Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Letní hříchy: jahodové cappuccino, smažená zmrzlina a banán s mandlemi

K létu patří nejen odpočinek u vody nebo výlety, ale také malé sladké hříchy, které si můžeme vzhledem k větší prázdninové aktivitě dopřát bez výčitek svědomí. Zkuste si doma připravit třeba lahodný dezert s ovocem a zmrzlinou podle šéfkuchaře pražské restaurace U Schnellů Jana Bartáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Sn.iper

??

Vyrobit doma smaženou zmrzlinu je výkon hodný pevných nervů, teplota na smaženou zmrzlinu před obalením je -40°C pří teplotě domácího mrazáku cca -18°C -20°C je potřeba značná rychlost.

+1/0
11.8.2012 20:34

zuzamed

prostřední recept

Kde mají na te fotce u prostredniho receptu tu smazenou zmrzlinu? myslim ze to vice pripomina skubanky a ke smazenymi to ma hooodne daleko

0/0
11.8.2012 19:32

everlasting

Re: prostřední recept

to velké, kulaté a zlatavé uprostřed talíře, to je ta smažená zmrzlina...

ona je obalená ve strouhance, víme? jinak by to smažení zřejmě nepřestála v polotuhém stavu.

0/0
13.8.2012 11:26

bojimbojim

!!

Bych se musel stydet za titul SEF KUCHAR,kdyz tady doporucuje recepty z kupne hnusne zmrzliny!!

0/0
11.8.2012 18:31

everlasting

Re: !!

kupte si nehnusnou... i taková existuje.

+1/0
13.8.2012 11:22

L. D. Trockij

Přátelé, já se musím smát

Onadnes nás sice každou chvíli masíruje články o hubnutí, ale pak vypustí do světa článek s recepty, které si může bez výčitek dopřát tak maximálně člověk, co týdně odsportuje několik hodin (proti tomu článku nic nemám, ale ta formulace první věty. "K létu patří nejen odpočinek u vody nebo výlety, ale také malé sladké hříchy, které si můžeme vzhledem k větší prázdninové aktivitě dopřát bez výčitek svědomí."), ta je přímo žalostná.

;-D

0/0
11.8.2012 14:44

L. D. Trockij

Re: Přátelé, já se musím smát

Oproti těm dvěma dalším, se dá ještě skousnout to cappuccino. Ty další dva dezerty jsou kalorické pumelenice.

0/0
11.8.2012 14:48

Lena N.

Re: Přátelé, já se musím smát

Tou větší aktivitou je asi myšlena procházka ženy do cukrárny :-) (na víc přece nemá čas...)

0/0
11.8.2012 16:31

Bereniké

Nějaké nejasné, ten poslední recept

Ta šlehačka v ingrediencích je na šlehání, nebo na rozpuštění té čokolády? Každopádně jim tam něco chybí. Podle obrázku ale ta čokoláda zřejmě není rozpuštěná ve smetaně, je na to moc tmavá.

0/0
11.8.2012 12:54

Yanajedna

Re: Nějaké nejasné, ten poslední recept

"ozdobíme ušlehanou šlehačkou". To je snad jasný popis toho, co se se šlehačkou mělo udělat :-)

0/0
11.8.2012 13:11

Zbysek

Re: Nějaké nejasné, ten poslední recept

Čokoládu na vaření rozpustíme spolu se smetanou...To je snad jasný popis toho, co se se šlehačkou mělo udělat

11.8.2012 13:11Yanajedna ?

0/0
11.8.2012 13:17

Yanajedna

Re: Nějaké nejasné, ten poslední recept

Sakra ;-D

Tak potom nezbude, než půl na půl :)))

0/0
11.8.2012 13:28

Bereniké

Re: Nějaké nejasné, ten poslední recept

No právě ;-D

Proto mi to hned praštilo do oka, že to není jednoznačné. Ne že bych se řídila recepty, ale podvědomě si všímám nesmyslů. Zas křišťálová lupa perlila.

0/0
11.8.2012 15:39







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.