Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská jídla stojí za to. Už i proto, že patří k těm zdravějším. Bulhaři jedí hodně mléčných výrobků, hlavně jogurtů a sýrů z kravského, ovčího či kozího mléka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P73a58v11l43a 88N96o12v17á 3715383588365

Když pomineme již několikrát zmiňované, že "čevapčiči" není bulharské, to totiž zase takový průšvih není, bo oni mají "kebapčata" a je to prostě mletý maso s kořením, tak mi v receptu naprosto chybí právě to koření... jenom sůl? Žádný pepř? Nebo třeba aspoň cibule? Nevím no.

+1/0
4.8.2014 13:05

M43i70c23h56a51l 39M82i42l23l55e70r 9586402189332

mne zarazil uz titulek - cevapcici je zapadni Balkan - Srbsko, Bosna.....

+3/0
4.8.2014 6:07

M73a36r18t34i19n 48J55i54r49o77u67s14e63k 7116835755398

O prospěšnosti mléka a výrobků z nich se vedou spory.

0/0
4.8.2014 2:47
Foto

P62e97t11r 93Š32r83a46i55e12r 9533212272867

Čevapčičije českej paskvil. V BG nikde nenabízejí, jen "kebapče" a "kjufte", které jsme zase v Česku zmršili na jakési "dalmátské čufty"...Navíc se v BG nevyrábí z totálního odpadu. A ano, podávají se nikoli s ajvarem ale s ljutenicou ale většinou jsou dobrá i sama o sobě...:-P

+9/−1
3.8.2014 11:35

J51a12n 80M73i38c79h62l 1136481876874

Krome ryb jsem se v Bulharsku dobre nenajedl... :-/

+1/−12
3.8.2014 10:48

J25a72n 77M83i35c28h41l 1396791416944

Nechapu, jak muzete dat nekdo minus...copak jste tam semnou byli? Copak me musi chutnat to co vam?

+1/−2
3.8.2014 22:57

M42a17r38t50i51n 71J78i16r93o44u36s62e35k 7646325895718

Jste na iDnes. První minus je jak magnet pro ostatní.

+1/−1
4.8.2014 2:46

M13i22l35a23n 19K23r77á59l 8153628291821

já jsem ho s dovolením taky dal aby Vás to ještě víc rozčílílo;-D

+5/0
4.8.2014 13:07

L21u80k47a55s 56N68e73m44e86c 7389900332424

ja taky ;-D

+3/0
4.8.2014 13:33

P92e52t88r 20C52e28r12v38e69n36y 1663150805

presne, jak nekoho vidim ze knoura nad minusy tak hned jeden dostane :)

+1/0
5.8.2014 13:37

V32e92r60o90n45i19k59a 33M82a62r87t16í78n94k58o54v84á 1733313110

když jsem tam byla, tak náhodou mi tam chutnalo -  pečené brambory s čím chcete, saláty atd...:-). Ale dobrá - každý má jiné chutě ;-)

0/0
4.8.2014 9:20

G80e26o69r88g49i 62B43i27d53e51n54k80o 6500747463798

Vážená paní autorko, ve vašem článku je tolik nepřesností, že by stál za přepsání. V bulharské kuchyni nenarazíte na žádné "čerby", "fety" ani "čevabčiči"...  Ale na "čorbu, sirene, kebabčata" Navíc považovat váš nekompletní recept "čevapčiči s ajvarem" za bulharský se spíše blíží hokuspokusům gastropatlala z Televizních novin na TV Nova. Tradiční pro bulharskou kuchyni je "Ljutenica", Ajvar se tam prodavá, ale je považován za tradiční srbský pokrm. A ve vašem receptu vám chybí hned několik ingrediencí pro přípravu např. tradiční  koření, které dává masu nezaměnitelnou chuť. Doporučuji předtím než napíšete takovýto paskvil buď lépe googlovat, zeptat se nějakého bulhara a nebo si tam zajet.

+18/0
3.8.2014 10:30

V83l95a91d81a 73M18u20s89i11l 9140726328523

Pane Bidenko, ono to není tak podstatné. Hlavně , že dostane zaplaceno !!!

   Mnohe m  horší než s jídlem je to s  bulharským  vínem. Kse jsou ty doby, kdy jsme pili Bikavér a Gamzu / 7 dcl asi 17 Kč/.

   Na  Slunečním Pobřeží  mi dala  průvodkyně   Balkanturistu  ochutnat místní vína. Povídám: Toimu ve Znojmě říkáma     Haustrunk a většinou to vylejváme

0/−3
3.8.2014 10:50

J83o84s61e45f13f 10M16u32s71i51l 7819745416780

Já se zarazil hned u prvního obrázku - s ajvarem... Popsal jste to dobře. O kořeních typu šarena sol, čubrica apod ani zmínka. A kdybych řekl čuškopek, bude si asi autorka myslet, že jí nadávám :-)

+5/0
3.8.2014 11:38

J41o17s17e65f14f 58M78u70s87i81l 7489375716160

reakce na příspěvek pana Bidenka, uklikl jsem se...

0/0
3.8.2014 11:39

T79o87m44á89š 20V73e69s66e92l45ý 5465738400569

v BG jsem nenarazil na víno, které by mi nechutnalo. Naopak bulharská vína považuji za velmi kvalitní, narozdíl od moravských. Pravda, nikdy jsem neměl potřebu kupovat lahev za 1Lv...

