Diskuze

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické poloze se vždycky mohlo pochlubit kuchyní mnoha chutí, vůní a barev. Tak proč si její kousek nevzít i k sobě domů?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slintám, jak Pavlovův pes... ale ze slovenské kuchyně mám nejradši halušky-buš brynzou a slaninou nebo se slaninou a kyselým zelím...mňááám!

0 0
možnosti

Pečená husa

Příprava 30 minut, vaření 180 minut

Porce pro 4 osoby:

Nemělo by tam být spíš pečení?;-)A nevím proč by se kmín měl smývat před pečením.

0 0
možnosti

A22n70d56r27e93a 39N69o78v63á

10. 5. 2014 18:17

Pro mě jsou nejtypičtějším slovenským jídlem bryndzové halušky do kterých, ale nepřidáváme vejce jako je uvedeno v mnohých receptech.

Děláme je doma jako je uvedeno například na Senzarecepty.

http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/426-bryndzove-halusky/

Jinak tomu čemu říkáte haluštičky, mi říkáme tarhoňa. Jsou vhodné jako drobení do polévky, tak například k perkeltu a tokáňi.

0 0
možnosti

Je to také niečo ako tarhoňa, to je pravda. Ináč perky som v životě nejedla a akési kukuričné dolky mi tiež nič nehovoria, myslím že kukuričná múka je asi tak tradičná, ako žuvačka. zato mi tu chýbajú chýrně gemerské guľky.

0 0
možnosti