- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To by me zajimalo ktery odbornik na vyzivu vymyslel ze tavenak je vhodna soucast zdrave svaciny, rozporovat by se to dalo skoro cele, ale tam je i dost vec osobniho nazoru (ja bych treba vykopal mlecne vyrobky a nechal pripadne jen v malem mnozstvi), ale tavenak snad dneska nemuze doporucit jako zdravy nikdo kdo ma vsech pet 5 pohormade, natoz nekdo kdo se chce oznacovat jako odbornik na vyzivu, tohle me fakt rozesmalo.
...představuje po svém.
obyčejné pomazánce Budapešť říkáte vzletně pomazánka po maďarsku?
Nemá to někdo registrované? Asi en, my to děláme ve školní jídelně...
Tak to bych jako mala nevzala do huby :-D Pripravte decku neco takovyho a muzete si byt jisti, ze to skonci v kosi.
Jako malá a vlastně do dneška, miluju škvarkovou pomazánku. Mamka mi ji musela dělat i 3x týdně a nikdy se mi nepřejedla! Jako doplněk jsem mívala naše domácí jablka nebo hrušky. Nebo nám děda dělal domácí tvarůžky z tvarohu zalitého pivem(přesnou recepturu neznámm, ale byla to veliká dobrota) - ty jsme jedli doma - bylo to "voňavé" pošušňání. Zcela běžně jsme mívali salám tzv. brňák nebo polosuchý za 50,- , no a přežili a vyrostli jsme!
protoze to zni vznesene a budete vypadat jako snob, ze na to mate a normalnim chlebem pohrdate :)
Mě maminka dávala na sváču třeba i chleba s tlačenkou a taky žiju. Když mi dala chleba se sýrem, tak letěl do koše.
ono je to vcelku jedno co date sebou ditku na svacinu - pokud to zrovna nebude "in" a "cool" tak se vam na to vyprdne tak jako tak + reklamy v Tv a vubec vsude taky delaji svoje.
A automaty na energy drinky a spol.bych ve skole zakazala vubec,no jo ale byznys je byznys,ze......
Jestliže tihle specialisti na výživu kategoricky odmítají nasycené tuky, resp. máslo a sádlo, tak to znamená, že mají rodiče mazat rostlinnými tuky? Ano, PŘEMÍRA nasycených tuků dobrá není. Ovšem pokud zároveň hlásají, že strava má být VYVÁŽENÁ, tak to tedy rozhodně s chlebem namazaným rostlinným tukem 5xtýdně není taky. A vprvé řadě by mě zajímalo, ČÍM tedy vlastně doporučují ten chleba mazat??? Doufám, že ne s...kami typu Rama a Perla?
Další poznámka týkající se v rámečku zmíněných buchet a croissantů atd s tím, že jsou tučné. Vážení odborníci, tyto zejména kupované blevajzy jsou V PRVÉ ŘADĚ plné cukrů, levných náhražek, konzervantů a barviv. To je pro každého stonásobně škodlivější než chleba namazaný máslem! Bylo by fajn, kdyby se čeští výživoví odborníci konečně začli vzdělávat a přestali lidem tlouct do hlavy dávno překonané bludy o low fat diet. Tak jednoduché, jako laické "moc tuku v jídle znamená že budu mít moc tuku na těle", to skutečně není.
To je pravda, měli by se víc zaměřit na sachariy, a to nejen na cukry ve sladkém, ale věčné pečivo, chleba, těstoviny...