Diskuze

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí polévku hrachovkou a místo štrúdlu si dáváme tiramisu. Pojďme se teď zase vrátit v čase za tradičními recepty s šéfkuchařem pražské restaurace U Schnellů Janem Bartákem. A chybět nebudou ani šneci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naše rodina dělá Vánoční salát tenhle http://www.onlinekucharka.cz/recept/124/vanocni-bramborovy-salat a je fantastický.

0 0
možnosti

Zrovna si tady čtu v kuchyňském kalendáři po prababičce z roku 1912-na Štědrý den předepisují k obědu kávu, otci kousek smažené ryby :-)

Večer polévka rybí, ryba na černo s knedlíkem, jablkový závin, ryba smažená, plnění plži, cukroví drobné, ovoce, ořechy. I další dny jsou zajímavé....Bohužel, právě stránka s recepty už chybí....:-(

0 0
možnosti

Tak podle spisovatelů 19.století to v měšťanské rodině bylo ještě složitější: šneci, rybí polévka, ryba namodro, ryba načerno s knedlíkem, smažená ryba, štrúdl, ovoce a ořechy. Chudák hospodyně, i když měla k ruce služku!

2 0
možnosti

A68l90a75n 42Ř31e69p30k12a

23. 12. 2012 16:50

Kdyby měli supermarkety tehdy, tak nepotřebovali služky.;-D

0 0
možnosti