Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hovězí loupaná plec je levná a chutná. Nejde zkazit, říká Punčochář

Nemusíte v řeznictví nechat zrovna půlku výplaty, když si chcete pochutnat na dobrém masu. Seznamte se s hovězí loupanou plecí, se kterou můžete v kuchyni nadělat hodně parádiček za rozumnou cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š75á70r79k62a 64Č61e38c44h72o16v13á 8518326425585

Pavel Sobotko, že vy máte vepřín !

0/0
2.4.2015 7:46

E44l38i35š17k83a 13S32v89o53b29o52d20o86v29á 6251392331870

Tedy, pan Sobotka je superpatlal. Úplný adept do pořadu Prostřeno... ;-D

+1/0
1.4.2015 21:00

P64a93v91e82l 34S51o22b15o60t51k20a 5440404

Pro méně chápavé tedy ještě jednou:

- vepřové maso vám za poloviční cenu přinese dvojnásobnou kvalitu než hovězí

- dají se z něj vařit i lehká jídla, vše je to o úpravě

- dobrá voda je taková, která když se vám zredukuje při vaření nebo pečení na čtvrtinu nezanese do pokrmu ani příchuť bahna, ani příchuť chlóru nebo čehokoli jiného

0/−3
30.3.2015 19:01

L56u92c84i27e 43B76a69r65t29o31ň50o36v52á 5770418237155

Jeste jednou pro pana Sobotku, kdyz chci a mam chut na hovezi, tak nekupuji a nevarim veprove, i kdyby bylo za korunu kilo.

+9/−1
30.3.2015 19:54

P49a28v48e56l 39S59o34b91o26t30k55a 5410924

Ještě jednou pro ty, kdo nechytili začátek diskuse:

"Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější."

0/−2
30.3.2015 20:40

L86u58c96i36e 67B91a52r51t54o73ň13o65v23á 5670488157915

A co je mi potom..ja chci zrovna hovezi.

+3/−1
30.3.2015 21:09

P38a16v64e42l 13S62o15b80o32t10k67a 5950874

Ale já nikde nepíšu že si ho nemáte kupovat ;-D

0/0
30.3.2015 21:35

L45u76c77i70e 34B24a68r59t35o89ň67o41v45á 5610358887895

Ale je hezke, ze pod clankem o hovezim tak urputne hajite cest veproveho, ktere ovsem az do te doby nikdo nedehonestoval. Jen nas nektere nezajimala v tu chvili vase krkovicka, protoze jsme se venovali receptu ohledne kravicky. Koza vuz rakve bice olejovky...

0/−1
30.3.2015 22:43

P53a41v63e19l 64S23o38b39o80t76k73a 5350984

Kdybyste se podívala do diskuse u článku o autech, tak zjistíte, že my chlapi už jsme takoví a když nám někdo předhazuje nesmyslnou reklamu na předražený šmejd, tak ho prostě také zkritizujeme a fakt je jedno jestli jsou to hodinky maso nebo auto ;-D

0/0
1.4.2015 0:24

L95u64c16i76e 94B42a40r97t98o87ň79o12v69á 5740298797775

Člověče klid, Sobotka, klid, plec znám a vařím - když na ni mám chuť - už tak 20 let, a u nás ve dvou řeznictvích na Praze 1 stojí 149,-Kč kilo. Ale jestli za vším vidíte reklamní spiknutí, marná snaha, marný boj. Pac a pusu

+1/0
1.4.2015 20:02

L73u24c37i89e 45B57a41r73t16o46ň95o93v59á 5870688637705

Tak proc ten urputny boj za krkovicku pod clankem o hovezim?

+1/−1
30.3.2015 22:46

P82a89v45e13l 31S36o89b12o73t38k92a 5440454

Já vím, toto je reklamní článek na hovězí maso, tak bychom tu všichni měli jásat nad loupanou hovězí plecí za 199 z hypermarketu.

Jenže to je prostě jen PR, a v reálu je krkovice za poloviční cenu a s dvojnásobnou kvalitou než doporučovaný kus hovězího.

Ale jinak nevím proč se tu na mne strhl takový dehonestující hon, asi jsem svými třemi příspěvky tnul do živého.

Doufám, že to alespoň redakce a inzerenti ocení jak jsem tu zvedl aktivitu ;-D

0/−3
30.3.2015 23:13

L43u60c65i66e 49B83a88r50t63o89ň10o40v97á 5470798197395

Protoze jsou vase prispevky mimo misu.a smesne. Tot vse.

+1/−1
30.3.2015 23:37

P33a19v29l79a 38N25o57v50á 3835228629610

Proti krkovičce nic nemám. Úplně super je na gril nebo jako smaženej řízek... nebo pečená s česnekem... ale pane Sobotka, to maso není dietní a ani z něj dietní neuděláte i kdybyste se rozkrájel. A váš komentář o dobré vodě... to je snad samozřejmost, že to nebudu podlívat dešťovkou.

