- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No fuj!!
Není jednodušší a účinnější si ty mandarinky oloupat a sníst? proč je prznit v polévce s kuřetem?
Dejme tomu že se céčkem nadopuju. Ale proč? Nedávno tady byl článek o tom jak vitamín C vlastně vůbec proti nachlazení nepomáhá a nějaké koňské dávky akorát zbytečně zatěžují ledviny.
Taky ten článek byl asi pěkná kravina.
Tak, zní to zajímavě, ale titulek je s odpuštěním nablblý..... tak chci to céčko nebo ne? Pokud ano, tak to nelze takovou dobu vařit!
Vařením v délce 70 minut se zničí veškeré céčko.
„Ke konci vaření přidáme dílky, šťávu a kůru mandarinek, nasekanou mátu a pět minut prohříváme.“
jediny problem je, ze vitamin C se neda v tele skladovat a do 24 hod se prebytek vylouci a druhy den lze zacit odznovu......
Nadopujte se céčkem! Vařením se sice většina céčka zničí ale jde přeci hlavně o chuť.
To je logika:)
mým ráda kombinaci drůbeže a ovoce, i když v polévce jsem ji neště nezkoušela. nicméně titulek "nadopujte se céčkem" v kombinaci s textem "varem se céčko zničí, ale jde přece hlavně o chuť" poněkud postrádá logiku.
mmch, komu se nezdá kombinace citrusy-kuře, zkuste někdy, až budete kuře péct v celku, vložit do kuřete celý a dobře oloupaný citron (opravdu dobře oloupaný, ta bílá hmota hned pod slupkou je totiž hořká). Možná budete příjemně překvapeni. Po upečení samozřejmě opatrně vyjmeme. Šťáva není kyselá, ale získá další, příjemně aromatický tón.
Můžu k tomu přikusovat chipsy z kuřecích kůžiček?
Raději si pochutnám na dobré kuřecí polévce - a PAK teprve na mandarinkách!
Čím více experimentů v kuchyních, tím více jejich snažení připomíná "vaření pejska a kočičky"!
Ne že se částečně zničí, ale skoro úplně a vůbec, citrusy (a vlastně i ostatní tropické ovoce) je nejlepší si užít čerstvé, pokud jste někde na dovolené.