Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Budoucnost hubnutí: kila vám pomůže shodit zdravá střevní mikroflóra

Pečlivé počítání kalorií nebo přesně stanový jídelníček nemusí mít na hubnutí až tak podstatný vliv jako to, co „žije“ uvnitř našeho břicha, konkrétně ve střevech. Stále více studií totiž potvrzuje, že pro správné hubnutí je nepostradatelná správná střevní mikroflóra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S87i59m88o41n62a 12B39e33z68n54o97s27k24o56v10á 4802586837324

Doporučuji si přečíst knihu "10% člověka" - nedávno jsem ji dočetla a je tam o střevní miklofloře hodně podrobně a zajímavě psáno - co všechno ovlivňuje - včetně hubnutí nebo tloustnutí. Možná i odtud autor čerpal.Opravdu velmi doporučuji, kdo se o to byť jen trochu zajímá.

0/0
24.4.2016 9:36
Foto

A24n29n73a 95V90e37s51e62l72á 2930758506

Lékař ani biolog nejsem, ale myslím, že nikdy, ani v budoucnosti, nebude vynalezen takový prostředek (tabletka, přenos střevní mikroflóry /jak se to vlastně dělá?!/ nebo cokoliv jiného), který by umožnil lidem bez zábran se v průběhu celého dne tláskat podle chuti a přání a netrpět při tom nadváhou nebo obezitou a nemít problémy se zubním kazem nebo paradentózou.

Je to zhruba stejné, jako věřit, že vědci vynaleznou elixír mládí nebo tabletku umožňující nesmrtelnost. Lidský život není péříčko a příjemných věcí nelze užívat bezuzdně a do nekonečna, s tím zkrátka nikdo nic nenadělá...

+1/−3
23.4.2016 17:21

M50i37c36h36a62l 70Š82e43v68č10í25k 8763856344

Podobné přípravky již existují a možná se v budoucnu opravdu objeví velmi účinný a nezávadné prostředek, který zabrání tělu odebrat si živiny z přijaté potravy, ale je to dle mne zhůvěřilost.

0/0
23.4.2016 17:27
Foto

A98n88n92a 68V82e40s32e37l47á 2160608186

Pravděpodobnost, že takový prostředek bude dlouhodobě nezávadný, je nepatrná...

+3/0
23.4.2016 17:40

M35i68c68h36a87l 82Š40e28v71č64í52k 8733666214

Ano, ale asi mnohem pravděpodobnější než elixír mládí :-)

0/0
23.4.2016 17:44
Foto

A58n68n54a 38V94e73s16e97l67á 2670328506

A přitom elixír mládí bych si šlehla mnohem radši... :)

Místo toho prostředku pro neomezené hodování (proti vstřebávání živin z potravy) bych raději znovu legalizovala Fenmetrazin nebo jiné podobné stimulanty. Jelikož ty potlačují chuť k jídlu, únavu a potřebu spánku, zvyšují soustředění a výkon, člověk se cítí skvěle, udělá spousty práce a hubnutí je vedlejší účinek.

To mi připadá mnohem smysluplnější a možná i „zdravější“ než zbytečné spotřebovávání potravin a nadbytečný průchod potravy trávicím traktem jen kvůli libým pocitům z mlsání...

0/0
23.4.2016 18:19

J66a37n 44P89a29v10e67l 8933442938606

Je vidět, že Vám biologie moc nešla. Není totiž důvod, proč by vynalezena být neměla. Může být už zítra. Stačilo by totiž jen geneticky upravit bakterie ve střevní mikrofloře. Zubní kaz? To samé, jen je upravit na druhé straně lidského těla.

Elixír mládí? Zase, genetická manipulace. A to nejen zárodku, ale i změna genetické informace přes viry.

0/0
23.4.2016 21:03

S38i80m52o22n43a 59B42e76z44n10o38s12k36o62v40á 4182916507134

Doporučuji přečíst knížku "10% člověka". Velmi zajímavé.

0/0
24.4.2016 9:37

M27i11c97h53a92l 20Š28e14v70č17í78k 8163826764

Hubnutí je snadné. Stačí prostě pár hodin pohybu denně a pravidelná strava 5-6x denně, samozřejmě bez extrémů typu sladké limonády, bůček atd. To zabírá vždy a na každého. Ale stejně se budou stále hledat výmluvy a čekat na nějaký zázrak v gauči s pytlem chipsů.