+1/0
3.8.2014 22:06

M21i54c19h16a41l 39M77i81l92l48e67r 9736722229952

Bikaver =bulharske vino????

 Egri Bikaver je prece proslule madarske, Byci Krev.

+3/0
4.8.2014 6:06

J95a75r37o10s52l83a16v 91K63a67m18a74s 4244708287399

Souhlas, idnes by se měli zamyslet nad kontrolou toho, co publikují. Tento zavádějící paskvil by měli co nejrychleji stáhnout.

+5/0
3.8.2014 18:21

P28e31t58r 43K71u42c94a42r37o96v 5932952312467

Autorka si naběhla.. asi nepočítala s tím, že lidé budou znát Bulharskou kuchyni. .. :)

+5/0
3.8.2014 19:22

H11a57n69k24a 48C69h46e39n 7147379475275

Ty recepty jsou skutečná specialita OnaDnes, před časem se tady snažili o indickou kormu...:-( Můžu se jenom zeptat na to koření? Jaké, v jakém poměru kdyžtak namíchané, jak se to jmenuje? Děkuju.

0/0
3.8.2014 22:19

M51i73l31a13n 67K31r29á38l 8553518621611

P. Bidenko, letos jsem projel celé Bulharsko od Srbských hranic až po pobřeží a ač jsem tam byl před 25 lety tak jsem byl v poměrně v šoku že od té doby se tato země podle mého názoru vůbec nevyvíjí na rozdíl od Rumunska. To tam máte tak špatnou vládu?

0/0
4.8.2014 13:20

G16u63s80t94a72v 54A89n19d69ě27l 5667598144

Čevapčiči a hafanátky. Vítejte v Bulharsku

0/0
3.8.2014 10:19

J98a32n 58J91a87r27o31s 1949547890308

Není nad pořádnou štěkanou. A k pivku utopejsci!

0/−1
3.8.2014 10:39

P20a33v39e71l 76V92r90b58a 3939181172846

"Bulharské kuchyně není jen cevapčiči"...a článek o pár řádcích se dvěma recepty, z nichž jeden je na čevapčiči...to se zase povedlo ;-D

+7/0
3.8.2014 9:55
Foto

P87e51t66r 58P47r38o56c34h17á70z98k67a 3982696452674

Sexy může být akorát tak kuchařka,kuchyně těžko.I když takový do zlatovaopčený flák také dokáže pěkně vzrušit...:-)

+1/0
3.8.2014 9:43

M33i41l65a60n 73P59r83o48u25z27a 6412764368177

Dříve se hodně používalo "turbo".

0/0
3.8.2014 11:53
Foto

P65e94t91r 46P69r50o30c67h82á66z97k64a 3232486332704

8-o

0/0
3.8.2014 12:36

M71i16l56a33n 35P62r52o55u21z38a 6662284438297

Proč se divíte? Opravdu. Jako příklad Vám uvedu Pascal následně Turbo Pascal. Loader - Turbo loader. Vše co bylo jako rychlejší. Pak se to objevovalo i na kamionech a všude, snad i turbo vibrátor a ten musel být už opravdu sexy. ;-D

0/0
3.8.2014 13:10
Foto

P95e78t96r 10P15r13o75c62h10á93z46k64a 3582986622184

Stále nějak nechápu,jak to souvisí s bulharskou kuchyní?:-(

0/0
3.8.2014 14:35

M45i45l24a54n 55P34r29o13u80z12a 6522454358417

Souhlasím s vámi, že sexy může být kuchařka. No a z toho se to odvíjí. Dnes je všechno sexy, tak Vám dávám za pravdu a poukazuji na to, že dříve se používalo skoro na vše turbo, no a dnes sexy. Snad je to jasné.

+1/0
3.8.2014 15:27
Foto

P83e11t34r 62P69r28o66c23h43á29z94k19a 3162616852704

Jo takhle....to víte dlouhé vedení...;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 15:39

M14i53l92a12n 91P31r13o88u73z71a 6592934288127

Né. Nenapsal jsem to ze začátku jasně a nevysvětlil můj mozkový pochod.

0/0
3.8.2014 20:23
Foto

P60e39t36r 68P20r44o39c94h38á44z50k32a 3122936582454

Podstatné je,že jsme se nakonec domluvili.:-)

+1/0
3.8.2014 20:33

M27i67l27a20n 97P98r52o32u48z62a 6972454878967

To je ono. Tak to má být.

+1/0
3.8.2014 20:36
Foto

I68v72o 93C40h68u64d81o47b51a 9500406181244

jo u toho dobryho fláku dostávám běžně orgasmus;-D;-D;-D

0/0
3.8.2014 12:42
Foto

P57e60t68r 29P19r39o37c53h90á76z18k13a 3612856132294

R^

0/0
3.8.2014 14:38

P57e46t93r 16K40u75c77a38r70o35v 5932632792267

Feta? Dobrý vtip. To je Balkánský sýr, feta je uplně něco jiného. Balkánský sýr je hodně jemný a ne tak slaný. Výborný na Šopský salát, který se tam jí každý den. Ze sýru vynikajicí ještě Kaškaval.

Nejvíc se tam jí Ryby, zelenina a maso :)

+9/0
3.8.2014 8:16

M75i79c89h83a93l 71M78i43l87l16e60r 9536762949842

do Australie Bulhari vyvazeji syr, ktery se jmenuje Bulharska feta a je to tak napsano na pikslach.

0/0
4.8.2014 6:10







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.