Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého prosecca, prostě z toho, co máte doma. My víme, jak ji připravíte nejpoctivěji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J71o67s82e35f 80K32r80a56l 3277463974507

To srovnání zmrzlináře s taxikářem je trefné. Nový zmrzlinový stroj s cenou začíná na čtvrt milionu kaček jako nová auta. ;-D

0/0
25.6.2016 20:48

J87a56n 13K56o42s 6548243313257

Nejlepsi zmrzlinu delaji v Tuchlovicich. R^

+2/0
25.6.2016 12:12

M93a42r24t52i70n 40T29r45k59a49l 6467181607

San Gimignano - gelateria Dondoli. Bohužel je to trochu z ruky.

+1/0
25.6.2016 19:00
Foto

L19e92n68k74a 46H69a74l12á68m74k64o44v23á 4980972726588

Zvlastni...ja zadnou susinu nepouzivam, pekne jen ze zloutku, smetany, mandlove mleko, necim to osladit, prichutit....a je vyborna.

+1/0
25.6.2016 11:42

T13o51m41a98s 28N96o51v16o45t71n40y 1201194856875

Je to jednoduché, kvalitní gelato / zmrzlina je pouze v několika podnicích v Praze ( Angelato, pak přímo u pana "zmrzlinky", Puro a několik málo dalších). Jinde ne, bohužel. Občas se vynoří něco lepšího jako např. některé ve Fruitissimu, ale jinak bída...

0/0
25.6.2016 10:37

T56e28r81e65z85a 67S52u55d55í59k59o29v24á 7538961804265

Přidala bych Créme de la créme.

0/0
25.6.2016 21:45

T93e28r49e27z21a 18S13u57d96í43k36o60v87á 7238211554825

Boha já jsem debil ;-D

0/0
25.6.2016 21:45
Foto

A77n36n41a 55V27e12s52e90l21á 2840738106

Já mám nejradši zmrzlinu a zmrzlinové poháry od Hájka ve Světozoru (a dalších místech v Praze).

0/−1
25.6.2016 21:48

J70a88r51d52a 90W91o97l77f 8835987316484

Většinou jsem bohužel narazil na zmrzliny typu obarvená voda. Ovšem minule jsem ochutnal pistáciovou, byla fakt dobrá ale 32Kč malej kopeček. A pak jsem ochutnal v Liberci na termnálu MHD, velká vanilková za dvacku a fakt lahodná krémová zmrzlina.

0/0
25.6.2016 8:37

Z39u35z79a38n43a 10Č76e81k92a82l97o78v77á 1727134161645

Zkusím se zeptat v kavárně na Roztyláku, jestli ty pomeranče v tý zmrzce mají taky ze Sardinie. Myslím, že mi zavolají modrou sanitku směr Bohnice:-))

+1/0
25.6.2016 8:32

P53a21v46e23l 15F53o52l44t62á19n 4380222344

"(led)... díky soli taje až při vyšší teplotě..."

Není to naopak, Antone Pavloviči?

+8/0
25.6.2016 7:44

P43e48t10r 61P27e82t12r 6753182288123

při vyšší taje, při nižší mrzne...teda aspoň podle logiky. Jinak by nemělo smysl ho tam dávat

+1/0
25.6.2016 9:07

J75a30n 91S26v48a46t36e48k 4868406708926

Spíš jde o následující: V zimě se solí, aby i při nižší teplotě došlo k roztátí sněhu nebo ledu. Zde se toho asi využije tak, že led spolu se solí taje při nižší teplotě, a proto dostaneme směs ledu a slané vody s teplotou nižší, než je teplota tání čistého ledu. A protože přestup tepla se děje lépe mezi stěnou a kapalinou než mezi stěnou a tuhou látkou (ledem) se vzduchovými mezerami, dojde k intenzivnějšímu odvodu tepla ze zmrzlinové směsi uvnitř nádoby přes stěnu nádoby do směsi led+slaná voda... tak proto.

Při změně skupenství totiž zůstává teplo tající látky konstantní , tepelná energie je využita nejprve jen na změnu skupenství teprve později na ohřátí.

+2/0
25.6.2016 22:23

P77e95t94r 72M69u98d31r74o42c43h 9911317792941

Zajdu ochutnat. Jsem zvedav, jestli dela lepsi vanilkovou nez ja :-) Uz se tesim, az uzrajou a budu delat taky jahodovou, tresnovou, merunkovou, po tech se vzdycky zaprasi. Minuly rok jsem zkousel i pivovou, ale u te mam jeste co zlepsovat :-)

+1/0
25.6.2016 6:44

A74l95e93š 86P61r76o89c54h96á66z16k26a 1949745775672

... jen škoda, že nebyl přidán alespoň základní recept ... ale asi je to tajemství podniku - chápu :-D:-)

+3/−1
25.6.2016 2:32

T28o55m47a52s 37N90o27v61o36t42n74y 1361804946345

Někde je video, jak vyrábí pistáciovou. Ochutnal jsem, vynikající a ta porce za ty peníze je jak dva "kopečky" někde jinde.

0/0
25.6.2016 10:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.