Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče zklamalo, když se dcera vydala jinou cestou a vystudovala módní návrhářství. Nina Provaan však kulinářský svět nikdy zcela neopustila a před dvěma lety s manželem otevřeli Muzeum gastronomie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L25i64b66o74r 74V68y82k39o89u40p27i43l 9356465419697

Paní majitelka je navíc i výtečná podnikatelka. Kde co sehnat, půjčit si nebo zajistit zadarmo, ale vstupné má pěkně mastné. Mastnější, než ta kůžička i se sádlem pod ní.  A když pro ně něco uděláte, ani nepoděkují.

0/0
9.9.2014 12:29

J58i81n91d21r20i32c59h 55K26o35l32a10r 7510580535803

Zrovna vcera jsem dojidal pecenej bok, na pive dloooouho 4 hodiny peceny a pokazde kdyz to clovek v te troube znovu vecer ohreje, aby si kus dalsiho masa ukrojil, je to vetsi a vetsi mana. :-P

+1/0
8.9.2014 10:19

S40t76a21n70i96s71l35a84v 27Š66u66b41r79t 2763646632719

Samotná kůže je bez sádla a výborná a zdravá na klouby.

+4/0
7.9.2014 23:13

E24l93i76š89k41a 89K92u15č21e57r48o45v82á 7879412853453

kůže, blé! jakákoliv. a musela jsem k tomu dospět :-D

+1/−3
7.9.2014 23:05

S13t58a35n69i71s85l55a17v 92Š53u64b28r74t 2483706672389

Ať vařená nebo pečená z bůčku i z kolena kůžička je výborná. Může být i křen a hořčice. Chleba netřeba.

+3/0
7.9.2014 23:01

M36a63r75t90i97n85a 27T65r85o23j85a48n44o78v35á 5543448735

Nedělejte mi chutě! Budu muset uvařit koleno... K tomu jablkový křen. Ta kůžička je skutečná delikatesa, a krásně to lepí!;-)

+7/0
7.9.2014 20:33

S16i38m11o52n17a 30J81e47t46e37l86o46v18á 5773762532604

Martino máš pravdu, je to delikatesa. A i ten křen s jablkem. Papa.

+3/0
7.9.2014 22:13

I76v19a54n 14P71a17p 9148842

Jaablku s křenem se říká vejmrda

+1/0
7.9.2014 22:33

P71e68t68r 58H73o38l72e40č74e63k 7398373835554

A? Ma to nejake duchaplne pokracovani?

0/0
7.9.2014 22:36

S54t18a59n49i89s77l49a14v 17Š70u90b27r58t 2443896682439

Duchaplné pokračování není, ale krajově se takto nazývá.

0/0
7.9.2014 23:21

J30o95z66e45f 61K23o88s71t97e23l16a43n24s47k26ý 8765302649456

Veľká lahôdka - aj keď nie pre každého - sú prasačie paprčky. Teda posledná časť nožičiek s kopýtkami. Niekomu je nevoľno, len keď si prestaví, že by to mal jesť, ale inak je to veľká pochúťka.

Naši to občas varia a potom z toho robia huspeninu. Naša suseda vždy nad tým ohŕňala nos - bola totiž z trochu vyššej spoločnosti, ak by sa to tak za socíku dalo nazvať. Ale keď ochutnala, ohŕňať nos prestala. Vždy sme ju potom museli na tie uvarené paprčky zavolať.

+4/0
7.9.2014 18:51

I54v32a27n 35M45a67r61e96k 6674568792

Už se tu propagovaly kuřecí kůžičky,nyní zase vepřové "kůžičky" ,doteď jsem si myslel že ty jsou "pochoutkou" pro brašnářský a obuvnický průmysl a u tohoto přesvědčení zůstanu i nadále, ale jinak >>>dobrou chuť ! 8-o R^ !!

+2/−18
7.9.2014 8:03

M37o49n15i29k19a 40R26o20l92l93o69v76á 5903642426705

Měl jste někdy vypečený bůček?Ta kůže je na tom to nejlepší.A takový ovar,s hořčicí a křenem,čerstvým chlebem,to se taky dá;-)

+12/0
7.9.2014 9:44

E92l33i73š49k37a 79K53u24č21e12r69o30v77á 7109262313253

já třeba z vypečeného bůčku kůži odkrajuju. a ovar bych nikdy nejedla. ale nikomu nevnucuju, že to je hnusné a nezdravé. ať si každý jí, co mu chutná. já tohle prostě nerada.

