Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vaříme: brambory pečené v soli

Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I73v13a 38K91r56i33s88t97o34f95o73v90á 7665613312392

Ale to těstíčko pak vyhodím? Vždyť to musí být šíleně slané. A ty brambory možná taky??

0/0
12.7.2015 10:26
Foto

D95a84n39a 77Z22e80m52k59o90v40á 7611230467266

Brr, tolik soli do podivného těstíčka. Pečené brambory ano, ale proč zrovna takhle?

0/0
11.7.2015 21:02

I86v13a72n13a 72M45o41t93a66l24í49k56o16v12á 5564961220972

to vypadá jako pěknej hnus, osobně peču na plechu posypané rozmarýnem pokapané olejem a trochu osolené, úžasně voní, k čemu mouka? ty brambory ji vůbec nepotřebují, na co tolik soli, když ji nakonec vyhodím? u větších brambor bych ještě pochopila podlití trochou vody, aby změkly, ale pokud je pokrájím, tak to není nutné

+2/−1
11.7.2015 19:45

Z47d43e77n93e49k 20B48o23h21a96c40e43k 1868717217309

Vhodne pro nemocne ledviny a vysoky tlak; na dorazeni. Mozno 1 kg brambor vynechat, staci to 3/4 kg soli; bude to lacinejsi.

+5/−1
10.7.2015 18:12

J32a69n 27N30o30v36á72k 6809457812710

Tak to je síla, ten nesmysl se solí. To i z pečených brambor musíme dělat pokrm pro horních deset tisíc? :)

+1/0
10.7.2015 18:02

A19l33e54n47a 92V92e28s44e51l75á 3753641595918

Tak zrovna cena na té soli vadí nejmíň - je jí tam zhruba za pětikorunu...

0/0
10.7.2015 18:28

J74a15n 97N17o93v13á28k 6339457842360

0,75 kg za pětikorunu jsem ještě neviděl, ale je pravda, že jsem zrovna moc nepátral po mořské soli :)

+2/0
10.7.2015 18:33

A76l84e35n65a 96V94e32s40e85l92á 3753281145218

Máte pravdu, že je mořská, jsem přehlédla. To bude spíš za dvacku - jo, už to ty brambory trochu prodraží, i když zrovna že by pro horních deset tisíc...

+1/0
10.7.2015 19:42

V97í44ť95a 45N65o72v77á51k 1248313295781

Obyč je za bůra :-)

0/0
10.7.2015 21:56

B77o26h58u35m33i96l76a 61M66a36j30e48r29o44v88á 4707821724

no ta sůl co kupuji já té je za pětikorunu tak lžička dám si raději brambory vařené z vlastní zahrady a na ně máslo

0/0
12.7.2015 18:29

M69i92l10a71n 96Č66e61r59n67ý 5423219559652

Zdá se mi to jako zbytečné plýtvání solí a moukou. No jo, co taky čekat, když to vymyslel Playtvák, že.:-P

+4/0
10.7.2015 18:00

H55e87l80e46n95a 16Č88í26ž23k60o77v90á 9581241602568

Proč tak složitě? Proč, prokristapána, mouka a voda? Vždyť ty nebohé brambory stačí rozkrojit, maličko osolit na řezu, na každou dát slzičku másla či oleje (ani to nemusí být, když chce někdo jíst dietněji) a nechat je v té troubě existovat, dokud nejsou opečené (jo, česnekem nebo bylinkami se to zpestřit dá, aby to nebylo stále stejné, těch možností je spousta).

Aha, já zapomněla... proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Jo, a to vymazávání pekáče, tak to je taky zbytečné; někdy mám pocit, že je to snad nějaká pověra, že ja se pekáč nevymaže, vše se hrozně připálí. Nepřipálí (i když, nechci být nespravedlivá, v klasickém možná ano; já už léta používám skleněné, v těch se mi nepřipálilo nikdy nic).

+8/0
10.7.2015 11:54

K94a89t14e80ř30i31n56a 80V20a64š97á67k90o84v31á 5951202489495

Tri ctvrte kila soli ? ;-D Ted jsem slysela video - no potes teda..

+6/0
10.7.2015 10:38

K12a33t37e98ř53i69n22a 91V12a50š57á45k20o66v69á 5621602909335

Na co mouka ? Peceme brambory male jen tak, velke na ctvrtky, pripadne platky, jen na oleji. Do misy pak rozdelame maslo s cesnekem, pripadne bylinkami,  zamichame a mnam ! Nekdy pridavame cele platky / strouzky cesneku i do peceni...

Prijde mi zbytecne se to zalivat jakousi hodne podivnou moucnou smesi, notabene kdyz bila mouka neni zrovna z nejzdravejsich..

+7/0
10.7.2015 10:35

P19a74v76l26a 47N38o25v14á 3945268499390

Podivnej recept... nechápu, co tam dělá ta mouka. Já povětšinou vezmu nějaké menší pevné brambůrky, ty vydrhnu, osuším, vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Rozdrtím česnek, nakrájím nějaké bylinky, přidám trochu oleje a pořádně tím ty brambory "namasíruju". Šupnu na vysokou teplotu na dvacet minut až půlhoďky do trouby a je to.

+5/0
10.7.2015 8:41

Z51u56z90a33n56a 50K29u91ř88í28z79e98k 2455988964384

Tedy prezentace "kulinářského" výsledku je hrozná... může to být třeba dobrý, ale když vidím výsledek tak se mi to ani nechce zkusit

+2/−1
10.7.2015 8:37







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.