Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami

Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně překvapeni, že kromě lepší chuti jsou také zdravější. Poradíme vám, jak je upravit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I27v40a41n55a 69D47v66o18r46a83k39o22v89a 6315517190733

Vynikající jsou upečené i se slupkou na plechu a ještě horké promíchané s česnekem se solí a trochou omastku, u nás se preferuje domácí sádlo. Hlavně ne Rámy a podoblé bli...y.

+3/0
30.6.2015 19:20

M48i94c12h17a88l 61K16r24e91j75č45í 1936320651343

Mladé brambory i se slupkou jsou zázračné jídlo R^

0/0
30.6.2015 11:40

B71o98h16u72m70i68l97a 83M68a25j25e72r82o90v17á 4107111294

a s lučinou a pažitkou .......:-P

+2/0
30.6.2015 22:13

T18o25m41á85š 13V47a65v19e75r24k11a 7831730842324

jojo a kousek másla - mňam

0/0
30.6.2015 22:51

J49i28ř62í 52Š35v15e31h33l31a 1284254812616

"Průměrná spotřeba raných brambor v Čechách je 7 kilogramů na osobu." A na Moravě a ve Slezsku je to kolik?

+4/−2
30.6.2015 3:49

M15i93l82a60n 14K17o29t27o68u61č32e90k 2716868932237

Tam jedí jenom seno, protože jim všechno snědli v Praze.

+7/0
30.6.2015 10:49

M60i28c95h62a30l 57M84i85l75l78e10r 9916432799802

;-D

0/0
30.6.2015 10:50

K18a64r15e15l 68U94r82b24a21n 2614404771419

Zase jeden, co si myslí, že Moravané jsou národ?

0/−1
30.6.2015 13:51

P67a38v73l85a 34N69o11v70á 3395948849350

A zase jeden, co si myslí, že ne? :-P

+4/0
30.6.2015 15:22

A92l89e26n33a 36V21e62s63e56l63á 3953871725818

A jak to souvisí s tím, že Morava a Čechy jsou různá území? (A klidně vám přiznám, že v obou žijí Češi.)

0/−1
30.6.2015 17:07

J61a30n 50P64o93k90o82r98n60ý 1163769380623

Nejlepší byly brambory opečené na poli v popelu. Ale to je již tak dávná historie, že si to pamatuje málokdo. Dnes si dávám péct omyté brambory do trouby. S cibulkou, máslem a mlékem, popřípadě kefírem, je to delikatesa.R^

+6/−1
30.6.2015 3:19

J47i93ř54í 24P73o87s80p41í83š30i60l 5648975436895

Ale to jde z pozdních, z raných byste se zlou potázal.

+2/0
30.6.2015 8:49

J68a85n 76P52o45k69o75r19n86ý 1403449780573

Ale kdepak. Jen to nesmí být tvz. lihovarky, tedy lojové. To se pak nedá jíst. Ale takové moučnaté,.....;-)

+1/0
30.6.2015 15:48

A64l37e78n39a 81V95e87s75e74l31á 3223661215268

Taky si myslím, že to nepůjde... Jednak na to nejsou vhodné ty brambory a pak - brambory se pečou v popelu z té spálené bramborové natě. A kde byste v době raných brambor nabral uschlou nať?

0/0
30.6.2015 17:09

J62a85n 59P95o17k24o40r62n89ý 1393679510313

Dnes po poli nelítám, peču si je doma v troubě. Ostatně to výše píši. Jen tak mimochodem, vy myslíte, že ranné brambory nemají nať ???

0/0
30.6.2015 17:20

A12l24e95n59a 45V18e50s58e86l41á 3843881755318

Ne, to si nemyslím. Ale myslím si, že zelená nať dost blbě hoří.

0/0
1.7.2015 9:15

J33a56n68a 23B66o85u73l67o94v56á 7770546491891

Proč by to měla být historie? Moji potomci si pečou brambory v popelu i v tomto tisíciletí.

+1/0
30.6.2015 10:41

P22a16v76l25a 85N46o52v66á 3335718359340

Tak on asi myslel ty dnešní děcka z paneláku :-)

0/0
30.6.2015 10:57

P36e37t86r63a 36N48o47v11á72k76o25v70á 7718936534578

A to nejsou něčí potomci? :)

+1/0
30.6.2015 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.