Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo vepřové panenky, ale kolem méně obvyklých kousků chodíme v řeznictví obloukem. Nebojte se zkusit něco nového, osměluje kuchařské začátečníky a začátečnice autorka kuchařek Jana Florentýna Zatloukalová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M93a60r42t82i70n76a 36H33a85v34e18l91k86o85v36á 2862227516661

Po dnešní zkušenosti si budu kupovat mlýnek na maso. Prodavačku u řezníka jsem požádala o namletí masa. Když mi ho vážila před namletím ho bylo  926 gramů a za tolik i zaplatila. Odešla s ním aby mi ho namlela. Maso jsem si donesla domů a převážila ho bohužel až doma. A to už vážilo pouhých 672 gramů. Kde se asi ztratilo těch 254 gramů?

0/0
1.3.2013 18:41

Š27á73r17k57a 54M71a91t41y74á43š10o63v86á 1131635682299

Anuše Kejřová,také kdysi dávno napsala kuchařku pro svou dceru..bohužel dcera měl apohřeb v den, kdy kuchařka vyšla...zemřela tuším na záškrt...Kuchařku paní Anuše Kejřové mám doma, starou,ohmatanou a přesto branou s láskou do ruky..vařit podle ní je něco nádherného.....

+3/0
18.2.2013 13:46

L13a83d28i56s91l63a44v 30P80a95s41t39o70r25e64k 1413127158215

Fuj. Jíst mrtvoly zvířat, když lidské tělo toto vůbec nepotřebuje - jenom z rozežranosti

0/−13
17.2.2013 15:06

L45a15d70i89s38l12a92v 33P32a47s14t37o28r65e32k 1123927938745

Vida. Zatím 3 lidi neznají svojí vlastní anatomii. ;-D

0/−5
17.2.2013 17:13

R63a38d86o76v58a39n 62B69u58b77e68n60í81č90e27k 1626585239559

To je pravda, jíst mrtvoly zvířat je fakt hrozné, ale když jsem zkoušel jíst třeba kuře živé, abych nejedl mrtvolu, šlo to strašně špatně kousat.

+7/0
17.2.2013 20:58

L26a63d67i41s96l25a52v 77P75a16s68t32o69r65e48k 1753347688555

Rozežranost. Tvoje tělo nepotřebuje konzumovat maso.

0/−4
17.2.2013 22:51

R41a37d67o52v25a64n 70B64u23b20e64n17í19č55e75k 1406165319409

Jo jo, taky nepotřebuje konzumovat alkohol, ale stejně chlastám, taky nepotřebuje chodit do práce, ale stejně tam chodím, taky nepotřebuje píchat, ale stejně si rád zapíchám.

+3/0
17.2.2013 23:10

A71l34e80n62a 55V11e36s17e12l22á 3153651575178

Vidíte - mně zas přijde jako rozežranost, když se někdo ofrňuje a vymýšlí si, co všechno je fuj a on to nebude papat...

+2/0
18.2.2013 5:17

L26a85d86i73s47l12a69v 42P11a41s22t68o96r22e56k 1383587268445

Je to podobné jako s jezením hlíny - tělo jíst hlínu nepotřebuje přesto to někdo dělá.

0/0
20.2.2013 22:52

I62v44a 74K77r80i66s26t17o62f58o58v56á 8617568893329

Vy nás budete poučovat, co naše těla potřebují a nepotřebují? 8-o8-o Tak já vás zase poučuju, že bez masa nebudu a nebudu. Tak a tečka. Nemáme diktaturu salátožroutů, naštěstí.:-P

+1/0
19.2.2013 17:16

L68a11d92i14s61l97a69v 91P67a93s58t88o78r77e52k 1943707138235

Neumíš rozlišovat mezi slovy potřebovat, chtít - to opravdu není můj problém Ivo.

0/−1
20.2.2013 22:51

S41l48a15v29o57m40i49l 20R82o54z79h64o78ň 3733529541455

A co jíte vy? Mrtvé kytky?

+3/0
17.2.2013 22:50

M54i63l46o92š 51P16e83c31h77a46r 6389190626877

Fuj, jíst mrtvoly kytek – navíc hodné kytičky vyrábějí kyslík, který dýcháme, a jedí ten ošklivý CO2, se kterým bojujeme. Vy, když vraždíte kytičky, si přejete, abychom se tu všichni udusili!

0/0
20.2.2013 14:41

J53a47n 25P50i27r48k53l 2613638504244

Hm, nejlepší je řezník který vám "namele"? Já bych namlel většině řezníků, protože jim jde jen o kšeft. Za těch "komunistů" sice bylo masa málo, ale bylo to maso. Ne to co se dnes "nakřehčené vodou" prodává. Kdyb ybývalý soukromý řezník vstal z hrobu a přišel si pro maso a uzeninu, asi by se moc divil, čím nás to v této "demokracii" krmí.

+4/−6
17.2.2013 7:46

J25a21n 12Č25e84r45n34ý 9414970400330

Zatím je její knížka naprosté zklamání. Recepty moc nefungují a v knize chybí i pořádný rejstřík. Najít recept pak dá dost práce. A její boloňská je ostuda.

+2/0
17.2.2013 1:38

P20a70v34e64l 82N51o20v11a40k 7567947106413

Nejhorsi reznik je ten ktery prodava HALAL maso!! Tzn maso ze zvirat podriznutych pri vedomi;-( vice na www.stophalal.cz/ [>-]

0/−1
17.2.2013 0:29

Š49á37r55k13a 10M83a90t23y31á76š39o14v67á 1461425212969

však si ho nemusíte kupovat, pokud Vám to nepřikazuje víra.....

