Diskuze

Voskování i koupel v chloru. Co se děje s jídlem, než ho koupíte

Někdy je těžké odhalit, co všechno se vlastně skrývá v obyčejném chlebu nebo v zářivě se lesknoucím jablku, které tak láká k zakousnutí. Cesta jídla na náš stůl je někdy velmi zdlouhavá a často komplikovanější, než si myslíte.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J94a34k91u15b 52R46o40u40s

23. 8. 2014 2:02

Umývat ovoce a zeleninu v mýdlem... Jste padlý na hlavu??? 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

Ja osobne se snazim,abych nemela doma moc chemie.kdyz jsem udelala treba sunku s normalni soli(byls vyborna) ale mi chlapi mi to nechteli jist,ze to vypada podezrele ((( a tak je to se vsim co nevypada jako v obchode

2 0
možnosti
GK

v EU jsou chlorovany kurata preci zakazany? todle se dela v USA ze prochazeji chlorovou lazni + dalsi chemie. Pokud se zavede TTIP tak pak budou chlorovany kurata americani moc dovazet na evropskej trh. A nejen to. Mame sa naco tesit.

2 0
možnosti
MM

ty nejděsivější přídavné látky najdete ve vaší lékárničce. Schválně si prolustrujte složení sirupu proti kašli nebo ibalginu (barvivo do tiskáren E127, plnidla, škroby...)

4 0
možnosti
PN

Tak nekupujte hnusně růžový ibalgin a kupte si bílý ibuprofen.

1 0
možnosti
MM

já jsem si říkala, proč jsou všechna jablka v tescu mastná. nechutné.

přítel bezpečně rozezná zda jsem jablka koupila v supermarketu nebo je utrhla na zahradě, a za tuto alergii je dokonce vděčný.

0 0
možnosti
PN

Na to stačí oči, nepotřebujeme to vyzdvihovat jako novou supervlastnost.

1 0
možnosti
JV

Podvody, podvůdky, marketing, kšeft a soukromé zisky. Vy nám dáte do jídla to, co tam nemá co dělat, a my si máme dávat pozor na to, co kupujeme a jíme. Poctivost, pravda a láska opět vítězí.

7 1
možnosti
KN

K62a83r83e25l 79N97o12v21á84k

19. 8. 2014 15:57

Češi si rádi hrají a soutěží. Tak to je taková hra kdo z koho, kdo koho očůrá nebo bude očůrán.;-D

1 0
možnosti
MK

M76i89l68a98n 51K88o85i92š

19. 8. 2014 11:16

Cože? Zákazník něco vyžaduje? Co je to za blábol!

Zákazník chce pouze kvalitní, čerstvé a pokud možno i levné potraviny.

Všechno ostatní je jen marketinkový tah obchodníků, kteří doufají, že když rajče bude ještě červenější než je, že se ho víc prodá. Kdyby to pomohlo zvednout prodej, klidně by natřeli i trávu k okolí obchodu na hezčí zelenou.

12 1
možnosti
MZ

Ano, ale kvalitní/čerstvé a levné se vzájemně vylučuje...

5 1
možnosti
JB

U nás se zabitá kuřata chladí vzduchem, je to z hlediska bezpečnosti (food safety) lepší, vodní chlazení se používá například v Polsku, zase bezhlavě přeložený článek bez znalosti místních reálií.

16 0
možnosti
LN

L12e37n45k27a 91N87o94v48á

19. 8. 2014 9:41

Taky mi připadá, že obšlehli článek z amerických novin, hodili do googlu překladače a mají hotovo. Zákony, normy a navíc i zvyklosti pro uchování potravin jsou v USA a Evropě (ČR) podle mě ale určitě rozdílné.

7 0
možnosti
LN

L37e96n48k93a 94N45o69v54á

19. 8. 2014 9:32

Nevíte, kde bych sehnala semínka lososa? Taky bych si ho ráda "pěstovala na farmě":-P.

21 2
možnosti
DS
RD

"Přestože chuť masa je stejná, zákazníci si zvykli na výraznou růžovou barvu, vyžadují ji" - Proboha co je tohle zase za lež? Stejné jako u šunky, zákazníci "vyžadují", aby se orůžověla rakovinotvorným dusitanem. Když nemám na výběr??? Tak jak došli k tomu, že to zákazník vyžaduje? Proč není vedle sebe na pultě barvený a nebarvený losos a barvená a nebarvená šunka? Ať se zákazník rozhodne sám, ale až v obchodě. Ne že to za něj rozhodne někdo jiný a pak to vydává jako "zákazník to chce".

44 2
možnosti
AK

Zato potkat uzeninu, která je řádně růžová poctivým vyuzením v krámě snad ani nejde. Jó, umělý čmoud namísto udírny.

2 0
možnosti