Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pozor na ocet, špenát i přesolené ořechy. Kazí chuť vín

Jsou milovníci vína, kteří si ho dají ke každému pokrmu, ale opravdoví fajnšmekři vědí, že existují pravidla, přes která nejede vlak. Například k tlačence s cibulí by víno niky nepili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K71a94t61e85ř69i78n57a 41F28e71n79c22l88o89v35á 8913707638213

Krabicak s kolou jde ke vsemu :-)

0/0
28.4.2015 13:03

M60i36c52h75a98l 30M57i77l33l13e60r 9366772129332

ke korenenym jidlum lepsi nez Frankovka, Cabernet Sauvignon nebo nedejboze Merlot je nejlepsi Shiraz, pripadne Cabernet Shiraz.

0/0
28.4.2015 7:10

V96ě47r92a 50B58e37n57o51v41á 9389540453

Hlavně aby to věděli servírky a číšníci, co nabídnout, nikoliv dotaz "červené nebo bílé"? Host to přece nemusí vědět, pokud nevečeří každý den v restauraci.

0/0
26.4.2015 17:30

M11i62c38h80a61l 48M78i94l96l44e52r 9846852489312

zalezi na restauraci. Pokud jim zalezi jenom aby host utratil a zaplatil, takove se nebudou namahat zamestnavat personal se znalosti vin, ktere restaurace ma k nabidce.

Podnik, ktery chce aby hostovi u nich chutnalo, zase prisel a jejich podnik doporucil jinym, zajisti zvyseni znalosti personalu. Kdyz muj syn jako studak si vydelaval praci v pohostinstvi, vedeni podniku kde pracoval, parkrat do roka poradalo kurs ochutnavani vin pro personal, aby vedeli co je na sklade a co doprucit s cim.

0/0
28.4.2015 7:17

O78l18i24v21e53r 44N85e66u38m54a76n23n 3610336779

železity špenát znásobuje s červenými víny.... no to asi i železitá houska.

0/0
25.4.2015 21:44

J11o44s69e75f 22H76á69j73e79k 6748380339382

...hodně kyselý, hořký a slaný... dočasně vyřadí naši chuť... no, kdoby to řekl....?

+1/0
25.4.2015 21:44

J98o12s50e64f 71H87á36j71e33k 6238420909662

...navíc, nesolí se ořechy, ale arašídy... což nejsou tak úplně ořechy...:-P

0/0
25.4.2015 21:50

K75a71t51e16ř71i64n42a 72V65a50š49á25k71o18v12á 5471502419785

soli se temer vsechny orechy - mandle, kesu, makadamy - rozhodne ne jen arasidy, i kdyz jsou nejbeznejsi a nelevnejsi

0/0
26.4.2015 16:10

M15i62c37h38a52l 35M58i89l44l51e38r 9216562429302

nesoli automaticky.Je mozne koupit nesolene makadamie, vlasske orechy, oprazene mandle, orechovou smes a dokonce i nesolene pistacie.

0/0
28.4.2015 7:07

K20a92t12e37ř67i66n67a 94V35a45š10á24k55o25v27á 5691842729115

soli se samozrejme i jine orechy - madle, kesu, makadamy, pistacie... i kdyz arasidy jsou nejlevnejsi a nejbeznejsi

0/0
26.4.2015 16:12

O22l60d23ř43i22c63h 45H16o52r37á24k 2224389681395

A nejdůležitější je neblbnout. Nenechal se pobláznit reklamou "Always Kukačkola" na reklamě obědu s kachnou a stejně na módních vlnách, že víno se hodí vždy a ke všemu.

Zkuste na to jít i svým srdcem a chutí, pijte k jídlu co vám chutná, nechte si poradit, ale klidně zkuste, jestli vám nesedí něco jiného. Také občas sedne voda, jindy zas domácí citronáda, pak zas těžší pivo a jindy nic a jen aperitivek na konci.

Rady jsou dobré, ale nesmí se z nich stát dogma jak od módní policie.

Ona poprava když si sednu večer v knihovně u krbu a místo Johna Keatse sáhnu po Borisi Vianovi a sýrovém talíři s ovocem od Jeana a odmítnu obvyklé sherry a poručím si brandy asi prostě není na místě. Možná ani pranýř není vhodná reakce, prostě mi ten den kdosi pošlapal záhon růží a já se rozhodl pod tak silným atakem světa radikalizovat své večerní posezení.

+4/0
25.4.2015 11:21







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.