Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Škola přípravy kávy podruhé. Cappuccino podle Petry Veselé

Máte rádi kávu, ale dáváte přednost té, která je zjemněná trochou mléka? Pak si určitě v kavárně nebo v restauraci dáváte cappuccino. Tento lahodný nápoj s přibližně centimetrovou "čepicí" našlehaného mléka pijí v jeho rodné Itálii nejčastěji ráno k snídani, Čechům však chutná doslova dvacet čtyři hodin denně. Specialistka na kávu Petra Veselá vám v našem video seriálu poradí, jak si správné cappuccino připravit doma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ronousek

napěnění mléka

mám zkušenost, že problém s dobře našlehaným  - napěněným mlékem je hlavně v kvalitě mléka - stále stejný postup, ale někdy mléko  kvalitní pěnu neudělá- a je jedno, zda je to mléko polotučné nebo plnotučné. Pro mne je ale velký problém různých obrázků a jiných "kreativních" nápadů za pomoci jakýchsi čokoládových toppingů, co někteří baristi na pěně z mléka vytvářejí - prosím 3x ne, ne, ne.

0/0
20.9.2012 22:06

GoogleBomber

Napěňovač mléka

Koukám, největší problém dělá našlehat mléko. V napěňovači mléka je to hračka. Ne, napěňovač mléka není ten ruční šlehač na baterky. Napěňovač funguje na indukčním principu. Dnes ho mají už i v elektro prodejnách. Má podstavec a nádobku z vrtulkou. Našlehá a zároveň ohřeje. Pěna jak u holiče!

0/0
18.9.2012 22:07

zuzana.vrzalova

Tréning

Abyste zytečně Nezničili litry mléka při tréningu, nalijte si do konvičky místo mléka vodu a kápněte maličko jaru. Když se vám podaří našlehat z jarový vody mikropěnu (vypadá to jako hustá malířská barva), zvládnete našlehat plnotučný, polotučný mlíko i kdyby nebylo z lednice :-)

0/0
18.9.2012 11:17

zuzana.vrzalova

Re: Tréning

Jo ale hlavně si pak ten našlehanej jar nelijte do espressa! ;-D

0/0
18.9.2012 11:22

roedor

Re: Tréning

no podle mých zkušeností teda ne. Jar našlehám docela pěkně, ale mlíko ne. A teplota mléka má při šlehání docela výrazný vliv.

0/0
18.9.2012 12:03

mikril

Re: Tréning

nápodobně. Hlavně je to fakt věda, napěnit to mléko tak, aby pěna byla opravdu krásně krémovitá. Tryskou z kávovaru ji mám přesně opačnou, asi si pořídím ten malý šlehač na baterky, už si nevzpomenu na název, ale ten tu pěnu krásně vyrobí.

0/0
18.9.2012 13:46

roedor

Re: Tréning

ten šlehač na baterky je úplně na prd, vyrobí akorát velké bubliny, co hned spadnou.

0/0
18.9.2012 13:57

hit

Re: Tréning

No a vidíte, já to delux ušlehám šlehačem na baterky a na presovači ani ň.

0/0
18.9.2012 17:17

Megan666

Re: Tréning

Také s tímto baterkovým z Ikey našlehám hustou pěnu s minibublinkama, zatímco presovač mi udělá ty velké jarové. Možná je to tím, že ručně si s tím vyhraju a velikost bublin se dá také regulovat hloubkou ponoření šlehače do mléka. U ručního to jde daleko hlouběji, než u té krátké trysky na presovači. Tam to chce také  vychytat i velikost a šířku nádoby (hrníčku), ve které se to šlehá, protože ten tlak, který aspoň u toho mého presovače nejde regulovat, to v blbě zvolené nádobě nejen vyšlehá to té jarové podoby, ale také vymaluje blízké okolí :-D

0/0
20.9.2012 10:01

hit

Re: Tréning

R^ - a o vymalování blízkého okolí bych mohl také vyprávět ;-D

0/0
21.9.2012 10:19

brezzinka3

Re: Tréning

R^

0/0
22.9.2012 17:39

Želvik

Re: Tréning

Dobrý den, mám zkušenosti s tím, že je to ovlivněno vším - teplotou mléka, kvalitou mléka i nádobou, kde šlehám. Mám takovou nerezovou konvičku, zapnu trysku nejdříve mimo (na začátku teče voda) a když začne pářit, tak jí opřu o stěnu té konvičky a ponořím pouze asi 2 cm pod povrch. Důležité je pak dvakrát klepnout, aby se bublinky dostaly pryč. Jinak mám ještě šlehač mléka - tam je výhoda oproti ručním šlehačům, že to mléko navíc ohřívá nebo naopak chladí, když vyrábíte studenou pěnu. Z tohoto přístroje (stál kolem 1000,-Kč) je ta pěna hustější a krémovější.....zadání hesla šlehač mléka - na mall jich je spousta druhů a značek. :-):-)

0/0
21.9.2012 8:43

roedor

Tak rada na závěr to celé shodila,

elektrickým šlehačem tu správnou mléčnou mikropěnu vážně nevyrobíte. Stejně tak ji nevyrobíte hned napoprvé šleháním parou, chce to trénink (a teploměr na mléko).

0/0
18.9.2012 8:05

jendaweb

hm, má to někdo starosti....

0/0
18.9.2012 7:24

qwerty.cz

Re: hm, má to někdo starosti....

Život je příliš krátký na to, abych jedl špatné jídlo a především pil špatnou kávu. Starosti mám se vším, co chci dělat pořádně.

0/0
18.9.2012 10:44

mazda323

Re: hm, má to někdo starosti....

To je pěkné!

0/0
18.9.2012 22:05







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.