- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
vezměte půl kila posvátné indické krávy...
No jasně, hovězí kebab, to je typické indické jídlo, v Bombaji k dostátní na každém rohu, hned po samose....jasně, že se v Indii také konzumuje hovězí maso, hlavně na severu v Rajahastánu, dále tam kde je velká muslimská diaspora a kde jsou zase křesťané, ale moc se to v Indii veřejně neventiluje. Navíc to je maso primárně z bůvola, ale ze stračeny, no to bych se podivila. Indie hovězí maso především zdatně exportuje. Většina střední třídy je v současné době v Indii spíše při těle, docela už bývají obtoustlí, protože i když jich je skoro polovina obyvatel vegetariány, tak sladké a smažené konzumují ve velkém, už se tam tolik nechodí, ale jezdí, a všichni čučí na TV, PC a do mobilu. V tom jim kari fakt nepomůže. Štíhlá Indka je buď z nóbl famílie nebo poslední z posledních, vyhublá na kost, podivně zkroucená, která zbaští i odpadek. Nejvíce tlustých lidí jsem viděla v oblasti Bengálského zálivu a Kéraly...
No tak indická kuchyně a šiškebab a hovězí maso...Možná jste to měli pojmenovat Jídla z Bangladéše nebo muslimská indická kuchyně a osvěžit si zeměpis a dějepis, jak vznikl Pakistán, Bangladéš a kde a co se vaří nejen tam, ale i v Indii. Kebab mají mnozí spojení s Tureckem, víte proč? Bylo by fajn, kdyby občas vycházely články, které jsou o něčem a kde by bylo vidět, že autor něco umí a zná. Asi marné doufání?
Indická kuchyně a kebab? A ještě hovězí? Tady je někdo ožralej, ne?
Správně se říká kardamom, ne kardamon.
Vařit to asi nebudu, ale na tu Palmovku si nejspíš vbrzku zajedu, když to všichni chválí...
čistě k nadpisu - jakékoli jídlo vás obalí tukem, sežerete-li ho nadměrné množství.
Dobré ráno, cítím se trochu zmateně. Jakto, že je v indické kuchyni hovězí? Jen prosím o nějaké vysvětlení, jestli to má důvod :-) třeba kvůli nepopularitě jehněčího u nás nebo tak? :-)
taky mne to zarazilo....ale třeba to jídlo zrovna není indické