Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku odborníkům na italskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M79a34r70t36i56n 47K90o80ž27í10n 1725516331930

Mnohem lepší je, když se udělá těsto a dá se minimálně na dvanáct hodin, lépe den předem kynout do lednice.

+1/0
10.7.2016 16:26

E24v95a 55H38u27r86t24o55v67a 9184536226768

No, tohle je taková počeštěná Itálie.

+2/0
10.7.2016 11:04

K33a14r33e43l 65D27r70d24a 6473615767379

Nevíte jak kupovat mozzarellu? Podle mě musí být "mazlavá" a při tepelné úpravě téměř tekutá.

Zrovna jsem koupil strouhanou mozzarellu v LIDLu. Bochánky a třešničky zde mají nasládlou chuť a většinou příjemnou měkkou strukturu, tak k jídlu beru mozzarellu jen zde. Ale ta strouhaná je při tepelné úpravě tuhý žvanec. Horší žoužel než eidam. Jídlo spíš pokazí.

Když mi v pizzerii něco takového dají, tak je podezírám, že mozzarellu nepoužívají a podvádí zákazníky, případně, že mají špatné suroviny. A jsem ochoten mozzarellu reklamovat.

Dá se tomu nějak předejít při nákupu? Kupovat nějakou dražší, tučnější? (Koupil jsem nějakou tu Zotterellu a byly v ní hrudky másla. Nechutnala ani jako mozzarella. K jídlu ji už nekoupím. Bylo by to snad řešení pro tepelnou úpravu?)

0/0
10.7.2016 10:07

Z72u39z84a94n58a 89J46u14r60k25o96v78á 5251527955409

No, s mozzarellou to není jen tak... já ji ani v Itálii nekupuju v supermarketu (nebo aspoň ne tu v sáčku), protože to jsou spíš gumové kuličky. Za syrova je určitě nejlepší mozzarella di bufala, má mnohem lepší chuť než kravská... českému supermarketovému trhu bych v tomto ohledu moc nevěřila, tak vám bohužel neporadím, spíš bych si zašla do specializovaného obchodu... Mozzarella si má uchovávat uvnitř vlhkost, takže do strouhané bych v žádném případě nešla, i když ta na pizzu by asi měla být sušší, aby pak nevypustila zbytečně moc vody, ale dá se vždycky "vyždímat" (pizzu doma nedělám, tak nevím). Jinak bych zvolila rozhodně tučnější variantu, protože kde není tuk, není ani chuť ;-)

+2/0
10.7.2016 10:22

E71v80a 58H59u32r43t66o47v61a 9814126376848

V Praze je obchod Mozzarelart a tam dělají a prodávají pravou italskou mozzarelu. Vyrábějí to tam Italové.

+1/0
10.7.2016 11:07

K42a46r68e82l 98D42r91d65a 6643305137929

V Bělehradské u Synkáče. Díky, zkusím, ale mám to dost z ruky.

http://www.mozzarellart.com/

+1/0
10.7.2016 13:37

E95v78a 53H87u80r47t35o55v89a 9644866386428

To je přesně ono. O ničem lepším v ČR nevím.

0/0
10.7.2016 22:35

Š69á35r77k12a 92M31a14t14y66á91š42o97v46á 1331865412209

a buvolí mlíko na ni berou kde????

0/0
10.7.2016 17:13

E68v86a 61H80u77r54t85o10v35a 9364226716978

Mléko berou z Čech. Myslím, že Mozzarela di bufala nedělají, tudíž jim stačí normální kravské mléko.

0/0
10.7.2016 22:30

D13a14n97a 57T31e40n98z44l59e25r 5450102635793

Lidlovskou mozzarellu dávám do polévek nebo na zapékané věci. Tedy tu kuličkovou, ne tu strouhanou. Vyhnula bych se Light verzi, to je jen gumové hnusné něco.

+1/0
10.7.2016 15:44

S17v64e93t15l24a86n12a 13B16e60h87a83l35o51v74a 4791582163110

Jo a ta strouhaná udělá žužel proto, že je prosypaná škrobem, aby se neslepila.

0/0
11.7.2016 10:41

M62i92l84a76n 16Š34e51l80i93g32a 7861974103703

Zacnete tim, ze na margharitu patri bazalka a pak date do receptu oregano...

+3/0
10.7.2016 5:32

Z89u90z93a21n49a 19J68u91r52k25o24v32á 5791647285849

Navíc neznám Itala, co by si doma dělal pizzu, protože echt pizza se dělá v peci na dřevo, která není úplně běžným vybavením domácností;-D ...a je to dost velká alchymie, takže se to radši přenechává odborníkům. Oregáno se dává maximálně na marinaru, na žádné jiné pizze jsem ho v životě neviděla (teda kromě Česka, Ameriky a jiných nepizzových zemí :-P). Kajenský pepř se mi na pizze taky vůbec nezdá... Jo, a ty masové koule s polentou jsou teda super letní jídlo, to se redakci taky povedlo... ;-D

+1/0
10.7.2016 10:05







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.