- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ano,článek mě utvrdil v tom,že nadále se budu pečivu velkým obloukem vyhýbat.
Spravne delas. Na nenaklicene nebo nezfermentovane obiloviny clovek stejne nema dostatek zaludku...
My si těsto na pečivo děláme doma sami, takže přesně víme, z čeho vaříme. Skvělý na přípravu těsta je multifunkční kuchyňský přístroj thermomix, který jsem vyzkoušela a užasla jsem, že i váží a těsto v něm vykyne.
Jo, takové znám. Přesně vědí, že vaří z vody a směsi na výrobu domácího chleba z Lídlu :)
Jo, to je bezva, akorát nechápu, proč skoro v žádném supermarketu není nebalené celozrnné pečivo, alespoň jeden druh. Poptávka by podle mě byla.
tak dlouho sme vybirali pecivo, az si ho peceme doma... a z kvasku.
Ne každý má dnes čas péct si doma rohlíky,chleba,koláče.....Možná až budu v důchodu tak jo
K informacím odborníků. Jestli budete jíst příliš mnoho vlákniny, tak riskujete, že vám trávicí systém přestane správně pracovat. Hrozí nadýmání, větry apod. Také je nutno zvýšit příjem tekutin, protože je vláknina váže.
Zjednodušeně, kdo jí hodně zeleniny každý den, ten by se už neměl přecpávat celozrnným pečivem. Další radovánky, které přílišné množství vlákniny může vyvolat je osteoporoza nebo chudokrevnost a tak dále a tak podobně. Jsem téměř ochotná se vsadit, že když by si člověk po ukončení seriálu udělal skvělé menu z doporučeného, tak ho to bude stát víc zdraví než pár knedlíků s rajskou
no tak si prakrat prdnu navic... chodim behat do prirody, tam se to ztrati. Nikdo tu ale nemluvi o PRILIS MNOHO, ale o jist zdrave. V tom je malinko rozdil. Ten ale poznaji jen ti, kdo pouzivaji tu vec nahore na krku.
Jo, ale kde. Už ani nevím, kdy jsem naposled někde viděl celozrnné pečivo. Všude mají vícezrnné, sedmizrnné, devítizrnné ... všechno sypají semínky, někteří chytráci je dokonce zapékají dovnitř, ale z celozrnné mouky není téměř nic. Aspoň teda v supermarketech.
stačí se dívat na ceny - celozrnné jsou většinou ty nejdražší
Rohlíkový inženýr Havlíček: "Hrubé vlákniny je tam opravdu minimální množství," konstatuje Havlíček, podle něhož jsou populární kaiserky spíše z bílé mouky. ... tak to dopadá když někdo někdo mluví a nerozumí tomu. Kamarád Okamury = otevřená hlava. Podle mě nejsou kaiserky populární a navíc jsou (spíše) z oranžové mouky !!
Oranžová mouka - tento termín se někde používá, nebo je to jen vaše osobní označení směsi ze které vznikne oranžové pečivo? Asi víte, že se jedná o bílou mouku s příměsí karamelu pro zabarvení že?
Zrovna včera jsem v Penny na Praze 4 koupil pod značkou Dobré pečivo (Michelské pekárny) "chléb žitný krájený". Uprostřed je nedopečený a okolo nedopečeného středu plesnivý. Nevíte někdo, kam toto varování vyvěsit na net?
V článku jsou zmatečně napsány odbornosti. Výživový poradce může být kdokoliv, kdo projde týdenním kurzem a zaplatí vysoké školné výtečníkům typu Fořta, Havlíčka nebo Macha. Výživový specialista může být také kdokoliv. Nutriční terapeut, bývalá dietní sestra je zdravotník, který denně pracuje s pacienty v nemocnici. K tomu bych šel pro radu já. Ani jeden v článku uvedených není nutriční terapeut, paní Hlavatá by se mu mohla přibližovat prací v prestižním Endokrinologickém ústavu, kde pracují přední čeští obezitologové lékaři. Tož asi tak.
Ale neznamená to, že tomu nerozumí, že ne?