- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hlavně dostatek kvalitních potravin a PRÁCE. Až na chalupě složíte 30 a víc metráků uhlí, nebo pořežete kubík dřeva, zryjete záhonky atd atd, tak sníte k obědu půlkilové maso na grilu, společně s dalšími 500g zeleniny jako oblohu, k tomu 2 krajíce chleba a půjdete s váhou dolů, respektive tuk ze stehen a břicha se bude měnit ve svaly na rukou a nohou. Kdo sedí 8 hodin v kanceláři, pak se odvalí do auta a doma sedne k televizi, ten nebude zdravý nikdy.
Nařízením EU z Bruselu 666/2013 je zakázán sýr s obsahem tuku vyšším než přiměřené množství
Nejlepší je do sebe tlačit hnusný věci a říkat si, že mi to sice nechutná, ale je to zdravý. Sýr do 30% je hnus. No dát si Eidam dvacítku doma u televize po celém dni, co člověk seděl v práci za počítačem nepovede ke štíhlé linii... to je lepší si po práci udělat 5km vycházku a pak si dát pěkně gorgonzolu A že člověk nemá čas je blbost...5km ujde každý za hodinu místo čučení na tv... ale chce to chtít něco dělat. Ono číst takovýto články a kupovat "zdravé" věci je pohodlnější, že?
Stejne ta eidam 20%, a vselijake jogurty light jsou plne chemikalii, ktere jsou jeste horsi nez tech 10% tuku.
Pro me ale spis slehacka.
Stejně zajímavý,sním denně asi tak vaničku tučnýho tvatohu se lněným olejem,vypiju 700ml domácího kefíru a cpu se tučným avokádem a mám 63kg při výšce 172cm.. Nevim,nevim,ale problém nebude v tučných sýrech..Nikde se nemluví o tom,z čeho by se měl celkově jídelníček skládat.Ten múj je z ovoce a zeleniny.
V tucich neni vubec zadny problem, ty telu dodavaji dulezite ziviny a diky nim jsme schopni stravit v tucich rospustne vitaminy. Problem je v cukrech a skrobech. Ja jim take tuku (i zivocisnych) pozehnane, ale co jsem vysadil cukry (ze dne na den komplet a po dvou tydnech jsem vratil postupne ovoce, susene fiky atd), jsem behem 5 mesicu zhubnul 14 kilo a dostal jsem se na svoji prirozenou hmotnost, kterou jsem mel naposledy pred 10 lety. Od te doby si to drzim, proste cukry, bila mouka
Hm, "cottage" vám chutí lepšie než tvaroh, pani redaktorka? No, máme aj u nás, len neviem, prečo... iba žeby bol trochu drahší?
Bacha, ak máte vyrážky (premnožené kvasinky) či nebodaj mykózu, nejesť syry, cukor, ani ovocie...!
Sýry bych při kvasince nezavrhoval,jen je třeba je omezit. A tvaroh se dá lehce nahradit domácím kefírem.
Než bych si dal deset deka nízkotučného 30%, raději pět deka 45%. Pochutnám si a tuku sním méně...
Sýr do 30% tuku? To ho raději nebudu jíst vůbec. Nejlepší sýry jsou nad 45%. On i Eidam 45% je výborný.
Kolik kvalitních sýrů je do třiceti procent tuku?
U tohoto pořadu mám dojem, že autoři jídlo berou pouze jako zdroj energie co nemá přinášet potěšení. Ale správný dietolog vám řekne, že jídlo má i těšit, že psychika hraje svou roli.
Amarouny, ne děkuji
Do 30 % tuku se vejde i camembert takže bych řekl že skoro všechny ;)
A určitě jsme už všichni slyšeli, jak odporné a hnusné je jíst třeba Eidam třicítku (30%tuku v sušině) a jak na něj vařící celebrity dokáží nadávat.
To je ještě nikdy nenapadlo, že to jíme právě proto, jak málo to má tuku a ne protože je to český zlozvyk a je to levné?
Množství tuku co v sýru zkonzumujete je množství tuku v sušině * sušina * hmotnost sýra co sníte. Vzhledem k chuťové nevýraznosti eidamu obvykle ale to nižší druhé číslo doženete množstvím (parmazán vs eidam: oba ~30 % tuku v sušině, eidam ~50 % sušiny, parmazán ~65 %).
Sýry, stejně jako ostatní potraviny, je třeba vybírat především podle toho, jestli jsou dobré. On 20% Eidam je prostě hnus. Pokud má někdo problém, že tloustne, je třeba se hýbat a nesežrat toho metrák.