+1/−2
23.4.2016 16:19

M25a41r93i44a40n 39K62e67c38h29l23i13b96a35r 3960773959

IMHO mají ty sladkosti (a bílé pečivo, brambory) atd. větší efekt na obezitu, než bůček.

Lovci a sběrači dávají tučnému masu dodnes přednost před libovým a obezitou netrpí. Teprve v momentě, kdy dorazí západní strava plná mouky a cukru, začnou přibírat.

Mohl byste namítnout, že mají více fyzického pohybu, ale o tolik víc jej nemají. Antropologové zkoumali moderní lovecké kmeny a zjistili, že oni třeba jeden den vydají hodně energie (30 km lov), ale pak se zase tři dny válejí u ohně.

0/−2
23.4.2016 16:39

M49i91c46h50a66l 27Š61e48v51č35í80k 8363936664

Ale to je také pravda. Vůbec česká typická strava je je jedna z nejhorších na světě. Nejen hodně tučné neboli tzv. šťavnaté, ale dochucování máslem/smetanou, zahušťování moukou, obrovská spotřeba pečiva a uzenin (ještě těch nejlevnějších nahnaných moukou, separátem atd.), obliba hlavně smažených dobrot a obliba přeslazených či přesolených lahůdek....

Ale aby člověk hubl či držel váhu, stačí z toho vynechat alespoň část, jíst pravidelně a hýbat se.

Znám např. žeskou v práci, dělá v kanceláři, je vlastně bez pohybu, nejednou si posteskla jak přibere i ze vzduchu, že se na jídlo jen podívá a už přibere atd. Když jsem ji potkal na obědě, tak mi bylo jasné proč je jak vorvaň. Zahuštěná polévka, guláš s pěti a zákusek větrník. Odhaduji 3/4 denního příjmu jedním nášupem. Ale přesvědčená je, že je to genetické, protože máma i táta jsou také vyžraní. Jeden z pár tisíc to může mít ze zdravotních důvodů.

+4/0
23.4.2016 17:05

M83a95r18i90a32n 11K54e34c21h83l14i97b11a27r 3940413329

Ta genetická dispozice tam určitou roli hraje. Znám holku, která jí podobným způsobem, ale má 51 kg. Prostě to nějak projde a nestráví se to. Podobně hubené jsou i její sestry, matka, babička...

Ale plně souhlasím s tím, že vynechat určité potraviny = téměř automaticky zhubnout. Viděl jsem pár příkladů ve svém okolí. Můj kolega z matfyzu vynechal sladkosti a během 3 měsíců měl dole 19 kg. Jinak nic dalšího nezměnil, dokonce pije víc vína než dříve, ale evidentně mu to víno - na rozdíl od cukru - nevadí.

Můj organismus je zase háklivý na bílou mouku.

+3/0
23.4.2016 17:11

M64i78c70h37a48l 64Š24e75v89č67í63k 8143446954

Ano, jistě každý má trochu jiný metabolizmus. Někdo to má trochu těžší, někdo trochu lehčí, ale v principu to funguje stejně. Dost záleží na osvalení. A i rychlost metabolismu se dá ovlivnit. Právě často ženský co "hubnou" vynecháváním jídel, si metabolismus zpomalí a pak když selžou a nabouchají se, tak si to tělo pěkně ukládá do zásob.

+1/−1
23.4.2016 17:17

M82a42r21i31a80n 94K80e72c66h21l44i92b45a33r 3710843399

Ano, bazální metabolismus je nechutně přizpůsobivý.

Ono to má historicky smysl, jinak bychom nedokázali přežít první měsíc s nedostatkem potravy, což se předkům stávalo hojně...

Já těm lidem s rychlým metabolismem ani moc nezávidím, musejí vydat podstatně větší množství peněz za potraviny, aby se udrželi na své standardní váze.

+1/−1
23.4.2016 17:19
Foto

M83i71r64o52s87l38a51v 18S15t49e37i27n66e58r 6508784723815

Zhoubné účinky pro lidi, náchylné k obezitě, má zejména mouka, lepek a cukr. Nespálené kalorie ukládají játra jako tuk. Tučná jídla mají spíše proteiny, čili bílkoviny a z nich vám rostou spíše svaly. Máslo vám neuškodí, ale margarin zaručeně, je to chemický produkt. To je už kvalitní nepřepálené sádlo zdravější. Cholesterinu se nemusíte bát, když nepřeháníte. Dvě vejce denně jsou spíš prospěšná. Kdo je ovšem na to dědičně zatížený, musí brát statiny.

