Diskuze

Jak chutná a voní asijská kuchyně? Máme pro vás manuál

Japonsko a sushi, Thajsko a nudle, Indie a rýže. Skoro ke každé zemi si představíte něco typického pro její kuchyni. Asijská kuchyně však není jen o nudlích a rýži. Přinášíme několik rad, jak se v asijské kuchyni vyznat a nejlépe si ji vychutnat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U JV smeru jsem nenasel zminku o koriandru, pritom je to dulezita soucast treba pro vietnamske polevky a spousta lidi kvuli nemu tuhle kuchyni stejne jako treba maghrebskou vynechava.

Jinak bánh mì znamena proste "chleb" nebo "bageta" jestli chcete plnenou bagetu, je to banh mi thit (tedy doslovne "bageta maso").

A kdyz uz mluvite o jarnich zavitcich u Ciny, sluselo by se je zminit i v JV Asii, kde ovsem figuruji jak cerstve (proste plneny ryzovy papir), tak smazene.

0 0
možnosti

D62a96v45i43d 37S80u89c83h21ý

21. 6. 2015 19:07

doporucite nejakou dobrou, nebo jeste lepe, vybornou vietnamskou restauraci v Praze?

jednou jsem nejak nedopatrenim zabloudil do vietnamskeho bistra za nemocnici na Frantisku a jarni zavitky byly skvele, ted rad zkoumal komplexneji...

0 0
možnosti
Foto

Remember v Biskupské a Red Hot Chilli v Karline.

1 0
možnosti

Asijskou kuchyni vůbec nemusím.

0 4
možnosti

Možná jste ještě nezkusil tu, co by vám chutnala.

1 0
možnosti

Raději bych manál blízkých našich středoevropských sousedů, třeba kuchyně slovinské, polské, rusínské, chorvatské slavonské, haličské nebo třeba ze širšího okolí, pak tedy makedonské, srbské, bosenské, rumunské, moldavské, hercegovské. A co takový manuál na švýcarskou či štýrskou, korutanskou kuchyni? A Falcká či dolnorakouská a hornorakouská. A vůbec nejvíce by mne zajímal manuál lužickosrbské kuchyně.

0 0
možnosti

P53e67t38r 62H67a77n26á23k

21. 6. 2015 20:20

zatím ti jde jenom zeměpis ...

1 1
možnosti