Ona

Diskuze

Španělská jídla jsou na léto ideální

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých oblastí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tapas rozhodne nejsou jen ty zde jmenovane olivy :-O

2 0
možnosti

A sangria nepatří mezi tapas.

0 0
možnosti

I64v63o 84Č79á87n

27. 7. 2014 19:28

Baskický.:-) Jenže to paní redaktorka nemůže vědět... Celkově je to odbytý článek, ale účel splnil...

0 0
možnosti

Ona paella je asi opravdu ve světě nejznámějším španělským pokrmem, jen by mě zajímalo, jestli ji někdy někdo vařil ve velkém hrnci. 15 let jsem žila ve Valencii, která je ve Španělsku uznávána za kolébku paelly, a nikdy jsem neslyšela, že by jí někdo přezdíval "kotlík". Asi to bude tím, že se dělá na speciální velké pánvi s dvěma uchy, které se říká "paellera", a často se v ní i podává. Pokud připravujete paellu pro více osob (a tudíž máte větší pánev), musíte mít na plynových kamnech i speciální velký hořák. Většina Španělů ji ale dělá venku, položí pánev na rošt velkého grilu a je vystaráno. Pro ně je to víkendové jídlo, které společně vaří, společně jedí a hlavně u něj společně propovídají celé odpoledne.

Autorovi dík za zasmání. A zasměju se ještě mnohokrát, až budu známým Španělům vyprávět, že "vaří" paellu ve velkém hrnci. ;-D

3 0
možnosti
Foto

;-DR^ naprostý souhlas! Jen ta pánev  se  jmenuje "paella", podle ní bylo jídlo pojmenováno.

0 0
možnosti

P74e46t17r 89S92o55j26k65a

27. 7. 2014 1:55

Tohle má být přehlídka španělské kuchyně?!8-o

0 0
možnosti

Gazpacho jím jedině teplé, není problém požádat, každá obslauha vám polévku ráda ohřeje např. v mikrovlnce.

4 0
možnosti

Ale pak je to Vaše poslední jídlo v důstojnické jídelně ;-)

9 0
možnosti