Česká tragedie je v tom, že diabetik nenajde nápoj nebo jídlo bez přídavku cukru. Ovocný cukr, fruktóza, má stejné důsledky, jako řepná glukóza, jenom se rychleji vstřebává. Například všechny minerálky s příchutí jsou bomby nabité glukózou. I okurky nebo zavináče jsou slazené. V pivě je slad, opět předforma cukru. V Německu, na Slezsku nebo v Rusku dostanete kvašené okurky v soli, bez cukru. Pokud jsou kalné, mají ty kvasinky, které potřebují vaše střeva. Zrovna tak kysané zelí, tradiční zelí kvašené se solí bez přístupu vzduchu a ve tmě. Mléřné kvašení je zdrojem právě těch nejpotřebnějších kvasinek pro střevní flóru. Ze sýrů třeba Romadur, nebo olomoucké tvarůžky.

Poslední ránu mi zasadili u Zemcheby, tam jsem vždy očekával zdravé výrobky. V pětilitrovém balení višňového nektaru však bylo množství přidaného cukru, jedině na vylití do kanálu.

0/0
24.4.2016 18:47

M27i15c45h32a74l 20Š29e84v34č14í76k 8783846904

A k těm lovcům. To je právě to. Extrémní výdej a pak pár dní stejný výdej jako člověk pracující v kanceláři, který se projde z/do práce a cestou na nákup. Ale když ten celodenní lov = extrémní zátěž (30Km) zprůměrujeme s 3 dny odpočinku, povalování a tance u ohně, tak to máme stejný výdej, jako dnešní moderní člověk, který každý den 2h jede na kole/plave/běhá...

+2/0
23.4.2016 17:13

M27a13r20i26a15n 53K74e36c71h93l62i38b32a31r 3860483619

Ta studie se jmenovala "Energy expenditure and activity among Hadza hunter-gatherers."

Je docela zajímavá. Mimo jiné z ní vycházelo, že ti lovci, kteří se pohybovali nejvíce, měli nejnižší bazální metabolismus, takže potřebovali méně jídla. Prostě tělo nahodilo úsporný režim.

Ono těch 30 km není zas taková zátěž, oni žijí v rovině... Já chodím hodně a musím říci, že i můj organismus se na toto adaptoval a rozhodně nejsem po týdnu chození hubený jako tyčka. V horách je to něco jiného, ale tam zase touto měrou pohybu trpí šlachy a klouby.

0/0
23.4.2016 17:16

M74i39c86h48a19l 29Š64e85v40č48í20k 8593666264

30Km je stále min. 2h běhu a pár dalších hodin chůze. Tělo se adaptuje, proto například bodybuildeři a fitnessky používají metodu "sacharidové vlny" aby se metabolismus nestihl adaptovat a střídají silovou zátěž a lehké kardio. Funguje vlastně 100% a shazují tím ty "poslední gramy" před soutěží, kde pak vynikne každý sval. Ale chce to pevnou vůli. Ty poslední vrstvy tuku jdou již samozřejmě nejhůře.

To ale lidi, co mají nadváhu či jsou dokonce obézní nemusí zajímat. Těm stačí lehká úprava stravovacích návyků a pohyb.

+2/0
23.4.2016 17:24

M87a46r27i11a60n 14K75e52c11h87l63i76b23a10r 3870703669

Ono je nápadné, že ti lovci vypadají v přírodním stavu dost jinak než bodybuildeři. Spíš jsou takoví šlachovití a spoří.

Přebytek svalstva na hrudníku a na pažích, které s sebou člověk musí celý den tahat a vydávat na ně energii, je civilizační luxus. V přírodě se to opravdu nevyplácelo.

+1/−1
23.4.2016 17:32

M20i93c26h37a68l 64Š36e40v71č70í15k 8553856574

Je to stejné, jako rozdíl jako mezi sprintery a maratonci. Jedni jsou mohutní a svalnatí a druzí drobní, hubení a šlachovití.

+1/0
23.4.2016 17:38

E48r35i75c61h 77L27o54r44m47a73n 9202624725477

odskusane, absolutny suhlas !

