Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého prosecca, prostě z toho, co máte doma. My víme, jak ji připravíte nejpoctivěji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J26o54s56e14f 26K83r73a49l 3487643154767

To srovnání zmrzlináře s taxikářem je trefné. Nový zmrzlinový stroj s cenou začíná na čtvrt milionu kaček jako nová auta. ;-D

0/0
25.6.2016 20:48

J93a68n 45K86o89s 6388833723207

Nejlepsi zmrzlinu delaji v Tuchlovicich. R^

+2/0
25.6.2016 12:12

M82a50r35t91i24n 16T12r94k62a86l 6117381327

San Gimignano - gelateria Dondoli. Bohužel je to trochu z ruky.

+1/0
25.6.2016 19:00
Foto

L91e68n75k76a 19H24a26l93á28m61k91o63v20á 4740942776458

Zvlastni...ja zadnou susinu nepouzivam, pekne jen ze zloutku, smetany, mandlove mleko, necim to osladit, prichutit....a je vyborna.

+1/0
25.6.2016 11:42

T52o91m48a78s 42N14o31v22o11t77n71y 1541854776135

Je to jednoduché, kvalitní gelato / zmrzlina je pouze v několika podnicích v Praze ( Angelato, pak přímo u pana "zmrzlinky", Puro a několik málo dalších). Jinde ne, bohužel. Občas se vynoří něco lepšího jako např. některé ve Fruitissimu, ale jinak bída...

0/0
25.6.2016 10:37

T47e70r76e75z21a 22S29u68d55í25k63o87v42á 7378141404165

Přidala bych Créme de la créme.

0/0
25.6.2016 21:45

T26e26r43e19z89a 52S58u64d53í64k17o46v54á 7498421834875

Boha já jsem debil ;-D

0/0
25.6.2016 21:45
Foto

A25n49n97a 28V66e33s33e32l91á 2630788256

Já mám nejradši zmrzlinu a zmrzlinové poháry od Hájka ve Světozoru (a dalších místech v Praze).

0/−1
25.6.2016 21:48

J87a83r96d47a 64W38o69l44f 8935567276274

Většinou jsem bohužel narazil na zmrzliny typu obarvená voda. Ovšem minule jsem ochutnal pistáciovou, byla fakt dobrá ale 32Kč malej kopeček. A pak jsem ochutnal v Liberci na termnálu MHD, velká vanilková za dvacku a fakt lahodná krémová zmrzlina.

0/0
25.6.2016 8:37

Z21u66z57a21n32a 11Č75e31k14a54l21o63v41á 1867594921205

Zkusím se zeptat v kavárně na Roztyláku, jestli ty pomeranče v tý zmrzce mají taky ze Sardinie. Myslím, že mi zavolají modrou sanitku směr Bohnice:-))

+1/0
25.6.2016 8:32

P85a97v88e79l 48F64o80l20t98á88n 4200712484

"(led)... díky soli taje až při vyšší teplotě..."

Není to naopak, Antone Pavloviči?

+8/0
25.6.2016 7:44

P93e68t31r 79P16e10t74r 6213102898863

při vyšší taje, při nižší mrzne...teda aspoň podle logiky. Jinak by nemělo smysl ho tam dávat

+1/0
25.6.2016 9:07

J56a20n 43S71v42a15t77e78k 4768336178586

Spíš jde o následující: V zimě se solí, aby i při nižší teplotě došlo k roztátí sněhu nebo ledu. Zde se toho asi využije tak, že led spolu se solí taje při nižší teplotě, a proto dostaneme směs ledu a slané vody s teplotou nižší, než je teplota tání čistého ledu. A protože přestup tepla se děje lépe mezi stěnou a kapalinou než mezi stěnou a tuhou látkou (ledem) se vzduchovými mezerami, dojde k intenzivnějšímu odvodu tepla ze zmrzlinové směsi uvnitř nádoby přes stěnu nádoby do směsi led+slaná voda... tak proto.

Při změně skupenství totiž zůstává teplo tající látky konstantní , tepelná energie je využita nejprve jen na změnu skupenství teprve později na ohřátí.

+2/0
25.6.2016 22:23

P37e47t72r 11M75u10d33r22o64c58h 9641597522421

Zajdu ochutnat. Jsem zvedav, jestli dela lepsi vanilkovou nez ja :-) Uz se tesim, az uzrajou a budu delat taky jahodovou, tresnovou, merunkovou, po tech se vzdycky zaprasi. Minuly rok jsem zkousel i pivovou, ale u te mam jeste co zlepsovat :-)

+1/0
25.6.2016 6:44

A61l79e58š 27P98r85o18c11h32á37z31k19a 1779935215412

... jen škoda, že nebyl přidán alespoň základní recept ... ale asi je to tajemství podniku - chápu :-D:-)

+3/−1
25.6.2016 2:32

T94o25m85a19s 92N42o43v97o97t20n75y 1771324976555

Někde je video, jak vyrábí pistáciovou. Ochutnal jsem, vynikající a ta porce za ty peníze je jak dva "kopečky" někde jinde.

0/0
25.6.2016 10:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.