Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické poloze se vždycky mohlo pochlubit kuchyní mnoha chutí, vůní a barev. Tak proč si její kousek nevzít i k sobě domů?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R24e74n86a49t69a 23H24a60v74l85í89č88k73o66v93á 3829356673575

Slintám, jak Pavlovův pes... ale ze slovenské kuchyně mám nejradši halušky-buš brynzou a slaninou nebo se slaninou a kyselým zelím...mňááám!

0/0
11.5.2014 12:50

M33o31n76i41k69a 20R49o52l23l91o92v58á 5683722766415

Pečená husa

Příprava 30 minut, vaření 180 minut

Porce pro 4 osoby:

Nemělo by tam být spíš pečení?;-)A nevím proč by se kmín měl smývat před pečením.

0/0
10.5.2014 22:25

A28n28d74r38e26a 39N77o79v18á 3661854711704

Pro mě jsou nejtypičtějším slovenským jídlem bryndzové halušky do kterých, ale nepřidáváme vejce jako je uvedeno v mnohých receptech.

Děláme je doma jako je uvedeno například na Senzarecepty.

http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/426-bryndzove-halusky/

Jinak tomu čemu říkáte haluštičky, mi říkáme tarhoňa. Jsou vhodné jako drobení do polévky, tak například k perkeltu a tokáňi.

0/0
10.5.2014 18:17

A75n93d56r13e34a 52Č65i82e14r76n98a 5266987320670

Je to také niečo ako tarhoňa, to je pravda. Ináč perky som v životě nejedla a akési kukuričné dolky mi tiež nič nehovoria, myslím že kukuričná múka je asi tak tradičná, ako žuvačka. zato mi tu chýbajú chýrně gemerské guľky.

0/0
10.5.2014 20:50







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.