+2/0
18.2.2013 13:47

J21a32n63a 43M75a89l85á 5444969427608

V článku před cca 2 roky - Svíčková podle Kuchařky pro dceru nadchla geniální jednoduchostí - doporučuje tahle skvělá kuchařka dělat svíčkovou z kližky.....

+3/0
16.2.2013 23:09

S32l93a29v24o79m61i87l 38R41o33z57h16o27ň 3123429401305

Florentýna - to je ta paní, která se svou restaurací zkrachovala?

+4/0
16.2.2013 22:16

V95l45a18d97i14m29í34r 40F66i64b59i50g20e16r 5664321681284

Maso si melu sám a vím co chci nepotřebuju radit. Snad jen s tím kde mají kvalitní zabíjačkové dobroty. Jitrnice se nedají žrát. Je to všechno tak jemně namleté že to je spíš paštika a ne jitrnice.:-/

+6/0
16.2.2013 21:46

L11a62d59a 51K79y18s10i86l48k14o14v61á 5115440684896

Dobře zaplacená reklama řezníka Kšány-měla jsem tu čest a pokud dobrý řezník se vykecává dlouhé minuty s každým, kdo ani nepozná druhy masa-tak se směji.Dokonce i když mu řeknu co chci konkrétně za maso je tak oprsklý ,že se ptá jako debila co z toho budu vařit.Poněkud nepřijatelné.:-/

+4/−5
16.2.2013 21:43

M98a87r43t56i12n 68P87r57o24k12o46p 7272352668348

Mno, asi takhle Lado, zkuste Albert nebo Billu ;-D

+2/−3
16.2.2013 22:50

J97a10k79u80b 78K25a37m18i21n64s25k30y 9788656290893

Chapu, ze vam nesedi povidani si s reznikem, ale neni podstatnejsi, co prodava za maso? Byla jste se sortimentem nespokojena?

+1/0
17.2.2013 12:37

J59i21ř27í 32H75o65l59u22b 5145447484420

A pozor, aby řezník toho dne neměl špatnou náladu a nenamlel Vám. Čeština je krásný jazyk, titulek mě pobavil.:-)

+20/0
16.2.2013 11:00

Z89u74z30a23n65a 15Č60e30k63a88l73o71v79á 4323900867485

Přiznávám, že mě to taky napadlo jako první - že vám namele, to jako že mi rozbije hu....ústa???:)))

+4/0
16.2.2013 21:57

I19v91a 94K21r85i16s17t43o57f81o48v87á 8747468403819

Mne zase napadlo, že vám vymele....

0/0
19.2.2013 17:18

M46a42r89t50i58n 24P28r44o65k10o85p 7482462988848

Které pražské řezníky doporučíte? (Görgel, Kšána, Hudera, Sváček, TRMS, ...?)

+2/−1
16.2.2013 8:05

J77i21ř13í 22V49r36á55b82í66k 2853656836

Sváček není řezník

0/0
16.2.2013 21:50

A66l71e55x27a58n90d34r 46T42r49n38o34v89s56k39ý 3200103679704

Sváček je řezník, ale na Městkém soudu v Praze, Klaus ho postrkoval a postrkoval do Ústavního, , ale nepovedlo se...

+3/0
16.2.2013 23:47

M72a13r37c84u62s 96R13u35p63p75e13l84d73t 8567558883476

Paní je taková retro. Stran toho mletí. Dost záleží na tom, co si nachal namlít zákazník před vámi. Mnohdy dostanete půl kila čehosi.

+7/−1
16.2.2013 7:18

J83o39s53e30f 45Z59a19h25á60l12k35a 4553839718696

To jste špatně pochopil. Nejde o to zda vám řezník (tedy v tomto případě spíše prodavač masa) prodá mleté maso. Skutečný řezník vám nabídne nebo nechá vybrat kousky masa a před vámi, či spíše v dohledu vám je semele. A teprve toto mleté maso vám prodá.

+8/0
16.2.2013 9:58

V65l67a50d49i89m95í48r 69F85i77b40i30g62e76r 5854471861454

Jo to je fajn ale předpokládám že to maso předtím asi neopláchne a ten masomlýnek také asi po každém použití nečistí. V zimě to jde ale v létě je všude dost hmyzu tak se tam krom masa může semlít i pár much co do toho nalezli a jen ta představa mi obrací žaludek. Masomlýnek k robotu jsem si koupil a jinak už mleté maso nedělám to kupované nestojí za nic a rozdíl v ceně skoro žádný.

0/−5
16.2.2013 21:49

J98o21s70e58f 37Z14a64h93á12l40k64a 4893609958716

Chybička se vloudila, vám šlo zřejmě o předchozí zbytek ve mlýnku ...

+4/0
16.2.2013 10:00

P88e67t46r14a 25D75o46l12e83j45š63í 5682102148261

No pokud řezník před mletím mlýnek nevyčistí, třeba pomletím kousku rohlíku, tak už u něj příště nenakupuju. Ne každý řezník, který vám pomele maso je dobrý řezník, jak by to mohlo vyplývat z článku.

+6/−1
16.2.2013 10:18

V50ě68r35a 15T63o89m66a41n87o44v29á 9164865556986

Já si maso obvykle melu sama, ale u řezníka, který čistí mlýnek rohlíkem, tedy lepkovým produktem, bych nenakupovala.

0/0
16.2.2013 18:21

P46a70v88e44l 59K15r16a37u34s 8333450955341

První :-D

+1/−11
16.2.2013 6:42
Foto

H88a68n47a 33A76n30t74o62n69o16v85á 6947879754784

Vy jste Smíšek.

0/0
16.2.2013 15:56

Z75u28z55a29n16a 71Č90e97k75a24l37o12v59á 4473700727395

Kde je mmůj smíšek??? Ty můj smíšku!

0/0
16.2.2013 21:58







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.