- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
zalezi na narodni chuti.
U protinozcu jsou bataty, zvane sweet potatoes nebo take kumara, dost popularni prilohou k ruznym masum i samy o sobe jako zapecene bramborove dilky s jogurtovym "dipem".
Manzelka z nich dela "bramborovou kasi" ochucenou maslem, cesnekem, citronovou stavou a pikantnim korenim, nebo zapecene bramborove dilky marinovane v pikantni marinade a potirane marinadou s olivovym nebo makadamiovym olejem behem peceni.
Batáty možná do polévky, možná do salátu. Ale jako příloha k masu to fakt nemusím. Moje mamka je pěstuje (jih východního Slovenska) a dělá z nich dezert podobný jablkům v županu. Sním je ještě vařené šťouchané s máslem. Mimochodem chuť nic moc.
ty varene stouchane s maslem potrebuji pridat jeste dalsi koreni a take citronovou stavu, ktera zvyrazni chut.
Proč k nám dovážet sladké brambory za hodně peněz, když si stačí koupit naše sladké, levné,namrzlé?
ochutnal jsem batáty a už nikdy nemusím ani nechci je mít na talíři.
jde o to v jakem podani. Jen tak uvarene jsou nic moc. Jde o to je dochutit, pripadne kombinovat s dalsimi potravinami.
Jasný, je potřeba vozit víc a víc z rozvojových zemí, místo spotřeby lokální produkce...
Souhlasím, ale batáty se dají pěstovat i na jižní Moravě i dále na jihu.