Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku odborníkům na italskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M44a32r54t64i15n 20K38o15ž37í37n 1325676461960

Mnohem lepší je, když se udělá těsto a dá se minimálně na dvanáct hodin, lépe den předem kynout do lednice.

+1/0
10.7.2016 16:26

E62v83a 70H85u48r95t22o58v90a 9834966746558

No, tohle je taková počeštěná Itálie.

+2/0
10.7.2016 11:04

K46a91r69e23l 24D79r66d79a 6753195767569

Nevíte jak kupovat mozzarellu? Podle mě musí být "mazlavá" a při tepelné úpravě téměř tekutá.

Zrovna jsem koupil strouhanou mozzarellu v LIDLu. Bochánky a třešničky zde mají nasládlou chuť a většinou příjemnou měkkou strukturu, tak k jídlu beru mozzarellu jen zde. Ale ta strouhaná je při tepelné úpravě tuhý žvanec. Horší žoužel než eidam. Jídlo spíš pokazí.

Když mi v pizzerii něco takového dají, tak je podezírám, že mozzarellu nepoužívají a podvádí zákazníky, případně, že mají špatné suroviny. A jsem ochoten mozzarellu reklamovat.

Dá se tomu nějak předejít při nákupu? Kupovat nějakou dražší, tučnější? (Koupil jsem nějakou tu Zotterellu a byly v ní hrudky másla. Nechutnala ani jako mozzarella. K jídlu ji už nekoupím. Bylo by to snad řešení pro tepelnou úpravu?)

0/0
10.7.2016 10:07

Z17u38z33a74n65a 29J68u32r76k28o38v68á 5711447465819

No, s mozzarellou to není jen tak... já ji ani v Itálii nekupuju v supermarketu (nebo aspoň ne tu v sáčku), protože to jsou spíš gumové kuličky. Za syrova je určitě nejlepší mozzarella di bufala, má mnohem lepší chuť než kravská... českému supermarketovému trhu bych v tomto ohledu moc nevěřila, tak vám bohužel neporadím, spíš bych si zašla do specializovaného obchodu... Mozzarella si má uchovávat uvnitř vlhkost, takže do strouhané bych v žádném případě nešla, i když ta na pizzu by asi měla být sušší, aby pak nevypustila zbytečně moc vody, ale dá se vždycky "vyždímat" (pizzu doma nedělám, tak nevím). Jinak bych zvolila rozhodně tučnější variantu, protože kde není tuk, není ani chuť ;-)

+2/0
10.7.2016 10:22

E84v40a 69H66u39r63t90o23v66a 9244176876798

V Praze je obchod Mozzarelart a tam dělají a prodávají pravou italskou mozzarelu. Vyrábějí to tam Italové.

+1/0
10.7.2016 11:07

K27a86r73e92l 38D40r66d88a 6823355647389

V Bělehradské u Synkáče. Díky, zkusím, ale mám to dost z ruky.

http://www.mozzarellart.com/

+1/0
10.7.2016 13:37

E52v77a 28H63u10r51t79o42v84a 9934456496208

To je přesně ono. O ničem lepším v ČR nevím.

0/0
10.7.2016 22:35

Š27á53r47k20a 18M50a21t79y52á58š41o63v75á 1421145782929

a buvolí mlíko na ni berou kde????

0/0
10.7.2016 17:13

E11v14a 14H38u85r84t72o59v65a 9714376556938

Mléko berou z Čech. Myslím, že Mozzarela di bufala nedělají, tudíž jim stačí normální kravské mléko.

0/0
10.7.2016 22:30

D32a51n33a 82T21e86n29z78l74e83r 5520572105293

Lidlovskou mozzarellu dávám do polévek nebo na zapékané věci. Tedy tu kuličkovou, ne tu strouhanou. Vyhnula bych se Light verzi, to je jen gumové hnusné něco.

+1/0
10.7.2016 15:44

S85v98e34t18l75a62n91a 92B40e44h81a40l67o74v59a 4511772823340

Jo a ta strouhaná udělá žužel proto, že je prosypaná škrobem, aby se neslepila.

0/0
11.7.2016 10:41

M57i35l89a40n 92Š31e26l59i24g35a 7301604793853

Zacnete tim, ze na margharitu patri bazalka a pak date do receptu oregano...

+3/0
10.7.2016 5:32

Z65u86z60a41n63a 61J91u12r39k20o87v10á 5791297545289

Navíc neznám Itala, co by si doma dělal pizzu, protože echt pizza se dělá v peci na dřevo, která není úplně běžným vybavením domácností;-D ...a je to dost velká alchymie, takže se to radši přenechává odborníkům. Oregáno se dává maximálně na marinaru, na žádné jiné pizze jsem ho v životě neviděla (teda kromě Česka, Ameriky a jiných nepizzových zemí :-P). Kajenský pepř se mi na pizze taky vůbec nezdá... Jo, a ty masové koule s polentou jsou teda super letní jídlo, to se redakci taky povedlo... ;-D

+1/0
10.7.2016 10:05







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.