotovarů

0/−7
23.7.2016 15:19

B55a33r59b23o48r23a 55S64v34o64b27o47d94o12v21á 6632467698170

Zahradu nemam ale rajcata si pestuji. Jenom jich nevypestuji tolik, aby mi zbylo jeste na zavarovani. A uprimne nemam tolik casu, abych obihala cele město a hledala zrala rajcata. Nejsem pritelem polotovaru. Snazim se varit poctive od zakladu, zavarujeme, ale zrovna konzervovana rajcata jsou kvalitni. Budete se divit, ale vari se z nich i v italii, kdyz zrovna neni sezona rajcat. Ale nekteri lide musi jit do extremu...

+8/0
23.7.2016 17:33

T11o69m40á90š 87T46a21t81í81č87e23k 5690622500378

To já zase do extrému zacházet nechci a chápu, že nemá každý haciendu a třeba i čas (o čemž si už ovšem myslím své). Ale v receptu by imho měly být uváděny konzervy v závorkách.

+1/0
23.7.2016 17:43

A42l50e64n14a 77V30e23s79e89l34á 3603601895378

A víte, že "zavařená" rajčata jsou prostě konzervovaná? Takže holt si dam dáte tu domácí konzervu, ne?

+1/0
24.7.2016 10:52

T96o30m95á70š 37T23a15t84í92č68e34k 5120112720818

Jde o to, že je výběr surovin a zpracování opravdu na jiné úrovni. Když to teda člověk umí, samozřejmě. Přirovnal bych to k pizze, kterou si koupím zmraženou, a že nebudu váhat, abych koupil tu nejlepší, ne tu nejlevnější. Ale taková jako doma nebo u Luigiho nebude.

0/0
25.7.2016 11:40

A45l51e57n84a 54V74e78s22e80l65á 3393801565608

Na jiné úrovni být samozřejmě může - ale výsledkem je stejně "konzerva". Tj. je zbytečné se tomu slovu tak zuřivě bránit.

0/0
25.7.2016 15:32

T10o62m85á59š 91T53a90t91í73č90e23k 5230362650718

Však to nepopírám. Protestoval jsem proti tomu, že je (a bývá častěji) v receptech uvedená konzerva jako první volba.

+1/0
25.7.2016 16:07

Z45u52z28a21n16a 17Č88e19k13a15l82o32v50á 1827884711835

Kolik Egypťanů si jen tak z plezíru doma upeče vepřový a upatlá si knedlík a zelí? Nemám důvod v Evropě patlat nějaký jejich jídlo. Když bych to jídlo chtěla, zajedu tam. Když jsem tam byla, všecko vypadalo jako oranžová rýže a sušený velbloud.

+2/−16
23.7.2016 12:20

B34a37r42b67o70r26a 51S80v38o54b58o83d92o41v60á 6522567198290

To je docela omezeny nazor ne?

+4/0
23.7.2016 13:55

A85n61d45r53e92j 73B75o56n85d70y67s51z 6898120509396

Co je na tom omezeného? Když si ty jídla uvaříte tady, tak nikdy nebudou chutnat tak, jako když si je dáte v Egyptě. Navíc když si ty recepty čtu, tak taky nemám nejmenší chuť si to uvařit. Mám chuťové buňky prostě nastavené jinak.

+1/0
26.7.2016 8:32

J12a37k39u77b 80S12ú69k34e78n43í59k 3282216504707

Ale máte důvod to psát pod článek. Zajímavé.

+2/0
23.7.2016 14:01

M97i36l79a51n 96P71a91c87e73k 6950493932933

Ty budes pekne omezena... :-/

+1/0
23.7.2016 19:12

P66a86v17e93l 90S89o31u49č28e78k 7504142597755

Když myslíte.

0/0
23.7.2016 19:53

J28a24n40a 26S37t74e29h95l52í62k31o98v41á 2399450510136

Nic pro mě.. ;-)

+1/0
23.7.2016 12:18

T83o62m74á40š 21T56a51t34í29č60e49k 5570182110118

Tu pastu z lilku doporučuju. Znám to v různých obměnách a je to vynikající.

+3/0
23.7.2016 13:34

J91a22n26a 68S59t65e32h66l29í47k89o63v40á 2689900880196

neříkám že ne, ale jak tam není flákota.. ;-)

0/0
23.7.2016 17:31

D81a37n47a 29T95e11n87z12l83e73r 5120542685563

R^ Měla jsem nedávno originál rumunskou. Bylo to úžasné chutnalo to jedna k jedné jako náš vlašský salát. A byl to jenom lilek s nějakým kořením.

0/0
26.7.2016 8:39

M93i54r30o97s49l27a29v 81B53e28d39n17á20ř 6737659874931

Dobré to být může, sám doma občas nějaký exotický recept vyzkouším, ale jinak dávám přednost evropské kuchyni a hlavně staročeské, jejímž základem jsou luštěniny, různé druhy obilovin a brambory.

0/0
23.7.2016 10:56

H60e68r59b48e36r73t 62M71a25c24h80á56n81ě 1584640736

Tak s grilovaným kolenem, anebo pečeným bůčkem by to asi šlo...

+9/−2
23.7.2016 9:35

J77a42n68a 85S48t92e49h91l62í54k92o11v66á 2929760380276

asi tak :-)

+2/−1
23.7.2016 12:19
Foto

R85a18d93e98k 95V55o27j56á44č77e11k 5143119953464

Na šípkové? Se zelim!

0/0
24.7.2016 3:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.