+1/0
31.3.2015 6:39

P52a23v94e39l 54S80o39b54o75t98k27a 5100794

Dieta je i o množství a o úpravě, nejen o surovině. A svíšková jak ji popisuji z krkovice bude určitě dietnější než klasická s hovězím a šlehačkou a jíškou atd.

Voda - velmi se pletete, zrovna dešťová voda nachytaná někde v čistém kraji může být na vaření daleko lepší než dešťová voda chlorovaná, doplněná pracími prášky, tj. přečištěná pitná z přehrady.

Chlór je na chuť zabiják, takže pokud máte smůlu na vodovod vyplatí se vařit z balené vody, protože když voda splňuje normu po natočení z kohoutku tak po tříhodinovém vaření a redukci na čtvrtinu už normu splňovat nemusí, o chuti jídla nemluvě.

0/0
31.3.2015 16:37

A82l59e46n64a 50V26e59s77e64l19á 3233151295848

Normu čeho? Zrovna chlor vám vyprchá i po chvíli odstání, natožpak po  tříhodinovém varu. ;-D

+1/−1
31.3.2015 19:25

P19a81v53e85l 31S46o36b67o59t54k58a 5680924

Jenom plynný chlór vyprchá, vázaný se vám pochopitelně zahustí a norma - například dusičnany a dusitany atd.

Vím, že vy z Prahy to nechápete, protože máte kvalitní vodu od soukromníka - od Veolie a za ty peníze s ní prostě nemůže být problém, tak to možná víc platí někde na vesnici kde je vodovod obecní ;-D

0/0
31.3.2015 19:32

A14l20e21n33a 38V46e29s91e59l17á 3343331445978

Tak jestli jste takovej odborník na vodu, jako jasnovidec v otázce, odkud kdo je... tak už se ničemu nedivím. ;-D

+1/−1
31.3.2015 23:02

P52a39v18e75l 54S45o98b84o67t54k61a 5890414

No ale jestli jste z vesnice a máte vodu obecní, tak to máte asi o to větší problém ;-D

0/0
31.3.2015 23:25

P29a37v11l77a 71N46o15v48á 3535358719920

Pane Sobotka, vy jste mě fakt dostal. Zaměnit hovězí za vepřovou krkovici... podlít "dobrou vodou" ... vy budete asi bezvadnej kuchař. A navíc máte v malíku i kalorické tabulky, když i krkovici píšete, že je dietní. To nejspíš znáte i pojem "light bůček" ne?

+1/−1
30.3.2015 9:04

P22a69v76l84a 57N19o86v78á 3175288919150

Co to vlastně je za termín "dobrá voda"?

0/−1
30.3.2015 9:06

H19e58l82e34n59a 58V30e91v18e18r28k23o87v70a 3289847

A mražená zelenina taky není od věci.:-)

+2/−1
30.3.2015 9:17

P89a72v79l45a 94N15o76v59á 3505758799740

2 pytlíky. Z té je totiž svíčková nejlepší. :-)

+1/−1
30.3.2015 9:28

M54i71c48h24a28e51l93a 46N85o56v27á61k26o63v74á 8980808168661

....a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten...... no...... germán.

+1/−1
30.3.2015 14:34

M72i28c24h97a70e32l85a 38N58o17v17á54k83o13v58á 8520938898751

.... a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten.... no.... germán.

+2/−1
30.3.2015 14:35

H29e51l83e70n66a 38V55e26v70e95r34k70o92v77a 3569647

Pan Sobotka si z nás dělá legraci.

0/0
30.3.2015 9:19

P76a82v49l61a 85N68o44v85á 3915128539680

No já v to doufám :-)

+1/0
30.3.2015 9:26

V18l31a72s97t79i39m31i94l 15T88e68n80c10e36r 4610660657390

Tak já nevím... 200 kaček za kilo masa mi zrovna jako levný nepřijde. Asi žiju na nějaké jiné planetě.

+4/0
30.3.2015 7:18

P88a16v29e19l 90S18o30b41o42t59k81a 5270974

Abyste mi věřili, tak "svíčková" z krkovice - dietní, lehká:

- alespoň 2 kila krkovice s kostí

- 2 pytlíky mražené zeleniny

- sůl a koření dle chuti (do pytlíčku)

- podlejt dobrou vodou

- péct na 160 stupňů okolo 2,5 hodiny, nejdřív kostí nahoru s horkým vzduchem, pak otočit, příp. na konec také horký vzduch

Po upečení maso vyndat, koření vyhodit, co zbyde rozmixovat a dochutit.

K tomu kupovaný lehký houskový knedlík.

Kdo chce, může samozřejmě omáčku zahustit, přidat smetanu atd, ale co popisuji je rychlé, bezpracné, chutné a dietní jídlo.

