Ona

Diskuze

Upečte si koláčky s lesním ovocem a další dobroty z celozrnné mouky

Naši předkové věděli, proč jedí "vdolky z bílé mouky jenom jednou za týden". Jednak byla bílá mouka drahá, a také po ní rostlo břicho a zadek, který se při práci na poli dost nehodil. My se hýbeme mnohem méně, přesto jíme bílou mouku skoro denně. Napravte to s následujícími chutnými recepty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obecná pravidla pro sbírání íček platná od 1. listopadu 2013

Zapojit se do klubu iDNES+ může každý uživatel iDNES.cz.

Podmínkou účasti je pravdivé a úplné vyplnění a odeslání registrace. Registrovat se lze pouze pod skutečným jménem a příjmením (viz níže Pravidla registrace).

Každému zaregistrovanému uživateli je přiřazen tzv. íčkový účet, na který se mu budou připisovat získaná íčka.

Íčka se připisují za zhlédnuté stránky na zpravodajském portálu iDNES.cz, za dodání podnětu pro zpravodajský článek, za účast v soutěži či anketě. Počet íček, které je možno získat, bude vždy uveden na této stránce, případně u konkrétní akce. Za každou zhlédnutou stránku na zpravodajském portálu iDNES.cz bude na íčkové konto uživatele připsáno jedno íčko. Za jeden den můžete prohlížením stránek získat však maximálně 180 íček. Za zaslání zajímavého podnětu pro zpravodajství e-mailem na adresu hotline@idnes.cz získá uživatel 500 íček. V e-mailu je nutné uvést přihlašovací jméno uživatele, které bylo zadáno při registraci. Íčka budou připsána na účet v případě, že redakce iDNES.cz vydá do 24 hodin od zaslání podnětu zprávu v některé z rubrik portálu. Íčka lze získat za účast v některé z anket či průzkumů vyhlašovaných na iDNES.cz. V tomto případě bude vždy u ankety či průzkumu uveden počet íček, které lze jejím vyplněním a odesláním získat. Informaci o aktuálním počtu nasbíraných íček získá uživatel po přihlášení do klubu iDNES+.

0 0
možnosti

Celozrnná mouka je super, bohužel na některý těsta hůře použitelná, takže kynutý buchty dělám stále z bílé mouky. A je fajne, že tu a tam tu je článek o zdravějším způsobu bytí.

0 0
možnosti
Foto

Nqšuí předkové si celozrnnou mouku dělali sami, protože ji hned používali. To co se prodává v obchodecch, je směs bílé mouky s rozemletými otrubami a chybí tam to nejzdravější a to jsou klíčky, které snadno žluknou a proyo se zpracovávají zvlášť.

Hnědý cukr je bílý cukr, obarvený třtinovou melasou a to naši předkové neměli.

0 0
možnosti

Máte tady nějaký pečivo? Nejaký koláčky třeba:)) (samotáři);-D

0 0
možnosti

Proč si pořád někdo myslí, že třtinovej cukr je jinej než bílej?!

1 1
možnosti

Protože tam jsou aspoň nějaké další látky - Mg, K, Fe, možná vit. skupiny B... Je ale otázka, v jakém množství ;-D Jo a taky je tak třikrát dražší, i když ho nikdo nečistil 8-o

1 0
možnosti