Ona

Diskuze

VIDEO: Škola přípravy kávy podruhé. Cappuccino podle Petry Veselé

Máte rádi kávu, ale dáváte přednost té, která je zjemněná trochou mléka? Pak si určitě v kavárně nebo v restauraci dáváte cappuccino. Tento lahodný nápoj s přibližně centimetrovou "čepicí" našlehaného mléka pijí v jeho rodné Itálii nejčastěji ráno k snídani, Čechům však chutná doslova dvacet čtyři hodin denně. Specialistka na kávu Petra Veselá vám v našem video seriálu poradí, jak si správné cappuccino připravit doma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ronousek

20. 9. 2012 22:06
napěnění mléka

mám zkušenost, že problém s dobře našlehaným  - napěněným mlékem je hlavně v kvalitě mléka - stále stejný postup, ale někdy mléko  kvalitní pěnu neudělá- a je jedno, zda je to mléko polotučné nebo plnotučné. Pro mne je ale velký problém různých obrázků a jiných "kreativních" nápadů za pomoci jakýchsi čokoládových toppingů, co někteří baristi na pěně z mléka vytvářejí - prosím 3x ne, ne, ne.

0 0
možnosti

GoogleBomber

18. 9. 2012 22:07
Napěňovač mléka

Koukám, největší problém dělá našlehat mléko. V napěňovači mléka je to hračka. Ne, napěňovač mléka není ten ruční šlehač na baterky. Napěňovač funguje na indukčním principu. Dnes ho mají už i v elektro prodejnách. Má podstavec a nádobku z vrtulkou. Našlehá a zároveň ohřeje. Pěna jak u holiče!

0 0
možnosti

zuzana.vrzalova

18. 9. 2012 11:17
Tréning

Abyste zytečně Nezničili litry mléka při tréningu, nalijte si do konvičky místo mléka vodu a kápněte maličko jaru. Když se vám podaří našlehat z jarový vody mikropěnu (vypadá to jako hustá malířská barva), zvládnete našlehat plnotučný, polotučný mlíko i kdyby nebylo z lednice :-)

0 0
možnosti

zuzana.vrzalova

18. 9. 2012 11:22
Re: Tréning

Jo ale hlavně si pak ten našlehanej jar nelijte do espressa! ;-D

0 0
možnosti

roedor

18. 9. 2012 8:05
Tak rada na závěr to celé shodila,

elektrickým šlehačem tu správnou mléčnou mikropěnu vážně nevyrobíte. Stejně tak ji nevyrobíte hned napoprvé šleháním parou, chce to trénink (a teploměr na mléko).

0 0
možnosti

jendaweb

18. 9. 2012 7:24
hm, má to někdo starosti....

0 0
možnosti

qwerty.cz

18. 9. 2012 10:44
Re: hm, má to někdo starosti....

Život je příliš krátký na to, abych jedl špatné jídlo a především pil špatnou kávu. Starosti mám se vším, co chci dělat pořádně.

0 0
možnosti