Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Milion korun za dort? Ano, když je od cukrářky Sylvie Weinstockové

Dnes dvaaosmdesátiletá babička Sylvia Weinstocková byla původně učitelka, ale už třicet let je známá jako královna dortů. Její newyorská cukrárna ročně upeče kolem tisíce luxusních dortů, které míří na královské dvory, do prezidentských paláců či luxusních rezidencí celebrit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Nahodicka

Tak pěkný to je, ale milion bych za to určo nedala

;-)

0/0
25.9.2012 18:46

Achille Volfoni

....

Na slovenské Jojce dávají nějaký pořad o výrobě takových dortů.No moc k jídlu mi teda nepřipadají.Všechno je to spíše o efektu než o chuti.

0/0
23.9.2012 20:31

dracekv2

hmm

Normální dort, akorát má čas na to, aby ho pořádně nazdobila.

0/0
22.9.2012 12:48

Vosk Populi

Uff, jsem si na první (i druhý) pohled myslel,

že je to ségra Felise Holzmanna. ;-)

0/0
22.9.2012 10:27

Vosk Populi

Re: Uff, jsem si na první (i druhý) pohled myslel,

* Felixe*

0/0
22.9.2012 10:27

Gwendolyn :)

Otazka je, jak to chutna

Vypadaji nadherne, ale tyto dorty se pripravuji cele tydny predem, tudiz uplne poctive domaci nejsou, jinak by nevydrzely. Onen Maslovy krem nemusi byt maslovy, americky "buttercream" se dela i ze ztuzeneho tuku a praskoveho cukru. Tuk a cukr se rozmicha a vytvori se hmota podobna fondanu na ozdobeni dortu. Weinstock je znama pro dekorace, cukrove ruze atd. Nevim, jak chutnaji konkretne jeji dorty, ale zatim vsechny svatebni americke drahe dorty, co jsem jedla, chutnaly umele. Na oko hezke, na chut nic moc.

0/0
22.9.2012 0:00

opportunity

Re: Otazka je, jak to chutna

V Anglii je prý zvyk, že kus svatebního dortu e nechává do křtin prvního dítěte...

0/0
22.9.2012 10:02

roedor

Re: Otazka je, jak to chutna

8-o předpokládám, že se to ale nejí. Leda, že by měli svatevbí dorty ve stylu těch jejich vánočních pudingů:-P

0/0
22.9.2012 11:12

akleen

Rozezranost

A decka v Africe namaji co zrat...

0/0
21.9.2012 6:51

jean1

Re: Rozezranost

Kolik jste deckam v africe poslal vy jidla nebo penez? Je nad slunce jasne, ze 0

+4/0
21.9.2012 13:33

opportunity

Re: Rozezranost

On nepíše o sobě, že je rozežraný.

0/0
22.9.2012 10:02

venecek.nebo.rakvicku3

Felix Holzman

reloaded....;-D

+5/0
20.9.2012 21:33

Kytickaa

to umí u nás i holka z vesnice

http://sarkaovcary.rajce.idnes.cz/

+1/0
20.9.2012 18:56

jan.banos

Re: to umí u nás i holka z vesnice

To máš podobně jako s Miss, Superstar a herci ve filmu.

Dokud nenastane první impulz, který tě dostane ve známost (proslaví), jsi obyčejný člověk.

0/0
20.9.2012 20:03

Iva B.

Re: to umí u nás i holka z vesnice

ale teda umi, koukala jsem na fotky a fakt mazec, to bych chtela taky umet .. bravo...R^

0/0
20.9.2012 20:24

Rudý přízrak fights for freedom

Re: to umí u nás i holka z vesnice

take jsem prohlizel a musim rici, ze to je v tomto oboru prumer, uz jsem videl o hodne detailneji zpracovane dorty, to je pak teprve mazec. :-)

+3/0
21.9.2012 10:29

Lumpíí i po banánu 9

Re: to umí u nás i holka z vesnice

R^ šikovná R^

0/0
20.9.2012 21:27

PiPiiiiiK

Re: to umí u nás i holka z vesnice

šikula. Jen paní z článku peče trochu jinou ligu.

