Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte pořádně ztuhnout, jak se vám budu sbíhat sliny. Plovoucí ostrovy vás přesvědčí, že krému není nikdy dost. A creme brulée si můžete zpestřit pistáciovou sušenkou a malinami podle šéfkuchaře Petra Stádníka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T83o42m92á90š 21Š45a64p34o21v40a87l40o70v 2574474149171

Recept na creme bruleé je nějakej divnej. Celá vejce, vážně? A toho cukru je nějak moc.

Navíc vanilka patří do smetany, aby se chuť vyvařila. Na cca 3 porce:

5 žloutků, 1 vanilkový lusk, 500ml smetany,50g cukru

Smetanu dáme vařit na střední oheň, přidáme vanilková semínka a zbylý lusk, přivedeme těsně pod pod varu.

Žloutky opatrně smícháme s cukrem.

Uvařenou smetanu vmícháme do směsy žloutků s cukrem, pomalu, aby se žloutky neuvařily. Troubu předehřejeme na 140°C, směsí naplníme zapékací mističky a ve vodní lázni pečeme cca 20 minut. Pak troubu vypneme, necháme 5 minut dojít, poté troubu otevřeme a necháme ještě v lázni odstát do vychladnutí.

Upečený krém nemusí být úplně tuhý, protože ztuhne následně v lednici.

Dělám takto CB 1-2x týdně a je to samý kompliment.

+2/0
8.3.2015 0:11
Foto

N61i10k60o69l 39S56y62r31o20v94á67t79k72o52v88á 5475957539359

V receptech na creme brulee je uváděno, že se mají smíchat POUZE žloutky. V tomto je napsáno, smíchat celé vejce. Jednou to takto kuchtík v jedné nejmenované restauraci udělal a chuť byla šílená a všichni to vrátili. Šéfkuchař se pak byl omluvit, právě za to, že kuchař tam dal celé vejce a něk dát pouze žloutky.  Myslím že tento recept není úplně správně. ;-)

+4/0
7.3.2015 19:39

K17a49t34e37ř81i52n79a 77V22a15š68á36k39o35v37á 5771282729945

Creme brulee je nejlepsi tak, jak je...kdyz ji nekde umej, no mnam ! :-)

0/0
7.3.2015 12:40







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.