- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Slintám, jak Pavlovův pes... ale ze slovenské kuchyně mám nejradši halušky-buš brynzou a slaninou nebo se slaninou a kyselým zelím...mňááám!
Pečená husa
Příprava 30 minut, vaření 180 minut
Porce pro 4 osoby:
Nemělo by tam být spíš pečení?A nevím proč by se kmín měl smývat před pečením.
Pro mě jsou nejtypičtějším slovenským jídlem bryndzové halušky do kterých, ale nepřidáváme vejce jako je uvedeno v mnohých receptech.
Děláme je doma jako je uvedeno například na Senzarecepty.
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/426-bryndzove-halusky/
Jinak tomu čemu říkáte haluštičky, mi říkáme tarhoňa. Jsou vhodné jako drobení do polévky, tak například k perkeltu a tokáňi.
Je to také niečo ako tarhoňa, to je pravda. Ináč perky som v životě nejedla a akési kukuričné dolky mi tiež nič nehovoria, myslím že kukuričná múka je asi tak tradičná, ako žuvačka. zato mi tu chýbajú chýrně gemerské guľky.