- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To, co v clanku nazyvate kaviarem, ma s touto pochoutkou tolik spolecneho asi jako hroznovy most s vynikajicim archivnim francouzskym vinem z kraje Bordeaux...
Ty cerne nebo cervene jikry (mimochodem umele obarvene) jsou vajicka morske ryby zvane "morsky zajic" (Cyclopterus lumpus), puvodem z Atlantiku. Proti gustu zadny disputat, ja bych to osobne nevzal do ust. Pokud nejste bohaci nebo snobove (obvykle to spolu souvisi), zapomente na pravy kaviar z jesetera (navic se jedna o ohrozeny druh) a misto jiker z morskeho zajice si doprejte "cerveny kaviar", vajicka z lososa nebo pstruha. Jsou sice drazsi nez ty obarvene jikry, ale zcela dostupne.
i ten falesny 'kaviar" cerny/cerveny se rozdeluje alespon na 2 tridy. Vubec nejhorsi je ten cerno-sedy, kterym natiraji tzv. "kaviarove" oblozene chlebicky v Cesku a ktery prodavaji take ve vasich samoskach.
Pri me nedavne navsteve jsem to jednou ze zvedavosti ochutnal a nedalo se to vubec jist, na rozdil od jikroveho "kaviaru" nekolika nemeckych nebo severskych znacek, ktere kupujeme v Australii. Ten pouzivame v malych kopeckach na zdobeni chlebicku s uzenym lososem a jist se to da.
Velke oranzove kulicky "kaviaru" z lososa mame zde z domaci produkce. Samozrejme jsou drazsi, u nas priblizne 4x tolik co zminene male obarvene jikry z dovozu.
U nas se ziskavaji z lososu na Tasmanii nebo v Jizni Victorii a take ze pstruhu. Kupujeme je na lepsi prilezitosti.
A kde jsou sakra v tom videu ty minišaty?
nejexpresnejsi priprava jednohubek je samoobsluha.
My pripravime tacy a na ne vyber z nasledujiciho seznamu potravin (mnozstvi podle poctu hostu) :pomazanky, pastiky francouzskeho typu, nekolik druhu kvalitnich syru, smes ruznych oliv, nakladane zeleniny a okurek, tenka kolecka kabanosu, mala rajcatka, susene ovoce, orechy, kousky cerstveho ovoce (treba platky manga, jahody, boruvky, ostruziny, maliny, hroznove vino...) a vedle toho misky ruznych druhu slanych susenek, krekeru, tycinek a platku veky.
Kazdy host se samoobslouzi kombinacemi podle sve chuti.
Cukrova krusta na sklenicce?! To se delalo tak pred 30 lety, ne? :-D
A rybicky z veky, kdyz nemam cas ani nakoupit ...
Cely ten clanek je tak blby, ze si ho melo iDnes schovat na Aprila a vydavat ho za novinarskou kachnu :-D
citronova nebo jina krusta na koktajlove sklenici se NIKDY neprestala delat
Důležitý v čechách je ten outfit, bez toho by češi nebyli čechy. Sýr typu Philadelphia jistě každý nalezne v lednici, atd, atd. Lidi, neblbněte a udělejte to, co Vám chutná a nemusí to být za hodinu. Jó a tady autor postě kecá, tohle postě nezvládá
my si drzime zasobu Philadelphie v lednici nepretrzite. Obvykle nekolik kelimku, kazdy o odlisnem stupni tucnosti, podle toho na co to pouzivame.
Proč by se měl přítel převlíkat do minišatů?
Bylo by lepší, aby to dělal v boxerkách?!
Nastrouhám syrovou mrkev, celer, pokapu citrónem, aby celer nezčernal a dodal tomu chutnou kyselost, trošku čerstvě umletého pepře, tatarskou omáčku, špetku soli, namažu na veku nebo rohlík, ozdobím petrželkou kudrnkou nebo vlašským ořechem, a chutná jednohubka je za 15 minut
Mrkev na rohlíku je chutná jednohubka? Aha.
Já su klidný, na silvestra a nový rok su v práci.
Mně to připadá moc náročné a navíc hnusné. I chuťově. Staré dobré chlebíčky na vece, nebo jednohubky na rohlíku. Rychlé, jednoduché a nikoho neurazí. Pokud někdo nejí nějaké ingredience, zle cokoliv vynechat (salám, vajíčko, majonézu....)
neříkej hnusné, když jsi to neochutnal
S kaviárovýma toustama by mě vyhodili, to nikdo nejí:) Nejlepší je guláš, pivo, veka-bramb.salát-šunka, česneková pomazánka, to vše ve velkém množství, a na ráno bramborová polívka. Na nějaké různé základny a vykrajování rybiček se můžeme vykašlat:) STejně tak na minišaty. Do osmi se budou hrát stolní hry, pak stejně všichni usnou, důležitý je probudit se ve 23.45 a vydržet do 00.05 a pak už je všecko jedno:))) Nějaký trdlování s hudbou a se třpytkama na xichtě, to je pro ty mladý:)))