Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Novým hitem pro hubnoucí může být nízkotučná čokoláda

Snížit procenta tuku v čokoládě bylo doposud pro vědce oříškem. Teď se konečně podařilo vyrobit čokoládu, která by mohla mít až o deset procent méně tuku. Experti však pochybují, že by nízkotučná čokoláda pomohla obézním lidem ke shození kil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L53i34b82o80r 22Z68a80p19l33e92t70a75l 7253163645960

Mě zaujal ten nadpis a pak jsem se dozvěděl, že hubnoucím stejně nepomůže. Já už vidím jak se hubnoucí bude ládoval čokoládou. To chce spíš hodně pohybu a pestrý pravidelný jídelníček. A vy na Idnes už to svinstvo neberte.!!

0/0
22.6.2016 18:10

P14e95t45r 54S75c38h35ö39n 7893746372813

A dietní bůček! Ten je taky super na hubnutí!

+3/0
22.6.2016 17:24

K90a17r25e53l 30K64o41ř70í14n67e22k 1831711803849

Recept pro zavislé na čokoládě:

Sezamová pasta Tahini

med

kvalitní kakaový prášek

možné přísady: drcené (mandle, oříšky), strouhaný kokos, skořice nebo dle fantazie

To celé míchat až do zhoustnutí. Více medu - tužší výsledek.

Zdravé a dobré.

Dobrou chuť.

+1/0
22.6.2016 17:15

H85e33r12b49e10r44t 61M39a82c60h95á73n24ě 1974530906

Aha, tak to já jsem vymyslel nízkotučný bůček. Tlustý maso z něj ořežu...

+8/0
22.6.2016 13:14

J47a40r97o27s26l77a27v 55K60a74d93l91e46c 5821619812941

Ne.

0/0
22.6.2016 12:25

P52a49v15e86l 34H37a47l38b76i42c91h 6349892266719

Druhá půlka článku vyvrací správnost té první ;-D Tuk je zdravý (nemám na mysli ten přepálenej z Mekáče) a ikdyž budete jíst často bůček, budete hubnout (zkuste si najít něco o Ketonové dietě).

Jde o to nejíst cukry. A když čokoládu, tak opravdu kvalitní (70% a více). Takové ty Milky apod sice chutnaj dobře, ale zdravé to fakt není (opět je to samej cukr)

+3/−1
22.6.2016 11:42

Z59d75e74n52ě72k 62J68o18n16á56k 5885353508681

Takové ty Milky apod. podle mě ani dobře nechutnají. Obvzláště Milka je měkký a světlý hnus, zjevně vyrobený z rostlinného oleje. Západní verze je snad lepší...?

+4/0
22.6.2016 11:59

P92a98v98e23l 78H70a58l47b13i22c12h 6609872496459

Jak je na tom západní verze nevím, ale je pravda, že by to měli spíše označovat jako "čokoládový výrobek". Když existujou "výrobky z mletého masa", které se tváří jako mleté, ale mletého je tam tak půlka, zbytek je voda a nějaké další kraviny, tak by tyhle věci s obsahem čokolády pod (plácnu) 70% měly být označeny jinak.

+1/0
22.6.2016 12:14

E34m31i70l 58P31r41c69h18a18l 5190410838404

Neni, jakakoliv cokolada urcena pro masovku neni, dokonce ani vetsina belgickych pralinek. (bydlim v Belgii)

+1/0
22.6.2016 12:14

J98a40n 45P12a96v69e83l 8423922208216

Milky samozřejmě chutnají. Ale jako cukrovinka, ne jako čokoláda.

+1/−1
22.6.2016 12:26

J54a22n 22N72o61v50á22k 7745294728817

jen o 10% ? to je nic, kdyby udělali čokoládu bez cukru a snížili množství tuku o 90% tak by se dala nazvat dietní. Ale takhle budou jen prodávat "dietní" Mars tyčinky co mají o 2% méně kalorií.

+3/0
22.6.2016 11:41

A35l28e75š 28B36e32s90e89d14a 9461864270485

Ještě doplním - zajímalo by mne, kdo americkým vědcům, kteří vynalezli nízkotučnou čokoládu, jejich výzkum platil. Protože to jistě nedělali z přesvědčení a ve svém volném čase. Která z amerických korporací asi přispěla nejvíce? Coca Cola? Pepsi? Hershey? Nebo Mondelez a Mars?

0/0
22.6.2016 11:25

E71m76i10l 62P28r64c12h41a20l 5580130188294

No hlavne ze jsme to nebyli my, ne ? ;-)

+1/0
22.6.2016 11:27

A96l55e67š 95B65e64s67e26d14a 9261354770425

Asi ne, ale také se moc neví, že cukr je obsažen i v Tatarské omáčce. Proč? Cukr je dnes součástí většiny polotovarů a hotových potravin prostě proto, že to s ním lépe chutná. Zeptejte se jejich výrobců na termín "bod blaženosti". To je takové roztomile lechtivé slovní spojení, které ovšem nijak nesouvisí s ženským tělem... Je to označení té správné koncentrace cukru v potravinách, aby se lépe prodávaly.

+1/0
22.6.2016 11:44

E61m51i12l 16P73r66c94h72a10l 5840490588564

ja se nemusim ptat na nic, ja to vim :-)

0/0
22.6.2016 11:47

A63l70e50š 25B68e72s19e17d35a 9441324170795

Doporučuji vyhýbat se rafinovanému cukru. Má stejné účinky na mozek jako jiné drogy a způsobuje závislost. Je mi padesát čtyři let a cukr jsem vyřadil z jídelníčku prvního listopadu 2015. Vážil jsem tehdy 96 kg, ale loni v létě jsem dosáhl i na 99 kg. Teď vážím 83 kg při výšce 183 cm. A cítím se jako ve dvaceti. Tvrzení, že za obezitu můžou tučné potraviny je účelová lež, zaplacená americkými limonádovými korporacemi a ostatními výrobci sladkostí. Vřele všem doporučuji ke shlédnutí australský film That Sugar Film. Zkušenostmi jeho hlavního protagonisty jsem si prošel na vlastní kůži.

+6/0
22.6.2016 11:19

W32o59l32f66g59a73n84g 85T13i59l38l13m84a45n23n 9563957703

Potvrzuji. R^

Před dvěma lety jsem vysadil cukr a výrobky z obilí. Váha za několik měsíců z 92 na 71 a tu si držím stále. 55 let, výška 172 cm, tlak 110/70.

Sportování/nesportování nemělo žádný vliv na váhu. U mě to bylo pouze změnou stravy.

+3/0
22.6.2016 12:35

E27m47i19l 10P96r75c88h57a62l 5670340368174

Tuky nevadi, vadi cukr

+9/0
22.6.2016 11:14

L78u97k92á44š 44I50n42e35m74a73n 4704603214218

.. nebo přesněji kombinace tuků s cukrem,jenž je ukládá.

+1/0
22.6.2016 17:12
Foto

A21n83n36a 95V59e38s73e14l69á 2700318616

Ani cukr nevadí pokud je příjem a výdej energie v rovnováze...

0/0
22.6.2016 20:11

A55l77e11š 21Z26e60l76i51n58k14a 1904102776

Zase se pletete, ale tady je to milé. S feminismem ani ne ;-D

0/0
14.7.2016 6:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.