Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Tradiční i méně obvyklé recepty na vánoční cukroví, které vás nadchnou

Do Štědrého dne zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy nejvyšší čas povolat do stavu pohotovosti vály, válečky, formičky, pečicí papíry a plechy, zásobit se moukou, cukrem, máslem, ořechy a čokoládou a začít pečicí maraton, na jehož konci oslníte rodinu a známé dokonalým cukrovím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P59a62v11l74a 88N49o86v93á 7968290708365

Už jenom kvůli přítelovo potěšení pár mandlových koleček upeču... ;-D

+1/0
24.11.2012 23:48

A98n70t29o96n14í14n 83R18u67s23n16á50k 7242749150230

To budete muset udělat víc jiných koleček, holka ;-D

0/0
28.11.2012 10:50

Z72d58e20n23ě95k 34M16a94r62e58š 6745866355641

Kde sehnat SKUTEČNOU čokoládovou pomazánku s lískovými oříšky 8-o ?

+1/−1
24.11.2012 12:26
Foto

B89o11h98u65n15k11a 33J24a86n98č88a25ř28í83k57o86v11á 8390399735

http://www.bharat.cz/katalog/potraviny/sladke-pomazanky-dzemy-a-marmelady-pudingy/pomazanka-cokoladova-horka-chocoreale-350-g-bio-country-life.htm

např. tady :-)

0/−1
24.11.2012 16:17

C97a72r22m74e73n 49K94e41l71l48i24e 8821181121188

Vyrobit si ji doma. Recept: odmerka je salek 250ml.

1 salek oprazenych listkovych orisku, zbavenych slupek, umixovat v mixeru nebo kuchynskem robotu na hladke oriskove maslo. Co nejhladsi - vezme nekolik minut.

Prosit 1/2 salku praskoveho cukru s 1/4 salku kakaa co nejlepsi kvality (napr. holandske Droste) a vmichat do oriskoveho masla.

Pridat 1/8 salku (pribl 30ml) oleje a vse dobre vymixovat. Pokud se smes zda prilis sucha, pridat pul lzice oleje. Uchovavat ve sklenici uzavrene vickem v lednici.

 *pozn. pouzit olej idealne z listkovych orisku nebo orisku makadamii, pokud mate. Jinak pouzit olej neutralni chuti, napr. slunecnicovy.

+3/0
25.11.2012 6:33

R14i26c98h86a15r34d 57K39á35b65a 8189328750650

Nevim, s vyjimkou vanilkovych rohlicku a kulicek mi takhle z popisu a obrazku pripada, ze vetsina do kategorie, ktere doma rikame "ležáky".

+1/−2
24.11.2012 11:23

M87i59c12h74a59l 89V49e16r66n93e65r 8867506167844

Třeba cukroví se zázvorem je opravdu hodně specifické, ne každému ta chuť sedne, stejně jako kombinace cukroví s mátou. Ale proč to nezkusit, aspoň v malém množství.

Já jsem jednou na Vánoce zkusil upéct zázvorky. Povedly se skvěle, ale zázvor fakt spousta lidí nemusí, takže jsem ještě měsíc nebo dva po Vánocích hryzal zázvorky (tvrdé jako beton) sám;-D

+1/−1
24.11.2012 12:12

R90o83s97t28i96s52l61a52v 10S13t18r89ž49í46n18e84k 6889918667218

alespoň si potěšil svého zubního pečovatele

0/−1
24.11.2012 14:36

K58a73t76e51ř18i51n27a 75V92a12š23á50k59o20v38á 5221552789755

ja zazvor rad....ted kazde Vanoce jeden takovy netradicnejsi recept zkousim, ale je fakt, ze klasika je klasika...pamatuju jeden rok, kdy jsme udelali tmavy linecky trochu tmavsi a v lednu putovalo strycovym slepkam...;-D

0/0
24.11.2012 22:02

C62a79r69m62e37n 50K15e59l23l10i81e 8171221731638

Nektere cukrovi se musi pect aspon 3 tydny pred pouzitim a uzavrit do krabice aby navlhlo, nez se bude moci jist.

+2/0
25.11.2012 6:36

B76o49h66u31m35i93l38a 21M92a88j73e94r43o69v70á 4557151294

nevím jak je to možné ale nemáme doma nikdy ležáky, mám problém aby vše nesežrali do SilvestraV většinou 1.ledna není ani kousek.

+3/−1
24.11.2012 17:24

C39a38r69m52e23n 62K50e35l44l14i12e 8381341731838

Zrejme mate rodinu s konzervativnimi chutemi.

+1/0
25.11.2012 7:10







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.