- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Žádnou omáčku jsme nikdy nedělali. To je něco ke kaprovi ale odjinud.
Jak se drtí sušené švestky které jsou mazlavé
Dneska už vaří v televizi kdejaká ..........
my děláme švestkovou polévko-omáčku. rozvařit rumové perníčky, přidat sušené švestky, hrozinky, mandle, případně rum a podle chuti dosladit
BIO, retro, trendy hypsterské peklo.
Proč tu píšou o tradiční vánoční omáčce, když to byl kapr na černo a ještě se nejedl na celém území Čech, ale hlavně na jihu? Postupně byl ale vytlačen kapřím řízkem s bramborovým salátem, protože kapr na černo každému nechutná a nedají se na to sehnat suroviny, zvláště sirup z melasy. V chudších rodinách se jedl s vánočkou a někde je vánočním jídlem dodnes.
Proč nám ale dámy vnucují nějaký anglický pudink? K českým Vánocům patří cukroví. A ne ladajaké cukroví! České a slovenské cukroví, jaké umí upéct české hospodyňky, NIKDE na světě neexistuje! Tolik chutí. vůní a rozmanitých náplní, to fakt jinde na světě nenajdete.
Děvčata mají pěkné šaty. Takové stejné...
Tak i ta děvčata jsou taková.......stejná
Rekl bych, ze ani jeden uvadeny recept nema se zdravim moc spolecneho. Prazene orisky, mrtva, zakyselujici strava.Kureci maso, to same. Vanocni omacka uplne stejne znicena varenim. Omacka neni potreba varit, na to staci kvalitni mixer a hned jite podstatne kvalitneji.
Už zase ty bláboly o zakyselování.