0/0
23.4.2016 15:11

J31a57n96a 75S45t31e82h89l12í88k56o73v55á 2949140280286

a když nemusím čokoládu, můžu dvě sklenky vína? :-)

+3/0
23.4.2016 14:50
Foto

M14i75r21o12s98l95a55v 53S32t92e98i40n52e89r 6478164393635

Červené opravdu suché víno je nejlepší prevence proti koronárnímu onemocnění. Ženy jsou se dvěma sklenkami už na hranici toho užitečného, muži snesou o jednu sklenku více (za sklenku považuji 0,2- 1/4 litru, ne půllitr). Ve víně je ta léčivá látka resveratrol, obsažený v té červené barvě- nejvíc ho má burgundské, takže v Čechách snad Modrý Portugal nebo Frankovka, ale i Svatovavřinecké. Chybí nám informace o obsahu resveratrolu v domácích vínech.

0/0
24.4.2016 19:00

J36a48n32a 65N83ě68m90e60č30k65o72v97á 3363394711616

Ale blbost... Pokud někdo denně přešvihne doporučený příjem o pár tisíc kJ, nepomůže mu ani svěcená voda.

Kdyby páni vědci místo zkoumání takových hovadin vysvětlili lidem, že jediné, co musí, je trošku se hýbat a žrát přiměřeně, nebylo by rýpání v "tisíci druhů střevních bakterií" vůbec potřeba.

+4/−3
23.4.2016 13:03

M18a63r76i91a77n 35K13e76c14h78l92i51b94a59r 3910463169

Posledních 30 let se to to do lidí hustí, výsledky jsou katastrofální. Křivka obezity letí nahoru po celé planetě, už i subsaharská Afrika začíná mít problém. Má-li teorie tak mizerné výsledky v praxi, je čas od ní ustoupit.

Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat.

A právě to, proč to tak nefunguje u každého, je ta zajímavá otázka.

Páni vědci, kterými tam pohrdáte, začali toto téma zkoumat proto, protože zjistili, že při přenosu střevních bakterií mezi lidmi (= druh léčby crohnovy nemoci atd.) dochází k prudké změně tělesné váhy směrem k tomu, jak vypadal dárce těch bakterií. Jestli toto pozorování považujete za hovadinu, já tedy rozhodně ne.

Baktérie ve střevě se dost zásadně podílejí na štěpení sacharidů ze stravy a ovlivňují tak váš energetický příjem až o třetinu. Těch pár tisíc kJ se v tom může opravdu ztratit. Laicky vzato: sní-li pán A a pán B to samé množství chleba, jeden z nich jej zužitkuje podstatně líp než druhý.

+6/−1
23.4.2016 13:38

V72l47a44d59i22m24i90r 46J35a96n28k23i60n 3410896764757

To je pravda, ale stale plati ze staci nezrat :) par tisic kJ sa nevyrobi samo.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J96a69n80a 35N86ě31m69e39č23k87o18v98á 3233234911346

Výsledky jsou katastrofální především proto, že lidi nechtějí měnit svoje stravovací návyky - nezřídka založené v nejútlejším dětství, aneb dítě vykrmené svíčkovou a palačinkami k večeři se nadváhy dopracuje naprosto spolehlivě, stejně jako jeho rodiče.

V pozdějších letech pak "nesahejte mi na bůček", "v pivu jsou vitamíny", "přece musím něco mít ze života", "nejsem králík" a další plky jsou zaručeným receptem, jak se nižší váhy nedopracovat, i kdybych měl ve střevech jadernou elektrárnu.

A katastrofální výsledky? Já mám ve svém blízkém okolí pět aktivních sportovců včetně sebe, problémy s váhou nemá nikdo. Čím to safra bude.

Že by tím, že jíst a hýbat se "na míru" každému z nás funguje???

Jistě že u každého jinak... ale ani ty individuální rozdíly nejsou tak velké, aby si to člověk nezvládl vyladit. Stejně jako individuální chuť a potřebu.

Já mám taky metabolismus na dvě věci... na podzim pravidelně přibírám i z pohledu na jablko. A...? Co dává větší smysl, naříkat nad bakteriemi, a zdrceně kynout, nebo tomu přizpůsobit životní styl...?

