Diskuze
Pět kroků pro zdravější grilování: vlastní marinády i více zeleniny
Děkujeme za pochopení.
V97e54r30o95n97i41k62a 68V49e82s90e58l40á
Lidi, kaslete zarucene rady na netu, byl vam dan vlastni mozek, uzivejte leta a Bozich daru, nemusite vysouset kureci, abyste byli zdravi
P61a34v23l38a 15N97o36v26á
A já jsem se domnívala, že zralé hovězí poznám právě tak, že po stisku na mase zůstane důlek... ale tak nejsem profík, takže jsem se asi spletla
D66a48l61i31b55o91r 46P70r18o95c66h43á18z88k85a
Je pravidlem, že redaktoři píší o věcech, o kterých nemají ponětí, takže se chybička občas vloudí. I expert na daktyloskopii se občas utne. O sušeném kuřecím stejku ani ani nemluvě
D51a34v93i77d 73K29o82m43á93r21e14k
No zrovna jsme přišli z grilovačky. Takový marinovaný libový bůček, nakrájený na tenčí plátky a pěkně pomalu grilovaný, má kurňa taky něco do sebe . K tomu směs v alobalu - brambory, červená cibulka, česnek, paprika, rajčata, drobné kostičky špíčku na omaštění, žampiony a pár snítek libečku ze zahrádky - to nemělo chybu. Já jsem schopný na ohni upéct cokoliv a pošmáknu si. Nemusí to být jen argentinský býček. Také griluji zásadně jen na žhavých uhlíkách ze dřeva. Dřevěné uhlí a brikety nedají jídlu ten správný šmak a vůni.... A grilovat kuřecí stejk 3/4 hodiny? Není to překlep? Vždyť to musí být jak podrážka. Kuřecí prsíčka chtějí právě pěkně z prudka a ne moc dlouho. Pak mají pěknou barvičku na povrchu a jsou propečená a přesto krásně šťavnatá uvnitř. 3/4 hodiny opékám možná tak kuřecí čtvrtky ale jestli tím stejkem myslí prsa, tak se mi to zdá opravdu hodně.
M83a82r10t77i80n 21P38l80a86t81i44l
Zase se doporučuje argentinské hovězí nacpané růstovými hormony - tele rychleji vyroste a zabije se mladší. Kvalitní maso se dá koupit bez problémů i u nás. Třeba z anguse nebo je dobré ho koupit rovnou od farmáře a nechat v ledničce 3-6 týdnů odležet.
L76á85ď70a 32V78r73a93n90ý
No s tou Argentinou nevím. Proti tomu co píšete hovoří to, že tam staří máte uvedené. A telecí poznáte. Já telecí nekupuji ale až z dospělých mladých býků a to ve stejném stáří jak z Čech, tak Argentiny. Navíc ten odchov tam probíhá trochu jinak než u nás.
Pokud beru maso na gril z Čech tak mám několik farmářů a i když už je maso pár týdnu odleželé tomu Argentinskému se nevyrovná.
J96o63s71e47f 70H13á20b
čerstvá krkovička tak jak jsem ji přinesl z obchodu, tak na palec široká. Jen hodit na gril, 5 min a 5 min, k tomu z grilu papriku a rajče, pak čerstvou bagetu či chleba. Vytáhnout, nechat pár minut ležet, osolit, pepř a hotovo. To mi stačí na celé léto :-)
J30a61n 96K83o14h66l
Griluju výjimečně, párkrát za léto.. ale obecně se dá bez masa, natož bez masa z grilu, žít docela dobře
P19e50t17r 63J69a40r25o55š
leto bez grilovani s prateli, to je jako sex bez orgasmu. muj osobni nazor.
