- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
mám zkušenost, že problém s dobře našlehaným - napěněným mlékem je hlavně v kvalitě mléka - stále stejný postup, ale někdy mléko kvalitní pěnu neudělá- a je jedno, zda je to mléko polotučné nebo plnotučné. Pro mne je ale velký problém různých obrázků a jiných "kreativních" nápadů za pomoci jakýchsi čokoládových toppingů, co někteří baristi na pěně z mléka vytvářejí - prosím 3x ne, ne, ne.
Koukám, největší problém dělá našlehat mléko. V napěňovači mléka je to hračka. Ne, napěňovač mléka není ten ruční šlehač na baterky. Napěňovač funguje na indukčním principu. Dnes ho mají už i v elektro prodejnách. Má podstavec a nádobku z vrtulkou. Našlehá a zároveň ohřeje. Pěna jak u holiče!
Abyste zytečně Nezničili litry mléka při tréningu, nalijte si do konvičky místo mléka vodu a kápněte maličko jaru. Když se vám podaří našlehat z jarový vody mikropěnu (vypadá to jako hustá malířská barva), zvládnete našlehat plnotučný, polotučný mlíko i kdyby nebylo z lednice
Jo ale hlavně si pak ten našlehanej jar nelijte do espressa!
elektrickým šlehačem tu správnou mléčnou mikropěnu vážně nevyrobíte. Stejně tak ji nevyrobíte hned napoprvé šleháním parou, chce to trénink (a teploměr na mléko).
Život je příliš krátký na to, abych jedl špatné jídlo a především pil špatnou kávu. Starosti mám se vším, co chci dělat pořádně.