Já jsem empirik, pardon. Ergo, tisíc druhů střevních bakterií, které ve VLASTNÍM střevě stejně nerozeznám, ani nevím, co tam mám, tak ano, toto řešit je pro mě poměrně hovadina. V tuhle chvíli, v mé situaci. Laický přínos pro mě je prostě nulový.

Hodina pohybu a k večeři tvaroh o 300kJ na 100g, namísto sýra 1600kJ na 100g, jsou naopak naprosto hmatatelné hodnoty, se kterými můžu operovat, bakterie nebakterie.

A teď mě omluvte, jdu si zaběhat.

+2/−3
23.4.2016 16:08

M63a76r26i57a70n 70K38e79c72h63l73i71b85a37r 3120943819

Já jsem povoláním matematik a vždycky varuji lidi před tím, aby se dívali na čísla jako na svaté objekty, dokud nevědí, jak spolehlivými metodami vznikla.

Ty hodnoty kJ na tvarohu a na sýru jsou získány pálením v kalorimetru, jenže lidské tělo je může zpracovávat zcela jinak. Teprve v posledních letech se zkoumá, jak se skutečně jednotlivé potraviny zpracovávají v těle.

Dobrý příklad jsou ořechy. Oficiálně mají ořechy obrovské kalorické hodnoty, protože je to z poloviny (či více) tuk. Jenže prakticky, nejsou-li namleté najemno (např. mandlová mouka), projdou lidským trávicím traktem jen málo natrávené a tělo z nich dostane třeba jen polovinu živin.

Když budete pečlivě zkoumat, co jste za den snědla, a dáte si to do FitLinie nebo něčeho podobného, tak vám podle těch hodnot na štítkách vyjde třeba 7648 kJ. Jenže vzhledem k výše uvedeným neznámým faktorům (činnost bakterií, nejasné vstřebávání ve střevech) to znamená něco mezi 6500 a 8500 kJ, což je obrovská nepřesnost.

Svůj výdaj neznáte rovněž, protože bazální metabolismus kolísá o hezkých pár procent i ze dne na den, a ten přitom představuje většinu spálené energie za den.

Dělal jsem experimenty, při nichž jsem měřil glykemii po jednotlivých jídlech (60 minut poté), vyšly mi nějaké individuální odchylky od standardních GI, a od doby, kdy jsem podle toho upravil jídelníček, nepřibírám ani Ň, naopak jsem o pár kil lehčí (a asi o 6 cm v pase užší). A klidně si dám k večeři i ten tučný sýr. Lidské tělo umí dosáhnout docela solidní rovnováhy.

+4/0
23.4.2016 16:49

M24a33r15i25a45n 43K34e55c50h23l10i76b53a10r 3420513969

Ještě jedno P.S. k těm sportovcům.

Vy naznačujete, že kdo sportuje, nemá problémy s váhou. Jenže ono to může být i naopak. Kdo má v pořádku metabolismu, ten častěji sportuje, protože má prostě více energie na pohyb a cítí touhu se hýbat.

Představte si nějaké dny, kdy jste se cítila opravdu těžce unavená. Takový ten stav, kdy má člověk tělo jako z olova. V takové situaci nezaběhnete 10 km.

Co jsem tak slyšel od lidí s metabolickým syndromem, je to jejich dost běžný stav. Není divu, že nesportují.

+4/0
23.4.2016 16:54

J13a69n 29P47a95v34e15l 8163632108926

Proč si myslíte, že aktivní sportovec nemůže mít problémy s váhou? Podívejte se třeba na Kvitovou. Ta dře tak, že si o tom můžete nechat jen snít a břicho zrovna ploché nemá. A byla na tom ještě o dost hůř.

+2/0
23.4.2016 21:14

J66a44n40a 73N84ě93m97e77č57k10o18v36á 3133564921276

"Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat."

Hlava, stále vlastní hlava, pane Kechlibare.

Vím to. Ono totiž "poslouchat vlastní tělo" se dá naučit. Taky jsem byla notorický přežírač, zaháněč splínů a kdo ví co dalšího...

A víte co...? Jíst pomalu a čekat, až si tělo samo řekne, že další sousto už nechce, to opravdu jde.