Přítelkyně se o to také pokoušela, ale není to zrovna levná zábava. Jukněte na internet, nejdříve se peče jeden testovací, teprve potom přijde mistrovské dílo:-)

+2/0
20.9.2012 23:18

roedor

Re: to umí u nás i holka z vesnice

no nic ve zlém, ale tohle domácí patlání s pár efektními prvky je úplně jiná liga (polevu na čokoládových dortech má pěkně odfláknutou). A peče kozodortyRv.

+3/0
21.9.2012 9:07

Makrose

Re: to umí u nás i holka z vesnice

bych chtěla vidět kolik jsi toho upekl, ty chytrolíne ;-D

0/0
21.9.2012 18:51

roedor

Re: to umí u nás i holka z vesnice

no představ si, že peču docela hodně, protože mě to baví:-P.

+1/0
22.9.2012 11:14

kukuricevpoli

Re: to umí u nás i holka z vesnice

to jsou kyce. Stejne tak jako od pani v clanku.

+1/0
22.9.2012 22:09

Gwendolyn :)

Re: to umí u nás i holka z vesnice

Cokoladove dorty jsou opravdu odflaknute, jinak to vypada jako z prumerne cukrarny a prumerne mimibazarnice - kozodorty, zadkodorty atd.

0/0
26.9.2012 0:22

Ratan Bumerangovič

pane boze to sou zase clanky, kterej blb to pise?

je spousty lidi, kteri vydelavaji castky, ktere nelze utratit, takze milion dolaru za dort, nebo za "luxusni" tkanicky u bot dneska plati hodne lidi, protoze je jim to jedno, tak mi tu z toho proboha nezacnete delat umelecky dort, ktery ma takovou chut ze jeho cena je milion dolaru ... autor mel zda se zase slabsi chvilku

0/0
20.9.2012 15:12

Rudý přízrak fights for freedom

Re: pane boze to sou zase clanky, kterej blb to pise?

Milion dolaru je nesmysl, ikdyz nejakej pozer si to jiste koupi prave proto, ze to stoji milion. Znama delala nejvic dort za 25.000 Kc a to neni prehnana castka, za prve material a za druhe cca. 10 dni prace.

0/0
20.9.2012 19:19

sokali

Zajímalo by mě,

jak dlouho trvá výroba takového dortu. Víte někdo?

0/0
20.9.2012 15:12

Rudý přízrak fights for freedom

Re: Zajímalo by mě,

Znama je dela taky a fakt zalezi na narocnosti predlohy, neco mensiho se da zfouknout za tri dny, vetsi zalezitosti trvaji i tyden, ovsem znama to dela sama, zadne pomocniky nema.

0/0
20.9.2012 19:16

stacer

nechapu

Co je na tech dortech tak draheho, ze za milion??? Takove umelecke dorty uz dela hodne firem.

0/0
20.9.2012 15:03

babička_Boženy_Němcové

Re: nechapu

značková věc je vždycky drahá

+2/0
20.9.2012 15:10

Anthemis

Re: nechapu

Přesně tak. Stačí dát na dort něco jako visačku "á la Louis Vuitton", a hned je dort o milion procent dražší. Přitom je to ten stejný dort, co stojí tolik, co normálně asi tak dort stojí. Ale proti gustu (snobů)...

0/0
20.9.2012 18:47

kulička-v-trávě

Něco podobného

vyrábějí maminy na Mimáči:-/

0/0
20.9.2012 14:48

Už jdu brečet na jinej hrob

Re: Něco podobného

Ale fuj ;-D;-D

0/0
20.9.2012 15:11

babička_Boženy_Němcové

není jediná

http://www.cakewrecks.com/home/2012/9/16/sunday-sweets-casual-elegance.html

:)

0/0
20.9.2012 14:39

kalifkaca

Re: není jediná

To je můj nejoblíbenější blog!

0/0
20.9.2012 19:18

bombai

tedy mejvětší hard core

je to, jak se bude porcovat a pohlcovat ta "mtvolka" miminka. To si snad nechal vyrobit nějaký úchyl. Je libo kojeneckou prdelku? Jinak o.k., když na to někdo má prachy, náladu a (ne)vkus, ať si objedná cokoliv, co mu paní vytvoří.

