Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Novým hitem pro hubnoucí může být nízkotučná čokoláda

Snížit procenta tuku v čokoládě bylo doposud pro vědce oříškem. Teď se konečně podařilo vyrobit čokoládu, která by mohla mít až o deset procent méně tuku. Experti však pochybují, že by nízkotučná čokoláda pomohla obézním lidem ke shození kil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L77i56b36o77r 54Z87a80p31l81e27t42a91l 7683753495790

Mě zaujal ten nadpis a pak jsem se dozvěděl, že hubnoucím stejně nepomůže. Já už vidím jak se hubnoucí bude ládoval čokoládou. To chce spíš hodně pohybu a pestrý pravidelný jídelníček. A vy na Idnes už to svinstvo neberte.!!

0/0
22.6.2016 18:10

P68e96t39r 15S35c49h71ö64n 7443556342223

A dietní bůček! Ten je taky super na hubnutí!

+3/0
22.6.2016 17:24

K86a77r90e12l 44K83o70ř46í95n20e21k 1151951703689

Recept pro zavislé na čokoládě:

Sezamová pasta Tahini

med

kvalitní kakaový prášek

možné přísady: drcené (mandle, oříšky), strouhaný kokos, skořice nebo dle fantazie

To celé míchat až do zhoustnutí. Více medu - tužší výsledek.

Zdravé a dobré.

Dobrou chuť.

+1/0
22.6.2016 17:15

H82e47r13b81e24r36t 55M78a58c18h78á38n15ě 1904900326

Aha, tak to já jsem vymyslel nízkotučný bůček. Tlustý maso z něj ořežu...

+8/0
22.6.2016 13:14

J30a74r92o52s89l24a96v 17K97a39d52l68e56c 5911439442651

Ne.

0/0
22.6.2016 12:25

P65a33v60e61l 40H96a66l18b28i82c32h 6169772786549

Druhá půlka článku vyvrací správnost té první ;-D Tuk je zdravý (nemám na mysli ten přepálenej z Mekáče) a ikdyž budete jíst často bůček, budete hubnout (zkuste si najít něco o Ketonové dietě).

Jde o to nejíst cukry. A když čokoládu, tak opravdu kvalitní (70% a více). Takové ty Milky apod sice chutnaj dobře, ale zdravé to fakt není (opět je to samej cukr)

+3/−1
22.6.2016 11:42

Z73d89e46n21ě52k 79J54o84n40á15k 5525703678971

Takové ty Milky apod. podle mě ani dobře nechutnají. Obvzláště Milka je měkký a světlý hnus, zjevně vyrobený z rostlinného oleje. Západní verze je snad lepší...?

+4/0
22.6.2016 11:59

P85a25v72e22l 71H80a40l38b90i32c18h 6849342166909

Jak je na tom západní verze nevím, ale je pravda, že by to měli spíše označovat jako "čokoládový výrobek". Když existujou "výrobky z mletého masa", které se tváří jako mleté, ale mletého je tam tak půlka, zbytek je voda a nějaké další kraviny, tak by tyhle věci s obsahem čokolády pod (plácnu) 70% měly být označeny jinak.

+1/0
22.6.2016 12:14

E90m38i28l 84P78r78c20h80a90l 5630210798924

Neni, jakakoliv cokolada urcena pro masovku neni, dokonce ani vetsina belgickych pralinek. (bydlim v Belgii)

+1/0
22.6.2016 12:14

J55a19n 68P39a67v31e13l 8203192438956

Milky samozřejmě chutnají. Ale jako cukrovinka, ne jako čokoláda.

+1/−1
22.6.2016 12:26

J48a25n 81N67o37v36á28k 7735624938117

jen o 10% ? to je nic, kdyby udělali čokoládu bez cukru a snížili množství tuku o 90% tak by se dala nazvat dietní. Ale takhle budou jen prodávat "dietní" Mars tyčinky co mají o 2% méně kalorií.

+3/0
22.6.2016 11:41

A85l66e91š 87B87e15s34e19d11a 9901874830285

Ještě doplním - zajímalo by mne, kdo americkým vědcům, kteří vynalezli nízkotučnou čokoládu, jejich výzkum platil. Protože to jistě nedělali z přesvědčení a ve svém volném čase. Která z amerických korporací asi přispěla nejvíce? Coca Cola? Pepsi? Hershey? Nebo Mondelez a Mars?

0/0
22.6.2016 11:25

E32m91i50l 62P30r95c81h56a42l 5780680958214

No hlavne ze jsme to nebyli my, ne ? ;-)

+1/0
22.6.2016 11:27

A81l54e71š 89B58e85s91e68d52a 9761514780265

Asi ne, ale také se moc neví, že cukr je obsažen i v Tatarské omáčce. Proč? Cukr je dnes součástí většiny polotovarů a hotových potravin prostě proto, že to s ním lépe chutná. Zeptejte se jejich výrobců na termín "bod blaženosti". To je takové roztomile lechtivé slovní spojení, které ovšem nijak nesouvisí s ženským tělem... Je to označení té správné koncentrace cukru v potravinách, aby se lépe prodávaly.

+1/0
22.6.2016 11:44

E78m10i18l 51P18r63c95h59a74l 5860720968764

ja se nemusim ptat na nic, ja to vim :-)

0/0
22.6.2016 11:47

A79l46e68š 16B96e94s76e15d60a 9611284510155

Doporučuji vyhýbat se rafinovanému cukru. Má stejné účinky na mozek jako jiné drogy a způsobuje závislost. Je mi padesát čtyři let a cukr jsem vyřadil z jídelníčku prvního listopadu 2015. Vážil jsem tehdy 96 kg, ale loni v létě jsem dosáhl i na 99 kg. Teď vážím 83 kg při výšce 183 cm. A cítím se jako ve dvaceti. Tvrzení, že za obezitu můžou tučné potraviny je účelová lež, zaplacená americkými limonádovými korporacemi a ostatními výrobci sladkostí. Vřele všem doporučuji ke shlédnutí australský film That Sugar Film. Zkušenostmi jeho hlavního protagonisty jsem si prošel na vlastní kůži.

+6/0
22.6.2016 11:19

W95o25l75f55g50a70n45g 51T94i72l14l33m24a72n46n 9453947803

Potvrzuji. R^

Před dvěma lety jsem vysadil cukr a výrobky z obilí. Váha za několik měsíců z 92 na 71 a tu si držím stále. 55 let, výška 172 cm, tlak 110/70.

Sportování/nesportování nemělo žádný vliv na váhu. U mě to bylo pouze změnou stravy.

+3/0
22.6.2016 12:35

E73m23i77l 48P32r61c54h80a73l 5730650268814

Tuky nevadi, vadi cukr

+9/0
22.6.2016 11:14

L66u46k22á48š 30I13n34e25m36a55n 4804173414448

.. nebo přesněji kombinace tuků s cukrem,jenž je ukládá.

+1/0
22.6.2016 17:12
Foto

A90n34n58a 41V19e78s86e15l72á 2660728626

Ani cukr nevadí pokud je příjem a výdej energie v rovnováze...

0/0
22.6.2016 20:11

A31l74e75š 96Z79e34l23i16n67k21a 1754512426

Zase se pletete, ale tady je to milé. S feminismem ani ne ;-D

0/0
14.7.2016 6:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.