Diskuze

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na minulé době, kterou dnes tak rádi škatulkujeme jako retro, mne fascinovala šikovnost kuchařek a jejich úspornost. Schopnost zpracovat všechno, co šlo kolem a vyhodit jen minimum. Uměly vařit i konzervovat. Nečekaly, že to najdou v marketu v pytlíku. Ale ne, nestýská se mi po všeobecném nedostatku a mizerii, jen po šikovných lidech a zdravém rozumu.

2 0
možnosti

Kde se dala za komunistu koupit sunka od kosti, nebo primo Prazska sunka? Ja tu druhou mel poprve v kapitalisticke Italii. Pokud vim tak se za minuleho rezimu u nas nevyrabela ani na export. Ty konzervy se stejnym nazvem Prazska sunka nebyly. Ikdyz ja je mel rad.

0 0
možnosti

Šunka od kosti se koupit dala (můžu ale mluvit jen o 80. letech, v 70. letech jsem byla moc malá, abych si to pamatovala), ale co si pamatuji, bylo to bráno jako velká "událost". Tuším, že máma ji kupovala v řeznictví ve Spálené ulici (dnes už tam ten obchod není), když mne brala "do města".

Pražská šunka, ta byla jen v prodejnách Eso, to bylo až někdy za perestrojky. No, možná už dříve v Domě potravin, nahoře na Václaváku. A byla neskutečně drahá, kupovali jsme ji dědečkovi nebo pratetičkám k narozeninám, v dárkovém koši. Já ji za celý socík neochutnala.

0 0
možnosti

Kaťak mám docela rád, někdy si ho dělám a k tomu ameriky nebo hranolkyR^

1 0
možnosti

Ale kdě dneskáj zoženiétě kvalitnú šunkú na tjé rolky ???

V tých zlatých 70-tých bola ešče chutná a robená podľa ČSN, ale tedkáj je to ibá dajáká zmes všelikých drtěných kóžok, chrupávok a bohvíé čoho so samou vódou...

10 21
možnosti

J52a21n 49R44i38c28h46t28e36r

20. 3. 2016 19:54

Faktem je, že 100% šunka je dosud spíše výjimkou a patří mezi luxusní zboží.

2 0
možnosti

Společnost se snaží více či méně dostat se z tohohle totalitního nesmyslu. Unuděných kuchyní a UHO omáček. Pohlreich to komentuje pomalu v každém pořadu a nejen on. A co udělá rádoby novinářka Havlíková? Vytáhne tyhle hnusy a naservíruje je na OnaDnes ;-D

7 26
možnosti

Tak zrovna Polraich má co kecat. Byl jste někdo u něj na obědě? já ano a byla to nejedlá hrůza. Není se co divit, že mu hospoda zkrachovala

5 18
možnosti

Ty Míša řezy jsou nějaký divný, těsto na obrázku vypadá spíš jako medová placka...mělo by být mnohem tmavší, nadýchanější a vyšší (zrovna tak ta tvarohová část). Naopak, poleva by měla být tenoučká, aby při zakrojení pěkně křupla. Tohle je nějaký nepovedený grankový fejk...

19 0
možnosti

peču do dnes;-), to co je na fotce nemá s Míša řezy nic společného. Já mám hodně tmavou placku, bílý krémík a tenkou, tmavou polevuR^

9 0
možnosti

Kuřecí prso s broskví a sýrem - kristepane néééééé;-(

15 7
možnosti

Mě to celkem chutná.

9 2
možnosti
Foto

Šlehačka ve flašce se nedělá bombičkama s Co2 a s dusíkem, mají nebo měly zelený proužek.

0 0
možnosti
Foto

mělo být ,ale s dusíkem, :-)

0 0
možnosti

Proč krenovou slehacku cpat do flasky? Do pytlíku a plnite jedna báseň,pytlík vyhodite a umyjete jen plnící hubičku. Jinak sunkove křenové rolky se podávají běžně.

14 0
možnosti

H17a94n80a 18P90a67u36l

20. 3. 2016 9:20

Aby to bylo retro, ne?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
18 2
možnosti

P32e80t50r 96P45r64u82s

20. 3. 2016 7:36

Aby to bylo retro.

2 3
možnosti