Diskuze

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub nachystejte jídla podle našich receptů. Část si pak usušte do zásoby, kdyby vás náhodou chytla chuť na houbová jídla i v mrazivé zimě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

bereniqa

17. 9. 2012 11:15
Hned u prvniho receptu...krehke testo?

A recept by nebyl?..nebo snad kupovane? linecke, listove?..?

0 0
možnosti
JN

roedor

17. 9. 2012 11:57
Re: Hned u prvniho receptu...krehke testo?

Tak co to je křehké těsto snad ví každý, kdo občas něco peče a kdo ho nezná, tak umí používat google;-). U 99% procent receptů s listovým těstem se taky neuvádí recept na jeho výrobu:-P.

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

15. 9. 2012 22:31
omeleta....

6 vajec,čerstvé houby,čerstvé bylinky...a nakonec to vše pohřbít 30% eidamem?8-o

2 0
možnosti
SV

stacer

15. 9. 2012 21:14
quiche

Nejbajecnejsi "quiche" jsem jedla v Lucemburku, kde ho delala jedna znama. Jak se snazim, tak se snazim, jeste se mi nepovedl. Zkusim i podle tohto receptu. Uvidime.

0 0
možnosti
J

jupp

16. 9. 2012 10:46
Re: quiche

Tipnul bych na rozdil v kvalite a chuti syra. Syry ze syroveho (nepasteurizovaneho) mleka a kde prii vyrobe je oddelena syrovatka, chutnaji jinak, naprosto nezamenitelne. Syry se dnes vyrabeji chutove mene vyrazne, nez drive. Emmental ve starem receptu je lepe nahradit anebo alespon pridat, appenzeler nebo gruyere syry.

Testo na quiche v publikovanem receptu je 'chude'. pomer masla / mouky je spravny (2:1), ale zavisi od velikosti formy (pouzivam na 24 cm formu asi 220 g mouky a 110 g masla), 1 zloutek a lzici nebo dve vlazne vody. Mouku je dobre prosit (provzdusnit).

0 0
možnosti
RK

peanutka

15. 9. 2012 10:42
Give quiche a chance!

7 0
možnosti
MT

gogo33

15. 9. 2012 8:13
Oni rostou ?

KDE ?

1 0
možnosti
RN

halagajda

15. 9. 2012 8:49
Re: Oni rostou ?

Akorat jsem se take chtela poptat- protoze z toho co vim nerostou a kdyz nejake tak cervive(Beskydy a Slovenske kysuce)- tak pripadne kdyby neco, dejte znat kde rostou:-)

0 0
možnosti