- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tapas rozhodne nejsou jen ty zde jmenovane olivy :-O
baskiTSky? seriously?
Baskický. Jenže to paní redaktorka nemůže vědět... Celkově je to odbytý článek, ale účel splnil...
Ona paella je asi opravdu ve světě nejznámějším španělským pokrmem, jen by mě zajímalo, jestli ji někdy někdo vařil ve velkém hrnci. 15 let jsem žila ve Valencii, která je ve Španělsku uznávána za kolébku paelly, a nikdy jsem neslyšela, že by jí někdo přezdíval "kotlík". Asi to bude tím, že se dělá na speciální velké pánvi s dvěma uchy, které se říká "paellera", a často se v ní i podává. Pokud připravujete paellu pro více osob (a tudíž máte větší pánev), musíte mít na plynových kamnech i speciální velký hořák. Většina Španělů ji ale dělá venku, položí pánev na rošt velkého grilu a je vystaráno. Pro ně je to víkendové jídlo, které společně vaří, společně jedí a hlavně u něj společně propovídají celé odpoledne.
Autorovi dík za zasmání. A zasměju se ještě mnohokrát, až budu známým Španělům vyprávět, že "vaří" paellu ve velkém hrnci.
naprostý souhlas! Jen ta pánev se jmenuje "paella", podle ní bylo jídlo pojmenováno.
Gazpacho jím jedině teplé, není problém požádat, každá obslauha vám polévku ráda ohřeje např. v mikrovlnce.
Ale pak je to Vaše poslední jídlo v důstojnické jídelně