Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Bublanina, nákyp, trhanec a další skvělé třešňové dezerty

Jakmile dozrají třešně, je jasné, že léto je konečně tady. Zapomeňte na starosti, rozehřejte troubu, rozpalte sporák a s ovocnými dezerty si užijte slunečné odpoledne na zahradě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Scarlett from Scottland

trhanec

V ale já raději třeba s malinama, jahodama, švestkama a omáčku na něj nepřipravuji tak komlikovaně, jak popisují.....

0/0
26.6.2012 7:19

opportunity

Re: trhanec

To jsem nikdy nepochopila, co je na roztrhané palačince. Já se naopak snažím, aby byly neroztrhané.

0/0
30.6.2012 10:31

_m-

Re: trhanec

Babička dělvala trhanec tak, že husté těsto velmi krátce po nalití na pánev, v ještě prakticky téměř tekutém stavu promíchávala obracečkou, takže vyrobila něco jako velké smažené kuličky - jedla jsem to asi tak 2x, nebo 3x. moc mi to chutnalo, ale nikdy se mi to nepovedlo, takže to nedělám.

0/0
30.6.2012 12:48

Scarlett from Scottland

Re: trhanec

jenže trhanec není roztrhaná palačinka :-) ten trhanec který dělávám já je oproti palačince jako nebe a dudy... už jen proto, že do trhancového těsto se dělá mraky sněhu. A proč je roztrhaný....? možná aby násákl tu omáčku? tak tipuji.

0/0
1.7.2012 8:57

calypsol

bublanina

Delam si ted bublaninu skoro porad, stridam tresne a jahody, mame jich tolik ze nevim co s nima :-) Jo, na bublaninu je lepsi najit si mene pracny recept bez bilkoveho snehu, to zbytecne zdrzuje a slehackova bublanina bez snehu je uplne chutove stejna jako ta se snehem, jen o dost rychlejsi.

0/0
25.6.2012 14:18

jana b

vsimli si autori kolik stoji tresne

??????????

0/0
24.6.2012 18:18

Šelda5

Re: vsimli si autori kolik stoji tresne

Mě třeba nic, jenom čas na trhání, takže klid

+2/0
25.6.2012 9:34

opportunity

Re: vsimli si autori kolik stoji tresne

Většina lidí nemá zahradu.

0/0
30.6.2012 10:27

Bereniké

Vážně mají na mysli třešně?

Mně ani ostatním členům rodiny tepelně upravené třešně nechutnají, nemají skoro žádnou chuť. Nejsou to náhodou původně recepty s višněmi, akorát blbě přeložené? Protože například višňové knedlíky jsou skvělé, ty dělám pokaždé, když se k višním nějak dostanu, stejně tak bublaninu jedině s višněmi. Třešně jsou dobré  syrové, nejlépe konzumované hned na stromě, ale na tepelnou úpravu jsou lepší višně.

+2/0
24.6.2012 17:17

mamina2

Re: Vážně mají na mysli třešně?

Na knedlíky i na bublaninu se běžně používá obojí. I když chuťově je to opravdu každé něco jiného.

0/0
25.6.2012 13:00

bubakovababa

nevím jak kde

ale ja měla na jednom stromě asi 5 třešní. I merunky zmrzly

+1/0
24.6.2012 12:18

kali-gandaki

Re: nevím jak kde

A višní bylo kolik ? ;-)

0/0
24.6.2012 15:45

bubakovababa

Re: nevím jak kde

jsi dokonalej v lese jsou staré stromy višní už se tam letím podívat a možná bude bublanina

0/0
24.6.2012 15:47

opportunity

Re: nevím jak kde

Kolik třešní, tolik višní.

0/0
30.6.2012 10:32

dzji

Re: nevím jak kde

my máme třešní hromadu, broskví asi pět a meruněk nula

0/0
24.6.2012 16:15

Bereniké

Re: nevím jak kde

Třešně sežraly špačci, meruňka chcípla definitivně, na jedné broskvi jsou tři zelené broskve, akorát planá broskev se drží, na té se snad něco urodí.

0/0
24.6.2012 17:12







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.