Diskuze

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí se do polévek, dezertů i salátu. Díky intenzivní oranžové barvě s nimi jídla také krásně vypadají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

zalezi na narodni chuti.

U protinozcu jsou bataty, zvane sweet potatoes nebo take kumara, dost popularni prilohou k ruznym masum i samy o sobe jako zapecene bramborove dilky s jogurtovym "dipem".

Manzelka z nich dela "bramborovou kasi" ochucenou maslem, cesnekem, citronovou stavou a pikantnim korenim, nebo zapecene bramborove dilky marinovane v pikantni marinade a potirane marinadou s olivovym nebo makadamiovym olejem behem peceni.

0 0
možnosti
MH

Batáty možná do polévky, možná do salátu. Ale jako příloha k masu to fakt nemusím. Moje mamka je pěstuje (jih východního Slovenska) a dělá z nich dezert podobný jablkům v županu. Sním je ještě vařené šťouchané s máslem. Mimochodem chuť nic moc.

0 0
možnosti
MM

ty varene stouchane s maslem potrebuji pridat jeste dalsi koreni a take citronovou stavu, ktera zvyrazni chut.

0 0
možnosti
Foto

Proč k nám dovážet sladké brambory za hodně peněz, když si stačí koupit naše sladké, levné,namrzlé?:-P

2 0
možnosti
PJ

ochutnal jsem batáty a už nikdy nemusím ani nechci je mít na talíři.

0 0
možnosti
MM

jde o to v jakem podani. Jen tak uvarene jsou nic moc. Jde o to je dochutit, pripadne kombinovat s dalsimi potravinami.

0 0
možnosti
TA

Jasný, je potřeba vozit víc a víc z rozvojových zemí, místo spotřeby lokální produkce...

0 1
možnosti
FK

Souhlasím, ale batáty se dají pěstovat i na jižní Moravě i dále na jihu.

2 0
možnosti