Stejně jako po fyzické zátěži si tělo samo řekne, jestli má "chuť" na cukry, nebo tuky. Ale že by tohle byl dar z nebes od narození? Nic takového... to je jen ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat. NAUČIT se ho poslouchat. :-/

+3/−2
23.4.2016 16:11

M38a46r31i66a70n 11K66e88c16h69l75i17b69a14r 3310773989

Čímž se dostáváme k zajímavé otázce, proč mají lidi hlad.

Říkáte: "hlava". Myslíte tím patrně centrální nervový systém. To se shodneme, to funguje už u žraloků.

Jenže to není jen "hlava" ve smyslu psychiky, ale zejména působení hormonů všeho druhu, pohlavní hormony, ghrelin, leptin, inzulin, adrenalin, kortizol.

Takový leptin byl objeven teprve v roce 1995 a přitom hraje v pocitech hladu či nasycenosti rozhodující roli. Do jaké míry je produkován břišní tukovou tkání a proč někteří lidé na něj reagují méně než jiní, to se neví. Ve skutečnosti v tomhle směru věda dosud moc nepokročila, je to pořád předmět aktivního výzkumu.

"ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat"

Otázka je, zda to tělo říká, co má. Ono jej lze některými zvyklostmi vyhodit z normálního fungování. Uvedu extrémní příklad: alkoholik má opravdu strašlivé nutkání pít. Ale není to dáno tím, že by jeho tělo alkohol fyziologicky potřebovalo, ale tím, že došlo k nějakým patologickým změnám. V jídle je to podobné. Poměrně dost lidí je závislých na sladkém natolik, že vyhledávají potraviny s obsahem cukru (kterých je dneska většina) a při abstinenci trpí. (Jsem rád, že to není můj případ).

Co se sportu týče, chodil jsem do karate oddílu, dřeli jsme tam jak hrom. Přesto u nás byly viditelně odlišné fyzické typy, jak svalů, tak tuku jsme měli každý jinak.

Já jsem tehdy měl o 3 kg míň, než teď, kdy už tak intenzivně nespaluju, spíš se věnuju běžné turistice. Byli tam i lidi, co měli (malé) bříško.

Subjektivně - můj největší obezogen je bílé pečivo, nezasycuje mě to, jedině to vyvolává další chutě. Když jsem toho nechal, okamžitě jsem pár kilo ztratil, i když jsem to bílé pečivo nahradil třeba hrubým žitným chlebem s máslem.

+4/0
23.4.2016 16:36

Z92u81z64a29n12a 98M94a98l34í24k93o55v76á 1129197587121

je tu ještě jeden faktor (tedy asi jich bude víc...) a tím jsou hormony, tedy stav a poměr hormonů v těle, ten může být tou výchylkou - vlastní vinou (antikoncepce) ale i nevlastní vinou - stopy hormonů jsou nepochybně v mase, mléce, vodě....možná také v tom se budou od sebe jedinci lišit :)

+1/0
23.4.2016 19:56

T48o45m61á43š 14N59o73v63á65k 5254887759989

Vsechno je v hlave. Pokud bude clovek stale resit jak zhubnout = stres, moc nezhubne. Pokud je clovek psychicky v pohode, ma pestrou stravu a neprezira se, k tomu zvyseny pohyb, tak kila leti strme dolu.

+1/−2
23.4.2016 10:07

J58a17n 35P70a82v54e93l 8313382228176

Pokud je člověk psychicky v pohodě, tak kila neřeší, tudíž ani neletí dolů ;-)

+2/0
23.4.2016 12:05

T72o24m34á64š 78N57o67v37á70k 5174707279279

Neni pravda, mysleno to bylo jinak ;-)

0/0
23.4.2016 12:49

M35a38r25i48a39n 35K10e46c91h97l52i20b11a81r 3790803469

Já mám úplně jinou zkušenost. U mne prostě záleží na složení stravy a její frekvenci. Stres nebo pohoda jsou v mém případě totálně mimoběžné.

+2/0
23.4.2016 13:39

J94i75ř31í 36K77á34b12r15t 4368931174286

Jediné,co pomáhá na 100% je :Nežrat,nežrat a nežrat.Za 8 měsíců jsem jsem shodil 25 kg.Nežrat znamená nepřejídat,stačí mi 1 krajíček chleba s něčím,místo 6 knedlíků 2 a trochu zeleniny a

hlavně nejíst po 16 hodině.To je ale dost obtížné vydržet.

