Diskuze

Korai, kebab, kheer. Indická kuchyně zasytí, ale neobalí vás tukem

Všudypřítomné curry a chilli koření v indických jídlech podporuje spalování tuků, namísto jejich ukládání. Inspirovat se můžete recepty Mamuna Hassana z vyhlášené restaurace Curry House, která byla v několika anketách zvolena jako nejlepší indická restaurace v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

vezměte půl kila posvátné indické krávy... ;-D

0 0
možnosti
LB

No jasně, hovězí kebab, to je typické indické jídlo, v Bombaji  k dostátní na každém rohu, hned po samose....jasně, že se v Indii také konzumuje hovězí maso, hlavně na severu v Rajahastánu, dále tam kde je velká muslimská diaspora a kde jsou zase křesťané, ale moc se to v Indii veřejně neventiluje. Navíc to je maso primárně z bůvola, ale ze stračeny, no to bych se podivila. Indie hovězí maso především zdatně exportuje. Většina střední třídy je v současné době v Indii spíše při těle, docela už bývají obtoustlí, protože i když jich je skoro polovina obyvatel vegetariány, tak sladké a smažené konzumují ve velkém, už se tam tolik nechodí, ale jezdí, a všichni čučí na TV, PC a do mobilu. V tom jim kari fakt nepomůže. Štíhlá Indka je buď z nóbl famílie nebo poslední z posledních, vyhublá na kost, podivně zkroucená, která zbaští i odpadek. Nejvíce tlustých lidí jsem viděla v oblasti Bengálského zálivu a Kéraly...

4 0
možnosti
KB

K14a17r81e38l 77B26o15č98e79k

15. 1. 2015 23:27

No tak indická kuchyně a šiškebab a hovězí maso...Možná jste to měli pojmenovat Jídla z Bangladéše nebo muslimská indická kuchyně  a osvěžit si zeměpis a dějepis, jak vznikl Pakistán, Bangladéš a kde a co se vaří nejen tam, ale i v Indii. Kebab mají mnozí spojení s Tureckem, víte proč? Bylo by fajn, kdyby občas vycházely články, které jsou o něčem a kde by bylo vidět, že autor něco umí a zná. Asi marné doufání?

2 0
možnosti
Foto

Indická kuchyně a kebab? A ještě hovězí? Tady je někdo ožralej, ne?

3 0
možnosti
JN

Správně se říká kardamom, ne kardamon.

5 0
možnosti
LN

L17u74k23a42s 59N32e23m23e92c

15. 1. 2015 20:02

Přesně tak! Bez toho se zhroutí svět.

0 3
možnosti
Foto

A95n61n44a 19V44e75s65e10l13á

15. 1. 2015 14:14

Vařit to asi nebudu, ale na tu Palmovku si nejspíš vbrzku zajedu, když to všichni chválí...

0 0
možnosti
DU

čistě k nadpisu - jakékoli jídlo vás obalí tukem, sežerete-li ho nadměrné množství.;-)

12 0
možnosti

Dobré ráno, cítím se trochu zmateně. Jakto, že je v indické kuchyni hovězí? Jen prosím o nějaké vysvětlení, jestli to má důvod :-) třeba kvůli nepopularitě jehněčího u nás nebo tak? :-)

9 0
možnosti
ŠM

taky mne to zarazilo....ale třeba to jídlo zrovna není indické  ;-)

0 0
možnosti