- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To trochu přeložím pro nefrikulíny: Vezmu slepici, vrazím ji do papiňáku, za hodinu vyndám, oberu, do vývaru vrazím průmyslovou bílou jižku a smetanu. Labužníci můžou přidat papriku. Tzv tajemství slepice na paprice.
Každopádně tyhle recepty jsou již trochu mimo. Nutričně jsou naprosto nevhodné. Jsou to prázdné kalorie.
Slepice je naprosto v pořádku, slepičí vývar je naprosto v pořádku, jíška (nechápu, proč průmyslovou, když ta troška mouky s máslem není žádná extra práce) je v podstatě také v pořádku, smetana je také ok. Kde je ten problém, podle vás? Znáte francouzskou kuchyni? Italskou? Tam všude se máslo i smetana používají (o tom mase snad diskutovat nemusíme).
Tohle jídlo bych si neuvařil, ale tvrdím, že domácí vývar s masem, zahuštěný jíškou a zjemněný smetanou nemá s prázdnými kaloriemi nic společného, jakkoli je to momentálně velmi moderní výraz a řada lidí, nechápajících podstatu, si jej rychle osvojila.
Já teda nevím, jestli je to z článku nějaká krajová zvláštnost, ale odedávna "záklechtka" = mouka rozmíchaná ve vodě, naproti tomu mouka osmažená na másle = "jíška" a takové jídlo bylo vždy označeno za "zadělávané".
Jestli zas někdo jenom nechtěl použít neobvyklé slovo aniž by věděl, co znamená...
...slepice, nejlepší je na paprice...
já osobně bych dal nejdříve vařit slepici !!
Na Lindu se mi hezky kouká. Obě jsou hezké, mladé, příjemné. Koukat se na Pohlreicha nějak nezvládám. On mi vadí jak prezentovanou osobností, tak vzhledem. Rybová a Pohlreich je jak nebe a dudy.
Špecle miluju, ale nikdy jsem je sám nevařil, ale asi zkusím.
Jen nechápu to hodinové vaření zásmažky v omáčce.
Zkuste Jiri, je to fakt super. Lepsi je kulate sito nez hranate. Napr. http://www.moderni-naradi.cz/domacnost/sito-na-halusky/sito-na-halusky-20cm-sterka-ph-sada-2dil-%28id-MAT342201%29.html
Možná kdyby holky udělaly klasickou slepici na paprice a k tomu houskový knedlík,tak by to dopadlo líp.Prezentace jídla taky nic moc,vždyť to vypadá,jak kdyby to už někdo jednou jedl.
Přesně. Holky jsou už trochu mimo dnešní styl vaření.
Dnes je in dát na talíř dva a čtvrt noku, talíř posypat sušenou natí a celé to s pomocí kuchyňského robotu Katller (sponzor pořadu) a s použitím ultra moderního a tipicamente italiano speciálního nástavce, oqualanžérovávat a nakonec do toho namalovat měsíček a hvězdičky.
Tak nevim, Zaklechtana je vlastne zadelana. Moje babicka varila zaklechtaneho (zadelaneho) kdeco. Od slepice, kralika, fazolek az po couracku. "Fuj" jsme nikdy nerikali. Je to velmi dobry zpusob jak spotrebovat celou surovinu. Coz je ekonomicke, ekologicke a hlavne prirozene. A specle? jsou super! rychle a uzasne chutne. Holky jsou sikovne.
Samozřejně, záklechtka a zaklechtané jídlo je sice trošku archaické, ale dodnes v některých krajích běžně užívané slovo. Přijde mi směšné a přihlouplé. když se tady nad tím dělá scénky, hystericky hroutí a zvrací, čímž akorát demonstruje svojí hloupost a omezenost
Chytrolíni tady pindají nesmysly. Já to zkoušet nebudu, ale kdyby mi to někdo uvařil, tak by mi to pravděpodobně chutnalo.
Ale ono to nemusí být fuj,jen to tak vypadá.Babička by vzala hluboký talíř,dala by naspod špecle,nahoru omáčku,posypala petrželkou a bylo by to mňam.
Mně je přímo fyzicky na zvracení jen si přečtu název toho jídla... a to vydržím hodně !
Už by se ten roztržený pytel s těma "celebritíma" kuchařkama a kuchaři měl zase zavřít ! Nevím proč si dneska každej blbec, který doma vaří aspoň pro dva lidi myslí, že je dokonalost sama a musí svoje "umění" ventilovat na veřejnosti, jako zrovna tyhle dvě pindy... Opravdovým kuchařům se z těch blafů musí otvírat kudla v kapse .
Proč se raději nedrží svého kopyta. ? I když ..., ono je to vlastně stejný jako s tím vařením..
Tak jste se vyzvracela, co tam máte dál?