- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Když pomineme již několikrát zmiňované, že "čevapčiči" není bulharské, to totiž zase takový průšvih není, bo oni mají "kebapčata" a je to prostě mletý maso s kořením, tak mi v receptu naprosto chybí právě to koření... jenom sůl? Žádný pepř? Nebo třeba aspoň cibule? Nevím no.
mne zarazil uz titulek - cevapcici je zapadni Balkan - Srbsko, Bosna.....
O prospěšnosti mléka a výrobků z nich se vedou spory.
Čevapčičije českej paskvil. V BG nikde nenabízejí, jen "kebapče" a "kjufte", které jsme zase v Česku zmršili na jakési "dalmátské čufty"...Navíc se v BG nevyrábí z totálního odpadu. A ano, podávají se nikoli s ajvarem ale s ljutenicou ale většinou jsou dobrá i sama o sobě...
Krome ryb jsem se v Bulharsku dobre nenajedl...
Nechapu, jak muzete dat nekdo minus...copak jste tam semnou byli? Copak me musi chutnat to co vam?
Vážená paní autorko, ve vašem článku je tolik nepřesností, že by stál za přepsání. V bulharské kuchyni nenarazíte na žádné "čerby", "fety" ani "čevabčiči"... Ale na "čorbu, sirene, kebabčata" Navíc považovat váš nekompletní recept "čevapčiči s ajvarem" za bulharský se spíše blíží hokuspokusům gastropatlala z Televizních novin na TV Nova. Tradiční pro bulharskou kuchyni je "Ljutenica", Ajvar se tam prodavá, ale je považován za tradiční srbský pokrm. A ve vašem receptu vám chybí hned několik ingrediencí pro přípravu např. tradiční koření, které dává masu nezaměnitelnou chuť. Doporučuji předtím než napíšete takovýto paskvil buď lépe googlovat, zeptat se nějakého bulhara a nebo si tam zajet.
Pane Bidenko, ono to není tak podstatné. Hlavně , že dostane zaplaceno !!!
Mnohe m horší než s jídlem je to s bulharským vínem. Kse jsou ty doby, kdy jsme pili Bikavér a Gamzu / 7 dcl asi 17 Kč/.
Na Slunečním Pobřeží mi dala průvodkyně Balkanturistu ochutnat místní vína. Povídám: Toimu ve Znojmě říkáma Haustrunk a většinou to vylejváme
Čevapčiči a hafanátky. Vítejte v Bulharsku
Není nad pořádnou štěkanou. A k pivku utopejsci!
"Bulharské kuchyně není jen cevapčiči"...a článek o pár řádcích se dvěma recepty, z nichž jeden je na čevapčiči...to se zase povedlo
Sexy může být akorát tak kuchařka,kuchyně těžko.I když takový do zlatovaopčený flák také dokáže pěkně vzrušit...
Feta? Dobrý vtip. To je Balkánský sýr, feta je uplně něco jiného. Balkánský sýr je hodně jemný a ne tak slaný. Výborný na Šopský salát, který se tam jí každý den. Ze sýru vynikajicí ještě Kaškaval.
Nejvíc se tam jí Ryby, zelenina a maso :)
do Australie Bulhari vyvazeji syr, ktery se jmenuje Bulharska feta a je to tak napsano na pikslach.