+1/−4
29.3.2015 21:32

I30v33a 52K71r26i93s48t97o71f66o95v94á 7825223102282

Krkovice není dietní maso. A když už ji budu péct, tak na česneku a ne jako svíčkovou.

+3/−1
29.3.2015 22:22

P12a14v35e12l 94S33o59b27o23t52k66a 5470794

Chyba, česnek hlavně ke skopovému.

0/−1
1.4.2015 0:26

T49o76m17á68š 44K38u37b20a66l27á67k 3676929916219

dietní 8-o;-D

+2/0
29.3.2015 22:48

I45v95a 89K88r28i37s16t56o85f93o48v13á 7205103152772

A také ho pán 2,5 hodiny peče a v závěru píše, že je to rychlé. :-P

+4/−1
30.3.2015 6:57

P24a98v30l64a 97N61o65v55á 3125428109440

A hlavně "podlejt dobrou vodou" ;-)

0/−1
30.3.2015 8:40

E46l42i20š83k86a 62S36v33o33b38o41d33o62v82á 6671652341370

Fujtajxl. Tak z toho bych se zeblíla, velebnosti... :-(

0/0
1.4.2015 20:58

L31i41b52o28r 47F12r94a40n54k 8890927560887

hm, asi se cestou z práce stavím v globusu...

+1/0
29.3.2015 15:57

P82a89v72e45l 12S17o84b75o85t75k75a 5460894

Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější.

+3/−7
29.3.2015 14:43

M46a47r95t41i37n 38N34o70v89o81t96n43ý 7463795380965

Krkovici z rajskou, koprovou nebo svíčkovou omáčkou si opravdu nedokážu představit.

+13/0
29.3.2015 15:40

P69a78v44e49l 48S67o86b60o75t81k88a 5470614

Svíčková nebo rajská z krkovice je naopak daleko lepší. 

Schválně zkuste, a je to daleko méně práce že nemusíte špikovat.

0/−7
29.3.2015 17:12

V54á93c61l80a98v 15P62o13u26s64t32k66a 3160851552

Něco takového snad ani nechci zkoušet. 8-o

+5/0
29.3.2015 18:16

P36a65v72e19l 25S96o51b35o37t78k13a 5840714

Chyba ;-D

0/−1
29.3.2015 21:15

L24u52k88á75š 79Š76l38e10h96o37f83e76r 1223419465229

Z dojnice byste si opravdu moc masa nedal ;-)

0/0
29.3.2015 15:47

P37a62v91e41l 31N87o65v65á91k 4953358265241

No jistě.  Nemám hovězí,  tak tam soupnu vepřový. Na tebe sem fakt alergickej,  Sobotko. Ses pomatenej.

+2/−3
29.3.2015 19:35

P58a95v37e90l 19S23o49b84o55t37k16a 5880274

Těžkej život, což?

;-D

0/0
29.3.2015 21:17

P51a87v59l77a 77K83v23a71p44i47l80o95v16á 7579608914497

No tak krkovice stojí v Globusu 119,- ... loupaná plec 149,- to evidntně není polovina že? Jinak hovězí, které se právě v tom Globusu prodává je z mladých býků. Pokud vám nějaký řezník prodal maso z dvojné krávy, tak jste mu asi brousil manželku nebo co ....

+2/−1
29.3.2015 21:00

P62a61v79e14l 68S45o73b62o71t56k90a 5830314

No to asi těžko

https://www.globus.cz/opava/objednavka/produkt/473/loupana-plec-globus.html

Loupaná plec Globus

kvalitní maso vhodné na pečení či dušení

199,- / 1 kg

A krkovici kupuji u řezníka za 98, takže opravdu za polovic.

0/0
29.3.2015 21:27

H73e73l88e43n37a 87V87e17v81e63r80k76o76v98a 3319437

Z vepřového masa nikdy neuděláte tu správnou šťávu nebo omáčku jako z hovězího.Svíčková z vepřového bude jako z konzervy.:-(

+1/0
30.3.2015 8:02

P58a30v98l31a 92N57o11v29á 3805768359860

Ale prej když to podlejete dobrou vodou :-P

+1/−1
30.3.2015 8:44

P30a85v10l91a 97N69o58v47á 3675278689520

Ty vo koze, já vo voze... :-/

0/0
30.3.2015 8:41

L20u85c80i84e 12B15a47r12t25o41ň72o35v97á 5360298537925

Ale já nechci zrovna vepřovou krkovici, já chci hovězí plátek, člověče. Když si objednáte v hospodě Plzeň, tak určitě číšníka pochválíte, že Vám donesl Birrel. Není to špatné a také to pění.  Pokud jdu na koncert mše od J.S. Bacha, tak by mne fakt nas...když by mi místo toho zahrálo Collegium Mamma Miu - a nebo obráceně.

+2/−1
30.3.2015 14:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.