Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Při zařizování kuchyně respektujte živly. Může vám to zachránit vztah

Kuchyň je místem, kde připravujeme jídlo, ze kterého naše tělo čerpá energii, a tak je důležité nejen to, jakou máme linku, varnou desku nebo myčku, ale také to, jaké energie se tu potkávají. Podle tradičního Feng-šuej je tato místnost společně s vchodem a ložnicí jedním ze tří nejdůležitějších míst v domě. A věděli jste, že to, jakou máte kuchyň, může ovlivnit i vaše manželství?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M22i43c41h91a16l 71R32y14b67a 9122330142508

A abyste ti nepokazili, najměte si konzultanta na fen šuej a pšík za pouhých xxxx Kč na hodinu.

0/0
14.1.2013 18:55

D33a70n97i12e37l96a 72U64r96b87a22n85o63v89á 2784600185866

Ach jo, já tedy vím, že idnes  má názvy článků na úrovni bulváru ale přeci jen... je to opravu nutné i u článků o bydlení?

+1/0
14.1.2013 13:53

D34r65. 28J39o18s77e43f 89T52u74r70n39o24v65s57k12ý 5653744862630

Hlavně, aby bylo vždycky něco na co hodit svoji neschopnost uchovat vztah...Rv;-)

0/0
13.1.2013 23:52

M83i46c67h36a18l 82M20i28l13l21e54r 9526412369102

v nasem domku je kuchyne svym rozlozenim prakticky identicka jako na poslednim ilustracnim snimku, akorat linka zabihajici doprostred mistnosti je delsi.

Trouba je vbudovana ve skrini ve vysi, kde se k ni nemusime shybat, vlevo mimo foto. V rohu vlevo od ni je velka rohova spizova skrin se skladacimi dvermi v uhlopricce. Kolmo k lince s troubou je lednice a pokracovani linky dalsimi skrinkami a odkladaci plochou. Mycka na nadobi je pod linkou, ktera zabiha doprostred kuchyne.

Navrhli a narysovali jsme plan s manzelkou sami. Nechali jsme vyrobit a instalovat presne podle naseho navrhu a jsme s tim i po 20 letech velmi spokojeni.

0/0
13.1.2013 9:04

K55a23t93e62ř29i67n46a 54V97a93š67á73k56o37v61á 5331132739535

Tak principy feng suej aplikuju rada, i kdyz superodbornik nejsem, ale kdybych o tom nic nevedela, je to slusna slatatina....ja vim, ze se sektory deli podle toho, na jakou oblast pusobi, a i kdyz je spousta veci v clanku pravda, nedivim se, ze timhle zpusobem to nikdo zas tak moc nepochyti Rv

+2/0
12.1.2013 9:17

J13a86n96a 90V30a34l67d24r85o40v30á 2270963862657

Souhlasím. Nepochybně je dobré, když je sporák a dřez oddělen, nebo když nějaký kus zařízení nestojí uprostřed místnosti. To ale není výsada feng suej, nýbrž každý trochu zkušený či předvídavý člověk si to tak zařídí, případně poradí kompetentní osoba, která nemusí mít ani šajnu o FS. Kdo si neumí účelně zařídit kuchyň, bude možná stejně nepraktický i v jiných ohledech. Ale vadí mi dryáčnický název článku a postavení harmonie vztahu na zařízení kuchyně, a podsouvání tak hloupých souvislostí ženám. V "pánských" rubrikách by s autorem vyběhli.

+7/0
12.1.2013 9:41

K12a87t70e22ř66i95n46a 91V69a42š49á19k62o90v51á 5871512789865

no, ony to hloupe souvislosti nejsou, spousta tech principu funguje. Jinak treba sporak uprostred mistnosti mi ve spouste kuchyni prakticky je (myslim ciste z hlediska fungovani). Jasne, ze jsou ruzne styly, coz neznamena, ze je FS blbost.Ani to, ze energie, se kterou varite, opravdu ovlivnuje naladeni vsech, co to jedi..:-) Dryacnicke nazvy clanku jsou na idnes obvykle. (Mimochodem, dala bych to hobby, bo treba myslim, ze jednim z nejlepsich odborniku na FS tu v Cechach je muz )

0/−2
12.1.2013 16:26

D33a22n57i32e73l38a 60U52r60b23a76n75o69v86á 2904340725616

no i na škole nás učili o ergonomii kuchyně, že mezi sporákem a dřezem má být prostor - na ČVUT nás to ovšem neučili kvůli FS.:-)

Velmi zjednodušeně nejdřív spíž a lednička pak kus pultu na práci a na přípravu potravin k očištění či umytí (např škrábání brambor), pak dřez pak další kus pultu na úpravu již umytých a čistých potravin pak sporák na vaření a pak další kus pultu na odkládání hrnců a nandavání na talíře. Cca tak nějak by to mělo být (co si pamatuju) abyste se po kuchyni zbytečně nenaběhali a nemísili se vám čisté a špinavé potraviny.

+1/0
14.1.2013 14:01

J89a16n57a 66V94a37l58d79r24o14v33á 2440513782487

"Miláčku, pojď, odšoupnem tu myčku víc doleva, ta může za všechna naše nedorozumění, a začnem znovu..."

+12/0
12.1.2013 9:06

J20a62n52a 54V65a96l82d16r52o85v77á 2910663782327

Jaká by asi byla čtenost tohoto článku v rubrice Bydlení? Proč se takové věci podsouvají hlavně ženám?

+9/0
12.1.2013 8:55

T71e65r77e35z60a 71H39a66j26k29o73v92a 5237562284250

Tady se toho zenam podsouva...to by jeden neveril. A autorky nebo redaktorky rubriky si jeste mysli, jak jsou inteligentni a ajsou na sebe zrejme hrde. 

Obdobna "muzsja verze" na muzskem foru by neobstala. A myslim, si , ze by to zadny muz o muzich nikdy nenapsal...ale tady je PAN poradce vysost a kral.

0/0
1.9.2013 14:25
Foto

A71n97n37a 59V33e47s79e17l63á 2170108146

No vida, tam kde mám já kuchyň, tam má sousedka nade mnou ložnici. Možná má dokonce postel nad mou varnou deskou, takže je podle Feng-šuej v hajzlu a ani o tom chudák netuší...

+9/−1
12.1.2013 1:51

L79e27n45a 90P10á91t41k67o65v25á 8271753804959

:-)

0/0
12.1.2013 10:58
Foto

H35a34n90a 14A68n59t34o69n16o92v39á 6297989344844

Páni, to je věda.

0/0
12.1.2013 1:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.