Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nové brambory nejlépe vyniknou pečené s tymiánem a solí

Křehké a máslově měkké nové brambory s jemnou slupkou jsou dostatečným důvodem, proč se těšit na jaro. Ostatní suroviny jim hrají jen druhé housle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L85u52c91i66a76n 24P96a80p54a62z80i28a69n 5154937871315

Nové brambory nejlépe vyniknou s tvarohem, máslem a mlékem nebo kefírem. Na ozdobu bych dal pažitku.

0/0
26.5.2014 22:33

P35e29t83r 45P35r32o90c13h14á48z29k92a 9546616582412

Jako příloha ke grilované krkovičce (jedině dřevěné uhlí)...mňam ;-)

0/0
26.5.2014 22:25
Foto

P94e40t96r 21P21r10o24c29h67á91z90k80a 3952126952164

V úvodu 15 minut vaření,15 minut pečení.V postupu péct 30-35 minut.Nějak mi to nesedí a zdá se to i moc.

+3/0
25.5.2014 16:32

B36á36r22a 86T96e23s63n47e29r38o60v93á 5945700774289

Jediné, co mi nesedí, je doba pečení - 35 min na nové brambory? Trošku moc, ne?

+5/0
25.5.2014 14:47

Z16l54a68t88u18š19e 30J62e66l88í22n13k55o15v12á 1805642917412

Celé brambory jsou předvařené a doba pečení je vcelku v pohodě. Vzduch v troubě nepřenáší teplo tak jak voda v hrnci a hlavně nechceme brambory jen "dovařit" v troubě, chceme efekt pečení. možná pod grilem či salamandrem by to bylo možno omezit na poloviční dobu (ne přenos tepla vzduchem jako hlavní zdroj, ale sálání).

0/0
25.5.2014 23:37

H54e84l93e75n89a 64V52e46v16e36r79k87o30v45a 3199687

Uvařené brambory nakrájím na čtvrtky na pečící papír,osolím,přidám kmín a dám do trouby s grilem.Udělá dresing ze zakysané smetany s jogurtem a čerstvou bylinkou.A brambory nemusí být ani nové.Pěkný den.:-)

+7/0
25.5.2014 7:38

L71u72k18a60s 36N89e20m96e63c 7429410722114

Jako ... nikdy takovy prispevky nepisu ... ale recept na pecene brambory?

+2/0
25.5.2014 6:58

J15a46n 69N73o65v52á56k 7305594928987

mám to raději s kmínem :-P

+4/−1
25.5.2014 0:40

B52á65r83a 55T40e19s34n81e20r94o42v18á 5915830794279

Kmín je koření, resp. bylinka, kterou těžko snáším. Dávám ho jen do vařených brambor a na pečenou kachnu - a to ještě drcený, příp. mletý.

0/0
25.5.2014 14:46

Z22d50e23n25e61k 83B33o36h51a33c32e16k 1908897207139

Dekuji za info, ze Bara Tesnerova tezko snasi kmin a kam dava drceny; nekdy i mlety.

+7/0
25.5.2014 20:57

J79a18n 62K50ř86í58ž 6615973165788

...to Novák - já to mám nejraději s nějakou dívčinou.

Vy už jste zřejmě za zenitem.Ale to nic,čeká to na každého!:-P

+1/0
25.5.2014 20:24

J24a20n 62N89o70v56á20k 7765644418157

;-)

0/0
25.5.2014 20:47

P21e50t20r23a 52N32o35v13á34k45o51v75á 7648556504798

Nové brambory nejlépe vyniknou jen tak s tvarohem.

+7/0
25.5.2014 0:34

J29i38ř10í 68H59o83r25č62i33č80k29a 3136498853844

a neškodí také trocha másla ... To je opravdu balada.

+4/0
25.5.2014 20:53

V55l84a48ď89k80a 83W69i20n85t65e76r56o98v66á 8274822297822

A s kuřetem s nádivkou :-)

+2/0
26.5.2014 10:34

P46ř26e86m76y49s36l 60H29o36u34ž43v96i23č84k56a 9554144739128

S tvarohem jsou výborné, v posledních letech jsem dal přednost balkánskému sýru a také dobrota.

+2/0
26.5.2014 21:44

L24u33c13i41a57n 35P82a72p65a45z57i42a10n 5874397401955

Pak byste to měl zapíjet kozím mlékem.

+1/0
26.5.2014 22:35







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.