- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na světě je miliarda lidí,kteří nemají ani jedno teplé jídlo denně.Zde vyžrané metresy a pupkatí bivojové špekulují,co s břichy,jatečnímy stehny a rosolem kolem zařezaných spodků. Každý obžírný typ má dnes nutričního poradce,který poradí,jak se cpát zdravě. Stupidní doba.
Dukazem, ze tento stat z vysoka kali na lidi jsou zbytecne energeticke stitky na budovach, ktere EU chtela pouze pro STATNI budovy a NEEXISTENCE takovych stitku u jidla pro sve obcany. Stacilo by znacit potraviny jako zdrave, nezdrave, skodlive a jidlo by tak melo mensi stitek nez naprosto zbytecne kravsky velka cedule na automaticke pracce. Babis to na svoje potravinove zazraky prosazovat nebude, hadejte proc.
Dobry napad, ale kdo by urcoval co je zdrave a co ne? Co treba mleko? To by se mohli dve armady stoupencu zarucene pravdy o mleku pomlatit. Kaloricka hodnota se zmerit da, ale zdravost / nezdravost je uz vec nazoru. Ja ctu slozeni, ale stejne neco odhali az metoda pokus / omyl
Havlíček hlásá samé přežitky a klišé. Ko chce zdravě jíst, musí studovat jiné zdroje. Bohužel nemám odkaz na unverzální správný zdroj. Každý je originál a musí si nastudovat co mu sedí.
Nejhůř to dopadne vždy, když jdu nakupovat hladová
A zase kecy o škodlivosti nasycených mastných kyselin a cholesterolu které nikdy nebyly přesvedčivě prokázány. Někde jsem viděl krásný graf dokumentující významný pokles konzumace tuků jako sádlo a máslo v USA za posledních 60 let a naopak raketový nárůst konzumace ztužených nahrážek a olejů. Naprosto v souladu s doporučeními všech těhto rádobyexpertů a přitom je ta země rod od roku tlustější a nemocnější. Spousta jich navíc doporučuje pro aktivního člověka naprosto nedostačující konzumaci bílkovin kolem 1g na kg váhy. Zato nám pořád radí abychom se přecpávali sacharidy kudy chodíme a pak to podle toho vypadá. Kolem a kolem se ukazuje že klasická slanina s vejci je lepší snídaně než to müsli. Shodil jsem 45 kilo a přitom nabral hromadu svalové hmoty. Všechny krevní testy mám v normě, daleko lepší než v dobách kdy jsem nemohl zhubnout ani kilo a těmito pitomými radami se řídil.
Jj proc to zkoumaj ti vedci a jim podobni ze? Stacilo by se ridit radami kdejakyho Pepika na diskuzi...
Dobrý den, chtěl bych cukr krystal se sníženým obsahem jednoduchých cukrů. No prostě se solí a vlákninou celkem souhlas, ale ta rada s tím cukrem, to je zase kravina. Když si chci koupit na výlet sušenku, nejspíš chci, aby měla energetickou funkci, což´právě zajistí ty jednoduché cukry. Při pohybové zátěži jsou naopak zcela nezbytné!
Pokud chcete jednoduché cukry vemte si ovoce, to vám myslím nezakazují.
Prostá rada: Pokud chci zhubnout musím mít větší výdej než příjem. Ideální je sportovat. Hýbat se. Tělo si pak samo řekne co potřebuje a co je jen přežitek.
Za prvé, je veľký rozdiel medzi tým z čoho máte príjem, či prevažne z cukrov, tukov alebo bielkovín. Nestačí mať len nižší príjem, treba mať v prvom rade nutrične vyvážený príjem, inak to dlhodobo nevydržíte.
Za druhé nie je rozumné nadmerne vysoký príjem vyvažovať nadmerným výdajom. Väčšina ľudí by v takom tempe dlhodobo nedokázala fungovať. Príjem sa má proste prispôsobovať výdaju a nie naopak. Športovať treba, ale pre zdravie, nie preto aby sme sa mohli obžierať.
Telo je biologicky nastavené na to aby si hovorilo o kalorické jedlo. Telo nevie rozoznávať to čo potrebuje a "prežitok". To musíme rozoznávať my a musíme nad tým čo jeme proste rozmýšľať.
Problém lidí je, že si nechají diktovat životní styl od takových nabubřelých nýmandů, jako je pan Havlíček a další "výživoví poradci", kteří si myslí, že mají patent na rozum.
Sportovat a jíst cokoliv, ale v rozumné míře. To ke zdraví a dobré postavě stačí drtivé většině lidí, netřeba číst u každého výrobku etiketu jak blázen a horlivě počítat, jestli nepřekročím Havlíčkem určený počet kalorií o dvě, když si vezmu o čtvereček čokolády navíc, nebo jestli si můžu vzít k sobotní večeři rohlík, když už jsem měl jeden v úterý.
Postava, radost ze života a zdraví je silně propojeno s psychikou. Lépe na tom určitě bude někdo, kdo se s chutí stravuje trochu nezdravě, něž někdo, kdo žije podle Havlíčka, ale je z toho nešťastný.
Jak jednoduše to lze celé překroutit a zkritizovat že? Pan Havlíček nikomu neradí, aby byl nešťastný, nebo že nějaké dvě kalorie jsou problém. Číst etikety je normální věc, pokud se zajímám o to, co do sebe cpu. Pokud vy to dělat nechcete, tak nedělejte, nikdo vás nenutí. To že je hlavní se hýbat je základním předpokladem, který sám pan Havlíček zdůrazňuje při každé příležitosti. Takže asi takhle...
Jak muze nekdo s alespon stredoskolskym vzdelanim napsat, ze konzumace nasycenych tuku zvysuje hladinu cholesterolu. Vzdyt to bylo vyvraceno jiz temer pred 100 lety...
To jsem tedy nikde nevidel. Aktualne mam za to ze nenasycene tuky snizuji cholesterol ... velky nadbytek nasycenych tuku muze cholesterol zvysit ... a transnenasycene (zde tedy nevim jestli se presne takto nazyvaji) jsou temer cisty cholesterol a ve strave nikomu chybet nebudou.
Spise bych se zameril na rozdil mezi sacharidem a cukrem :) 55% energie ze sacharidu ano, ale opet cukr jako rychly sacharid nikomu chybet také nebude a zjiskavat energii z neho bych volil jen velmi vymecne.
Jezte všechno, ale s mírou. To je základ.
Třeba dortík se 150 Ečky nebo mňamkovej salámek s 3 procenty masa? Děkuji, ale raději si budu vybírat, co do sebe cpu. Takže jíst s mírou, to rozhodně, ale určitě ne všechno...