- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Paní propaguje zdravou stravu a v receptu má půlku konzervy rajčat
jedli hlavně tepelně zpracovanou stravu z čerstvých surovin jako opak k průmyslově zpracovaným potravinám rozšířeným hlavně na Západě, a také k nízkotučným dietám založeným na jogurtech a syrové stravě. Toto sdělení je celkem jasné, a odpovídá také výsledkům různých výzkumů o zdravotním stavu v závislosti na stravovacích zvyklostech v různých částech světa.
Zvyk je železná košile, a některé jedince svírá opravdu pevně. Otázkou však je, proč je tak hryže, když někdo jiný onu košili dávno odhodil nebo se k tomu třeba chystá. :))
Chybí mi blijící smajlík. Ano, organicky vypěstované potraviny jsou obecně o něco chutnější a zdravější (ne díky tomu že nebyli využity pesticidy, ale díky tomu že měly čas a podmínky správně dozrát), jenže paní výživářka si neuvědomuje že bio potraviny jsou luxusním zboží, tudíž jejich pravidelnou konzumaci si mohou dovolit jen ti dobře vydělávající. Čím hlouběji má člověk do kapsy, tím méně za ně může vydat. Nebo si je může vypěstovat na zahradě. Ehm.
Paní výživářka je typický zelený fanatik který si bude mlít svojí, věřit ve své zelené slunce a všem vnucovat jak jsou špatní. Bohužel, část lidí jí to bude žrát.
NIkdo ti nic nevnucuje. Nemusíš to číst. Nebo ano?
je pro mně totéž, co pro katolíka život bez Boha! Howgh.
Tak to máš strašně smutnej a prázdnej život, když by ti tak chyběl kus žvance.
.. ohledně s odpuštěním hloupých nízkotučných diet. Opakuji stále dokola, že mléčné výrobky - především jogurty, ale i jogurty a tvaroh - a tepelně neupravená zelenina a ovoce zpomalují trávení a z dlouhodobého hlediska tak napomáhají přibírání na váze! Přesto neustále vidím články, které meldují stále dokola tytéž nesmysly.
Do dokonalosti ještě sice chybí vynechat i pečivo - jakékoliv, protože i ono nemá na trávení zrovna pozitivní efekt, nicméně už je to na správné cestě. Jen tak dál ....
Co jste napsal(a) je úplný nesmysl. Pečivo (sacharidy) jsou nezbytný zdroj energie pro aktivního člověka.
pod pojmem " humus s celozrnným pečivem???"
kdy jsem zaměřila svoje stravování a pohyb na to, aby mi bylo dobře, cítila jsem se dobře a neubližovala jsem svému tělu, tak se štíhlá postava dostavila sama. Velmi pomalu, ale zato trvale. Žádný stres s dietama, kaloriema apod., ale mít se rád.
V článku se píše, že dobrou výživou se p. Beamanová zbavila i oparů, cca rozpis stravování by mě zajímal, jím opravdu zdravě, hýbu se 4x týdně (joga, fitnes, brusle, kolo, atd) , ale Herpes je tak zatvrzelý, že s ním každé 3-4 týdny bojuji. A myslím, že v tom nejsem sama. Poradíte?
Italská minestrone má právě ohromnou výhodu - je neskutečně "tvárná". Základem je kvalitní olej a zelenina. Výsledek může být pokaždé trochu jiný - podle toho, co najdete v lednici (a neuteče to před vámi), podle doby, která zbývá do výplaty, podle oblíbených bylinek či koření. Do základu - sofrita - můžete mimo oleje, cibule a česneku přidat podle chuti a možností i špek, máslo, kousek masa, posekané zelené bylinky. Zeleniny, na drobno pokrájené, hodně a co nejvíc druhů. Co na tom, že je to už trochu smutný kousek - mrskněte ho tam! Ostatně - všechno je jedlé, jen se to musí velmi jemně nakrájet. Neradi těstovinu? Dejte se zeleninou opéct hrstičku rýže! Nebo podávejte s křupavým chlebem nebo zapečeným toustem. Vyvarujte se zásmažky nebo zátřepky. A závěrečné ochucení - lžíce smetany, hltánek vína, hrstička pažitky - cokoli rádi.
bez těstovin a rozmixovanou a parmazán navrch a opečený chlebík
jinak paní má asi pravdu, jenže taky jde asi o množství těch snědených kvalitních potravit.... a skutečně záleží na duševní pohodě, bohužel.
to je možné, ale energetickým vlivem na organismus (nemám na mysli kalorie), je taková polívka trochu jinde než ta výživařská, kterou bych určitě zvolila já.