Diskuze

Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky

Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky, kde máme mezery, co budeme žádat od výrobců? Zeptali jsme se odborníků v oblasti gastronomie, kteří sami udávají trendy, jaký bude podle nich rok 2016 na české kulinářské scéně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle mě bude trendem v jídle na rok 2016 tzv. dieta hejtmana Tayrleho:

Méně žrát a chlastat, ale více běhat.

0 0
možnosti

Mně bude stačit, když bude u Jelínků furt stejně dobrá plzeň a na tabuli budou taliány.:-)

Jinak ty fermentované výrobky... takže bude letos in kyselý zelí a pivo? To možná půjdu i s trendy i co se týče lokálnosti produktů. Nakonec, kdyby někdo hledal nějakou tu superpotravinu, tak kyselý zelí k ní má dost blízko.

1 0
možnosti

Chia semínka, matcha čaj, quinoa, avokádo, semínka goji, ořechy...skvělé, prakticky nic z tohoto (až na některé ořechy) se u nás nepěstuje a musí se dovážet přes půl světa. Například hlad po quinoe na západních trzích způsobil, že v Bolívii se z kdysi základní potraviny stala relativně drahá a nedostupná záležitost pro chudší část obyvatel, protože převážná část produkce jde na vývoz.

4 0
možnosti

Superpotraviny neexistují a "nenávist" k cukru nebo lepku je pošahanost.

0 0
možnosti