P14e37t11r 14P16r57o18c17h51á50z18k48a
Bože můj . . . kdo to je ten (nebo ta) ..."haa pro iDNES"? 45 minut kuřecí steak? Hůůůůů, to bude potom nepoživatelná vysušená podrážka. Vyzkoušeli jsme všechno možný, ale krkovička je prostě krkovička A propó... při grilování myslet na zdraví? Chochó, to je ale konina. To bych ani nemohl pivko či kořaličku A bez toho grilování není grilováním Jako předkrm Bavorské klobásky a pak už to jede . . . krkovička, pivko, slivovička, nakládaný hermelín, kuřecí stehení, pivko, slivovička, krkovička, pstruhy, pivko, slivovička, krkovička . . . .atd...atd...a k tomu pořádnej bigbít Ať žije léto
J12i24r49k22a 44N38o74v69á90k
teda vás bych chtěl mít za souseda, mám to hodně podobně, to by byly pařby
L75á83ď13a 76V76r67a44n63ý
Chybí tam bod
6. Když se budete řídit radami 1-6 , můžete dát maso do trouby nebo připravit na pánvi. A dokonce ušetříte - nemusíte kupovat gril, náčíní, uhlí.
J68a18n 43T78i45c92h36ý
Dělat steak tři čtvrtě hodiny? Kdo to proboha psal?
L70á43ď63a 55V12r22a20n55ý
No je to hodně ale kuřecí se musí dělat víc jak 20 minut ze zdravotních důvodů. Takže OK je cca 30 minut, za 60 minut mám ugrilované celé kuře "na plechovce".
To samozřejmě neplatí u hovězího a vepřového.
T74o65m64á94š 11A93u28g40u64s54t64ý38n
Proč bych měl proboha kupovat maso z argentiny, když se dá stejně kvalitní a levnější koupit i u nás (i když to není jednoduché, ale pořád jednodušší, než koupit dobré argentnské)
L53á96ď36a 39V88r72a53n82ý
Právě jednodušší je koupit dobré argentinské než dobré české (dobré ve smyslu hodící se steaky).
I ty řeznictví co nechávají maso déle vyzrát, tak to nedosahuje kvality argentinského.
Naše maso spíše dosahuje kvalit brazilského nebo urugiajského. Nikdy jsem nepochopil, proč je maso z Argentiny lepší než z Brazilie ale vždy to tak bylo, když jsem ho koupil.
Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?
Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za...
Obří melouny už nejsou in, i muži mohou kojit a další zajímavosti o prsou
Ňadra obvykle poutají pozornost mužských očí, jsou ovšem také částí lidského těla, která je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Sex se zajíčkem je super, ale... Sedm důvodů, proč nechodit s mladším mužem
Vztahy s výrazným věkovým rozdílem jsou stále častější a už dávno nepatří do kolonky „podivné“....
Dvaadvacetinásobná matka přiznala závislost na těhotenství
Sue Radfordová z Velké Británie má dvaadvacet potomků. Třiadvacetkrát byla těhotná a nevylučuje, že...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Žena si vysnila plastiku prsou v Turecku, život se jí změnil v horor
Třiatřicetiletá Stephanie Briggsová z Velké Británie roky šetřila na operaci, po které měla mít...
Kate podstupuje chemoterapii, aby se jí rakovina nevrátila, vysvětluje lékařka
Když princezna Kate oznámila, že má rakovinu, uvedla, že jí bylo doporučeno, aby podstoupila...
Zrušte rande. Tyto typy mužů své špatné stránky odhalují už v začátku
Po schůzce s nimi se cítíte nejistá, po vztahu s nimi z vás zbytečně zůstane vyprahlá poušť....
OBRAZEM: Jarní detoxy, které doporučují slavné tváře
Tělo si po zimě žádá úplně jiné zacházení, proto i slavné osobnosti na jaře volí trochu jiný režim,...
Osa střevo-mozek. Mikrobiolog o léčbě vlastní stolicí i vlivu na duševní zdraví
Premium „Dejte svoji stolici do banky, bude se vám hodit,“ vyzývá molekulární biolog Petr Ryšávka, který...
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.