+1/0
20.9.2012 14:17

Anavi

To jsou ale kýče

+3/0
20.9.2012 13:17

Bereniké

Re: To jsou ale kýče

Kýče to jsou a donedávna jsem si myslela, že to snad ani nemůže být dobré. Ale pak jsem na jedné akci jedla dort v podobě golfového hřiště a ačkoliv sladké moc nemusím, tak tenhle byl fantastický, vnitřek byl čokoládový, ne přeslazený,  s malinovou náplní a ten sladký marcipán, z kterého bylo hřiště, k tomu dokonale ladil.

+2/0
20.9.2012 13:43

bombai

Re: To jsou ale kýče

jo jo, jedna firma na Praze 10, výrobnu  měla v přízemí paneláku, nám vyrobila několik dortů na dotočné a tak. Dokázali zhotovit cokoliv co jsme si vymysleli, a také mne tehdy překvapilo, jak byl dorty výjimečně chutné. Přesně jak píšete, čokoládový vnitřek s ovocem uvnitř a na povrchu pravý marcipán. Však jsma také vyplázli za dort cca 8 litrů.

0/0
20.9.2012 14:21

duch zavražděného iuose

hmm

Jak vypadá vkusný dort? ;-D;-D

0/0
20.9.2012 14:16

babička_Boženy_Němcové

Re: hmm

chápu, že někomu může připadat kýčovitý i tohle: http://www.cakewrecks.com/home/2012/8/26/sunday-sweets-threadcakes-take-two.html

0/0
20.9.2012 14:40

klariet

Re: hmm

Letos - hranatý černobílý s lesklým povrchem, bez ozdob, případně s povrchem syrového betonu. Trendy pro příští rok ještě nejsou známy.

0/0
20.9.2012 19:07

klariet

Re: hmm

to patřilo výše, uklikla jsem se.

0/0
20.9.2012 19:08

klariet

Re: hmm

Letos - hranatý černobílý s lesklým povrchem, bez ozdob, případně s povrchem syrového betonu. Trendy pro příští rok ještě nejsou známy.

0/0
20.9.2012 19:08

orinka3

je to určitě umění

ale když je to jídlo a má se to zkonzumovat, je podle mě docela hříšný přepych platit takové peníze za byť krásný výrobek. Je to asi klišé, ale napadá mi, jak dlouho by z peněz na takový dort žila chudá rodina kdekoliv na světě. Štěstí oslavence snad nespočívá v tom, na jak drahý dort má anebo jak drahý dostane?

0/0
20.9.2012 12:59

Scarlett from Scottland

některé jsou krásné

ale co na tom stojí milion, to netuším....

0/0
20.9.2012 11:36

Paglia Orba

Re: některé jsou krásné

tak pokud to je dort pro 2000 lidí, tak je to celkem normální cena. ;-)

Vychází to na 500Kč na osobu.

0/0
20.9.2012 11:52

Scarlett from Scottland

Re: některé jsou krásné

tak takhle když to vydělíte, tak docela jo... :-) ale to bych chtěla vidět ten dort, kterej se nakrájí na 2000 kousků..... podle mě ani ten dvoumetrovej z článku o deseti patrech by tolik dílků nedal :-)

0/0
20.9.2012 12:00

ravlin

Re: některé jsou krásné

nejvetsi dort mel 30 kilo, kdyz to podelim 2k hostu, vychazi mi jedno malinke sousto na osobu.. to se za to petikilo fakt pomejou :-) rozhodne to neni  ani zdaleka normalni cena... ale kdyz to beru jako umelecke dilo, proc ne.. lidi jsou schopni utracet prasukle za kde co ...

0/0
20.9.2012 12:02

Scarlett from Scottland

Re: některé jsou krásné

jj, umělecké dílo jo, ale ta bunda se mi fakt nelíbí ;-D

0/0
20.9.2012 12:07

Paglia Orba

Re: některé jsou krásné

A hmotnost dortu udává jaho kvalitu ??? 8-o

Třeba bublinková čokoláda váží třetinu co ta klasická a přitom je při stejné velikosti daleko dražší.

+1/0
20.9.2012 12:12







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.