- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Měl bych na redakci dotaz: V případě Vindaloo je v kořenící směsi poměrně značné množství koření. Je celá dávka koření dle návodu určena pro jednu várku dle receptu výše?
''I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem,''
Spíš vzácnost, jako šafrán
Lister... přesně tohle jméno se mi vybavilo když jsem četl Vindaloo
No chilli mam docela rad, ale dost me od nej odrazuje jeho neprijemna vlastnost ("pali dvakrat")
To je o zvyku.... KDyž budete jíst pálivé častěji, tak toto odezní... Tedy do velké míry...
GTo mě překvapuje, i v restauracích, které provozují Indové a i tam vaří, se kousky brambor ve Vindaloo vyskytují, viz. http://www.tikka.cz/konviktska/jidelni-listek/
Já chodím pravidelně do Curry housu a za ty dva roky mi standardní vindaloo působí jako sladká omáčka, takže si to nechávám přiostřit na 5 papriček, kamarád začátečník samozřejmě zažívá peklo Minulý týden jsem dával pro kontrolu i phal a moc mě to teda nepálilo, takže jdeme dál přiostřovat.
Copak asi dělá Lister...
Nejspíš šamanský kebab po ďábelsku.
To Vindaloo je "jako od babičky", co?