- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Majonéza obsahuje omega 3...
By me zajimalo, jak maslo a sadlo zpusobuje onemocneni srdce a cev???Tak me prijde, ze stokrat opakovana lez se stava vseobecne osvojenou pravdou...je to nad povazenou, ale at si kazdy veri, co je pohodlne, ze jo?
Ja bych se nedotkla niceho, co je z repkoveho oleje. Tento olej je geneticky alterovany a velmi silne chemicky zpracovany.
Me prijde nejlogictejsi jist tuky, kterymi si zivi lidstvo dlouhou dobu: maslo, sadlo, tuk ze zvirat, olivovy olej, kokosovy olej........vse ostatni je novodoby hnuj a podvod!
Co palmový? Nebo rýžový? Nebo kukuřičný či burákový?
Používám výhradně máslo a vepřové sádlo, oleje a veškeré kuneróly mi nesmí do kuchyně. Hravě se při vaření bez těchto tzv. "nezbytností" obejdu. Důvod: margaríny a veškeré ztužené rostlinné tuky mi nechutnají a oleje mi smrdí-všechny. V hospodách se nestravuji, protože jen ten smrad oleje či tuku, co se line z kuchyně mi bohatě stačí...
Vyzkoušela jsem mazat na chleba různé margaríny, ale nakonec jsem se obloukem vrátila k máslu. Stačí mi skutečně jen zatřít "dírky" v chlebu, kalorií to dá stejně nebo míň než větší vrstva margarínu a máslová chuť je pro mě nesrovnatelně lepší
Jen je divné, že pan Havlíček přestal vypadat zdravě
U nás doma se použývá máslo, sádlo a řepkový olej. Máslo a ztužené tuky jsou fuj, i když jsou levné.
Pokud se hovoří o nasycených tucích, tak by se mělo také uvádět jaký podíl nasycených kyselin mají ty nasycené tuky/ Vepřové sádlo má 38% nsycených, husí sádlo ale jenom 11%, tedy méně než olivový olej (14%); zbytek jsou mono, nebo poly nenasycené mastné kyseliny. Tak neříkejte, že sádlo je nasycený tuk.
Potěšilo mě, že jste vzali konečně na milost máslo a kritizujete slunečnicový olej.
Ovšem o škodlivosti nasycených mastných kyselin mě ještě nikdo nepřesvědčil. Lidské tělo si umí vyrábět z nasycených mastbých kyselin nenasycené, ale opak, t.j. z nenasyxených nasycené může vést k trans matným kyselinám. Já se stravuji podle svého rozumu a letos budu mít 82 let a necítím problémy s cévním systémem a nemél jsem ještě infarkt ani mrtvici. A to jsem měl sedavé zaměstnání a v životě jsem necvičil.
Než mít v kuchyni alchymistickou laboratoř, raději budu jíst podle sebe a podle hesla jez do polosyta, pij do polopita.
Máslo ani margarín příliš nepoužívám, když už si občas v neděli na snídani dopřeji, tak preferuji křupavý rohlík s opravdovým máslem a kávou. Bez medu, marmelád a podobných nesmyslů. Do koláčů a bábovek rozhodně máslo a nikoliv Heru a na pečení sádlo. V malém množství to není nijak škodlivé.
Držím se hesla , že tělo si samo řekne , na co má chuť a to mu dám. Samozřejmě se nepřežírám a přiměřeně se hýbu. Při představě lékárnických vah a kalorických tabulek v kuchyni na mě jdou mdloby ...
No, já když si představim, že bych měl jíst jen to, co by si "tělo přálo", tak mám 130 kilo, žádný zuby a v 45 umřu na infarkt...