Ona

Diskuze

Tvrdý s tmavou kůrkou. Tři odborníci radí, jak poznat poctivý chléb

Tři pekaři se dohadují, který chleba je nejlepší. Mohl by tak začínat dobrý vtip, ale tentokrát jde o článek o kvalitním pečivu. Poradí vám, jak koupit dobrý chléb a že při tom nemusíte utratit moc peněz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U nás (malé město) máme dvě pekárny, je z čeho vybírat, obě mají dobré pečivo. Ale stejně jednou za čas si upeču domácí kváskový chleba. V troubě, příprava jednoduchá a vždycky si pochutnám, nikdy z něho nezbude ani kousek.

0 0
možnosti
Foto

Páni, to jsou věci.. kupuji, co mají v Lidlu - to je totiž naproti a já chodím z práce kolem 18 hodiny.. mléko za ty ceny, co milí diskutující píšete? když je pod 20Kč,  připadám si jako King, chleba mám pocit že dosahuje ceny nejfajnovějšího pečiva.. Šumavu v Lidlu mívají - kupuji na topinky, ty z těch různých úžasných chlebů, co mají v sortimentu prostě neudělám.. A tak to je, když moje hlava zpracovává pracovní povinnosti a nemá čas si uvědomit, že "kauza chleba" je dnes doopravdy téma na vědeckou práci..

PS: jestli jsem neměla použít název "Šumava" a měla si vymyslet něco více všeobecného, tak se velice omlouvám - člověk již dnes neví, co smí a co nesmí v naší demokracii..

0 0
možnosti

koukám, že pani autorka koukala na jídlo s.r.o. ;-D

0 1
možnosti

Já myslela, že chléb je také v klatbě...to víte, lepek...metla lidstva. Islámský stát a lepek....

1 1
možnosti

D49a38v89i87d 42R40a78i94n

8. 4. 2015 12:13

Obyčejná Šumana za dvacku? Jestli myslíte klasickou 1200g, tak za dvacku dneska už rozhodně ne-é:-P

0 1
možnosti

Myslím si,že domácí chleba vyjde na víc jak 20 korun,ale to je fuk, nutriční hodnota a chuť je důležitější. Občas pečeme, ale máme dobrého místního pekaře, jeho chleba s sebou vozíme k příbuzným jako dárek. Bohužel cena je rozhodující pro většinu lidí a když rodina sní 800 gramový chleba za jeden den, tak si rozmyslí, jestli dají 26 nebo 18 Kč. Tak je to s většinou potravin. Mléko v mlékomatu máme za 15, tučnost 4,1%, ale polotučné je za 12,90 v akci. Je jasné, co lidi koupí.

1 1
možnosti

Dvě a i šest korun rozdíl snad nikdo neřeší, to není dobrý příklad, to myslíte vážně?

5 2
možnosti

Když mi řekl známý pekař, kolik vydělá, málem jsem mu nevěřil. Za směnu se musí naotáčet, ale odměna je špatná. V obchodech je však takový výběr druhů chleba, že domácí pekárna mě neláká.

3 0
možnosti

No když si vezmete místní rozpočet 20 Kč. za chleba, a kolik stojí na pultě, a my do toho ty energie a práci musíme počítat, a to ten obchodník má z toho většinou víc jak výrobce, tak kolik si myslíte, že nám zbyde pro toho pekaře. Práce na 3 směny, většinou 12 hodin, soboty, neděle, svátky, jediný den kdy nepečeme je 25.12., poněvadž dnešní člověk nemůže být jeden den bez chleba, to je zaměstnání, teď si vezměte co za lidi musí v těch pekárnách dělat, 90% jich pracuje za minimální mzdu.

3 0
možnosti

Třeba strašně hnusný je chleba v Kauflandu v Ostravě na Karolíně. Tmavý, asi obarvený nějakým přepraženým karamelem, gumový a nedopečený, asi šetří na energii ....prostě hrůza. Ten lidi nekupovali, ani když ho tam zlevnili o třetinu.

Ale třeba hned vedle v Nové Karolíně v Albertu je chleba perfektní.

1 0
možnosti

J37i92r30i 57G21a87z27d31a

8. 4. 2015 9:19

Proc jsou pripravene směsi spatne? Občas si je koupím a ten chleba nebo špatný. Dle složení by tam zadne stabilizátory a pod byt neměly

1 0
možnosti

Zapecena reklama na Glóbus.

1 2
možnosti

No on je to popis pravdy. Když beru řetězce, tak v Praze jsou chleby z Globusu to nejlepší, na co jsem narazil. Do tesca jsem přestl kvůli počivu chodit, v Bille nic moc (ale myslím, že občas mají kváskový chleba), Albert není taky žádná výhra, jediný, na dobrý chleba jsem narazil v Lidlu.

Spíš to beru jako antireklamu na Penam, který dodává nedopečené bochníky, které snadno zplesniví. Nemám takovou spotřebu, takže chci, aby mi chleba vydržel aspoň 4 dny. A to horal nebo konzumní chleba z Globusu umí (oba jsou kváskové).

V jiných regionech to může být jinak, Hlavně na vesnicích se často bere od menších pekáren, tak to nemusí být až taková tragédie jako v Praze, kde všichni berou od Babiše. Jak se zpívá v reklamě na jeho kostelecké uzeniny: "Bejvávalo dobře", ale pak to koupil Agrofert a stojí to za *****

8 1
možnosti