0/−3
23.4.2016 9:58

P58e80t32r 78T19l31o52u29k93a83l 7464245632615

To jsou takové babské plky. Jiní vám řeknou, že nejíst po 16 hodině je ta největší chyba.

+10/0
23.4.2016 10:00

J23a51n 83M97a21j72z60n49e80r 9918914252309

Chyba to není, ale rada nesmyslná. Je to obtížné a pakd déle trvá adaptace na normální jídlo (samozřejmě ne na prasečí režim).

0/0
23.4.2016 12:08

J11a30n 41N21á75d28v23o22r87n30í67k 7813878955447

To je nesmysl nejíst po 16 hodině. V podstatě jste zhubl jen hladověním. Až najedete na normální režim, tak zase přiberete = jojo efekt.

+4/0
23.4.2016 10:05

J32a40n 24M18a83j93z36n90e42r 9748544362369

Sice nejist po nějaké hodině je nesmysl, ale nějaký jojo efekt je také blbost, pokud ten člověk nezačne jíst tak, jak předtím, což dělají jen hlupáci, protože je jasné k čemu to vedlo. Jinými slovy to není závislé na tom jak zhubnete (hubnutí je vždy kalorický deficit), ale jak potom jíte. I když zhubnete běháním a pak přestanete běhat a jist budete stejně, taky nastane návrat na původní váhu, i když jste nezhubl hladověním.

+1/−1
23.4.2016 12:05

T65o65m12á76š 87N89o41v52á74k 5694337359429

Blbost, jidlo se ma upravit podle toho, jak jdete spat. Kdyz jdete na mocni do prace, nejist po 16. hodine je blbost. Pokud chodite spat ve 2 rano tak take.

+5/0
23.4.2016 11:12

J93i40ř63í 87K63á88b41r46t 4408951974656

Ano ,máte pravdu.já jsem důchodce a tak mám výhodu!

0/0
23.4.2016 12:14

J33a86n35a 75N14ě83m20e62č20k45o98v39á 3353394231356

Přesně tak. Poslední jídlo dne má být úměrně tomu, kdy člověk jde spát.

Tzn. pokud v osm, tak ano, nežrat po čtvrté páté; pokud o půlnoci, tak není problém se navečeřet kolem sedmé, osmé. Rozhodně je blbost jít spát o půlnoci a předtím osm hodin hladovět.

+4/0
23.4.2016 12:56
Foto

B20o95h96u29n76k30a 15J71a12n10č37a23ř40í38k10o41v24á 8500229845

přesně tak, já bych hlady neusnula...

+3/0
23.4.2016 13:28

M56a42r21i58a87n 36K13e67c11h50l61i52b91a43r 3270633749

A jak velký přitom pociťujete hlad?

To je totiž ta kritická otázka.

Téměř nikdo nevydrží v prostředí, kde je jídlo levné a na každém rohu, nejíst a mít dlouhodobě pocit palčivého hladu. Tak železnou vůli mají tak 1% populace. Z toho pak vzniká slavný jojo efekt.

A co se týče toho, v kolik hodin jíst a v kolik nejíst, nedělejte doporučení ostatním lidem. Já osobně funguju zcela jinak, běžně kolem 14.30 teprve obědvám a kolem 19.30 večeřím, často je ta večeře největším jídlem dne a přitom mám stabilně 183 cm / 79 kg. Kdybych si předepsal večerní hladovění, docela bych trpěl. Naopak ráno se běžně bez jídla obejdu.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J91i92ř31í 86K96á61b73r55t 4198311954936

Já vám věřím,já jsem důchodu,mám pravidelnou stravu v přesném čase,netrpím hlady a nedělám to,že bych neměl peníze.

0/0
23.4.2016 18:00

J85a53n77a 95S11t75e32h68l93í60k74o79v53á 2299190650206

a takhle už budete jíst do konce života?

0/0
23.4.2016 14:52

J59i65ř45í 16K19á37b52r60t 4218101324896

Já netrpím hlady ,měl jsem 115 kg,mám už 90 kg,pochválil mne praktický lékař i lékaři v lázních.Chce to jenom vydržet a nepřejídat.Byly doby ,kdy jsem snědl 12 houskových knedlíků,40 švestkových knedlíků,k párku 6 rohlíku atd.To je přejídání a teď jsem ulehčil kloubům a cítím se dobře.

0/0
23.4.2016 18:06







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.