Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře

Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do záchodu." V některých případech to ale není nutné a jídlo ani vaše snaha nemusí skončit nadarmo v kanalizaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A65l66e27x48a61n89d26r 79K57o58s74t16k27a 5599966959826

Ohledně toho mraženého masa: Lze je vyndat z mrazáku, a doslova na pár vteřin dát do mikrovlnky. respektive celkově tak na minutu, ale s přerušováním a hlídáním. Mirkovlnku nutno opustit v okamžiku, kdy maso po okrajích měkne. Nechat minutu nebo dvě odležet, pak již řádně měkčí hmotu lze nakrájet a položit na talíř, opět pár vteřin v troubě.. Během 10 minut lze násilně rozmrazit. Ale holt to bude tužší.

0/0
17.2.2014 11:16

E36l80i71š62k30a 93K28u33č92e67r12o53v42á 7269492823643

nechce se mi to číst znova, ale nebyla tam řeč o másle? zvlnit máslo je fakt trochu kumšt, ale jde to (musíte ho nakrájet a krátce zvlnit)

0/0
17.2.2014 22:38

J65i55ř19i15n52a 42M23a43n13d29á84t81o11v54á 9327988750175

Nebo nastrouhat na hrubém struhadle a chvilku (v řádech minut) počkat.

0/0
18.2.2014 8:27

L13u60c51i72e 98S25m94o29l72í75k95o91v91á 9291964223163

mě by spíš zajímalo kdo dnes pořádá hostiny :D když vařím, tak pro přítele, který už se smířil s tím, že nejsem nejlepší kuchařka a tak vařím jednodušší recepty a když se i tak stane že něco přesolím, spálím či nedopeču, i tak se to zbaští a pro příště jsem poučená... kdybych pořádala hostinu, nechám vařit přítele kterému to jde o mnoho lépe a baví ho to :)

0/−2
16.2.2014 17:16

J64o81s49e32f 61D85r80á28s49a94l 2334265601

pečené kuře považujete za hostinu?

+1/0
17.2.2014 8:42

A98l91e90n53a 50V67e69s46e81l42á 3183591495938

No, nenazývám to "hostina", ale pozvání širší rodiny na oběd u nás provozujeme poměrně často. (Střídavě samozřejmě.)

+1/0
17.2.2014 11:36

S45t90a22n30i98s60l31a70v23a 94K87r62e65j27č56o47v25á 4120373294352

Kolik let je autorce Lence Tréglové? Devět? Jestliže ano, pak OK, máslo vyndané z lednicky změkne a místo spálenýho kuřete budou mít ostatní třeťačky raději objednanou pizzu. A ten nevykynutý chleba, Lenko, nepeč. Je-li Ti líto těch 10 Kč za mouku, lžičku droždí a vodu popros maminku ať Ti těsto smíchá  s další moukou a trochou kvásku a v teple Ti určitě nakyne. Tvůj nevykynutý chleba rozhodně po upečení nebude křupavý, ale hnusný a tvrdý.

+7/0
16.2.2014 15:51

A38l32e55x46a63n14d56r 24K87o14s41t48k65a 5809676289336

Nevykynutý chleba samozřejmě znamená, že to chce dojít k nejbližšímu čongovi pro nové droždí, přidat vodu, mouku, udělat 2 bochníky. A ano, holt počkat další minimálně hodinu, než vykyne.

0/0
17.2.2014 11:26

A20l30e71n45a 35N72o95s12k51o66v19á 7627173795379

ja bych se po precteni rad ani nedivila tomu, kdyby napsali, ze spalene kure je potreba nastrikat panthenolem..... boze, co ja na tomto serveru zase delam....

+3/0
16.2.2014 0:55
Foto

D93a56v80i85d 65K15r20á56s88e31n57s24k30ý 7447410167

Tomu říkám kvalitní rady. "Když se to nedá žrát, objednejte pizzu." Asi pro úplné debily, kteří neumí ani uvařit vajíčka natvrdo - nebo upéct to kuře. Bože!!

+1/0
16.2.2014 0:15

M36a75r79i76e 64P32o32k85o64r46n83á 9565334280

Jako jedinou opravdu užitečnou radu v článku vidím - nedělat nic složitého a nevyzkoušeného, pokud čekám návštěvu. Já bych k tomu přidala i další radu - rozmyslet si, co jiného chci ještě stihnout mimo vaření. Pokud budu odbíhat k jiným pracem a zapomenu, co mám hlídat na kamnech nebo v troubě, tak je malér na cestě.

+1/0
15.2.2014 22:36

A30l41e32x54a82n59d70r 20K38o12s62t16k50a 5119936659696

Vedle vaření se toho dá stihnout hodně, ale je nutné u toho opravdu myslet, jinak to skončí dvojitou katastrofou.

0/0
17.2.2014 11:11

J36i71ř89i54n40a 84M92a71n57d72á34t61o46v84á 9787338440485

Vykašlete se na to být dokonalí. Stejně jsme všichni jen lidi.

1 / Pokud čekáte přátelé, je jim celkem jedno, jestli jako pohoštění bude svíčková, humr nebo jednohubky s turisťákem. (Pokud ne, nejsou to opravdoví přátelé)

2/ Pokud očekáváte rodinu, budou rodina, i když bábovka nepůjde vyklepnout z formy.

Život není o dokolaném jídle, ale o vztazích.

+8/0
15.2.2014 22:09

I96v52a19n16a 39M53o29t34a78l82í97k61o95v24á 5744911520712

tak pokud už to kuře připálím dočerna, žádný použitelný výpek nezbude, a jestli stačí stáhnout kůži, popřípadě okrájet povrchovou vrstvičku zahnědlého masa, určitě bych použila čistý kastrol a nový tuk (máslo, olej) rychle osmahla a podlila horkou vodou, chvilku podusila, aby maso nebylo vysušené a hlavně před tím, než ho někomu nabídnu, ochutnala, jestli z něj přesto není cítit spálenina, v tom případě nezbývá, než vyhodit:-P

+9/0
15.2.2014 19:36

R40o56m72a67n 97W91a45l74e90k 7869935624645

To už i Jirka Babica píše články na iDnes? :-)

+5/−2
15.2.2014 15:43

E62l41i93š63k22a 49K11u92č17e55r78o87v78á 7959652303623

no nevím, když už něco zpopelním, tak už toho už většinou žádná šťáva nezbude :-/  jen přiškvařené cosi, co se blbě myje.

+6/0
15.2.2014 15:38

J31a89n 21F21r35o51l13í32k 6606320225764

A spálenou kůžičku pošlete Hruškovi do TV Noha.:-P

+11/0
15.2.2014 13:25







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.