0/0
7.9.2014 23:30

D28a85g65m37a93r 37N85o60v20o70t50n83á 4541360708133

Nikdy neříkej nikdy, praví staré přísloví. A jak je pravdivé ...

0/0
8.9.2014 14:36

T95o67m73á92š 16N52e56u95g90e18b17a69u95e42r 1920775470610

Ne každému to pochopitelně chutná. Někdo tomu příjde na chuť později, někdo nikdy. Avšak není pravda, že je to nezdravé. Naopak, jedná se o vysoce zdravou stravu "léčící" problémy s klouby.

+1/0
8.9.2014 18:22

T71o77m76á42š 97N94e87u88g26e19b12a40u65e74r 1970275800410

Taková dobře propečená vepřová kůžička to je delikatesa. A když si dáte kousek ovárku s kůžičkou, tak uděláte něco pro své zdraví a nemusíte polikat prášky. Ona je totiž zdravá na klouby.

+12/0
7.9.2014 9:52

J51a38n 18T75o38n 9696462856303

Je vidět, že o zabijačce nevíte zhola nic, kůžička vždy patřila mezi jedny z delikates.

+7/0
7.9.2014 12:13
Foto

D25a63n77a 76Z72e45m92k64o92v35á 7621690787156

Je vidět, že nevíte co je dobré.

+3/0
7.9.2014 13:06

T26e35r47e92z60a 51N41o70v77o61t61n35á 7199523957497

Měl jste někdy krásně propečenou kůžičku z rožněného prasátka? V

+2/0
7.9.2014 18:17

V17e95r21o73n71i34k48a 41V39o93l71h20e15j90n27o71v72á 7332906494908

Nevíte, co je dobré. Ale nikdo vám to nevnucuje, vaše škoda.

+1/0
7.9.2014 21:12

P75e84t44r 88P53a85l26e25č46e36k 3490675534282

Naprostý souhlas s panem Markem, ládovat se kůžema, to opravdu ne. A pokud by mi někdo chtěl náhodou sdělovat že nevím co je dobré, tak se nemusí namáhat neboť mu rovnou odpovídám že to má naprostou pravdu, jenomže v případě pojídání kůží milerád setrvám v blažené nevědomosti a nechci poznat strašlivou pravdu. :-P;-D Vám ostatním ale ze srdce přeji dobrou chuť.

0/−1
8.9.2014 6:17

B42o90h85u15m63i65l78a 31M64a86j43e89r62o85v61á 4557571404

Nikdy jsem nepochopila jak někdo do sebe dostane předkrm polévku hlavní jídlo a moučník aniž by ho bolel žaludek;-(

+4/−6
7.9.2014 6:53

T20o76m84á27š 48N32e26u91g67e32b51a61u72e60r 1230675890100

Na to je jednoduchá odpověď: nesmíte si dávat guláš se šesti (u jídla s více chody se přiměřeně upraví objem jednotlivého chodu), ani müsli a podobné nesmysly (žaludek musí mít přirozený objem).

+21/0
7.9.2014 8:02

M63a84r22t28a 64S67o88u97k81u35p83o49v87á 9226946860550

A co takhle malé porce? Minimum příloh? Moučník jen tak symbolicky?

+7/0
7.9.2014 12:15

E79l29i24š51k62a 87K70u97č56e78r12o24v82á 7759932943613

odpověď zní: malé porce. uvaříte pro čtyři to co normálně pro dva a podělíte to.

+1/0
7.9.2014 23:06

P90e72t28r 91P22a26l38e49č50e90k 3180275434382

To mi zase přijde škoda práce například místo třech kopečků rýže + přiměřeně guláše a masa dát si jen půl jednoho kopečku rýže a polévkovou lžíci guláše a gram masa.

0/0
8.9.2014 6:21

A66n84n14a 43K47r74á57s10o96v51á 6290174870858

Vy jste asi z těch lidí, kteří jednou za týden uvaří hrnec eintopfu, aby jim nebyla škoda práce.

0/0
11.9.2014 7:03







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.