Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V kuchyni dýcháme horší vzduch než v městském smogu

Vědci z Velké Británie zjistili, že ve vlastní kuchyni můžeme dýchat horší vzduch než v centru města. Měření v interiérech několika domů totiž ukázalo, že v dusné moderní kuchyni s plynovým sporákem nás ohrožují toxické látky až třikrát víc než při smogu v centru města.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lisie

doma je plno věcí, které vylučují nám nebezpečné látky...

kromě zplodit z hoření jsou to také různé vůně, třeba vonné tyčinky nebo osvěžovače vzduchu. Náš nábytek a koberce atd například obsahují fomaldehyd. V britské učebnici ekologie je skutečně napsáno, že v rozvinutých zemích je vzduch často horší kvality doma než venku. Proto je nutné dobře větrat, omezit používání osvěžovačů vzduchu a kupovat kvalitní vybavení do domácnosti.

0/0
12.6.2012 22:27

Duke___Nukem

no,

u me jede prevazne mikrovlnka,tak ze je to v poho..:-)

0/0
7.6.2012 23:15

magazin.5

Re: no,

Pokud vás nezajíma, co mikrovnlka uděla s potravou pro vaše tělo, tak to ano.

0/0
8.6.2012 16:47

xexyn

To jsou zase výmysly.

Kolik tam mají olovnatých sloučenin nebo oxidů síry? Tohle ani nemá smysl komentovat. Britští vědci očividně dokáží vyzkoumat naprosto cokoliv, úplně kdekoliv s jakýmkoliv požadovaným výsledkem.

0/0
7.6.2012 21:44

magazin.4

Re: To jsou zase výmysly.

Možná je to tím, že nevíme úplně přesně, z jakých "polotovarů" a z jakých "surovin" vaří v Británii.

U nás si vybíráme jen takové, které nás zasytí, dodají tělu energii, ale neztlostneme a vše je přitom http://dobreazdrave.cz

0/0
8.6.2012 16:56

Lípa srdčitá

.........

mají si tam vyvětrat

0/0
7.6.2012 19:08

klariet

Miluji britské vědce,

bez těchto výzkumů bychom určitě  zhynuli.

0/0
7.6.2012 17:59

roedor

Ale v kuchyni to voní.

:-)

+2/0
7.6.2012 14:41

D.Brux

a jsme zase u toho

někde v předešlé diskusi se totiž řešila stará kamna do renovovaných (=zateplených) interiérů. A topit v nich šiškama.

0/0
7.6.2012 13:42

mamsrb

Od doby co existuje sklokeramika a indukce není co řešit.

Plynový sporák je přežitek. Dnes se stejně používá v kombinaci s elektrickou troubou a kdo nemá současně i plynové topení platí za těch pár kubíků neskutečně vysoké ceny a každý druhý rok může malovat kuchyni.

0/0
7.6.2012 13:41

Alowen

Re: Od doby co existuje sklokeramika a indukce není co řešit.

tohle mě přesně napadlo. Existují elektrické a indukční sporáky :-) Ale na druhou stranu - existují digestoře a taky jeden úžasný výmysl, kterému se říká okno. A tím lze do bytu pustit čerstvý vzduch (no, otázka je, jak moc čerstvý, když člověk bydlí ve městě).

Já sama vařím na elektrice, ale mít tu možnost, pořídím si plyn

+3/0
7.6.2012 14:20

ifox

Re: Od doby co existuje sklokeramika a indukce není co řešit.

Stačí, když slečna kuchařka pravidelně jídlo připálí a budete mít v kuchyni plno škodlivin i s indukčním sporákem.

+1/0
7.6.2012 14:50

Amanita5

Re: Od doby co existuje sklokeramika a indukce není co řešit.

Já nejraději vařím naplynu....dá se s ním víc čarovat

0/0
8.6.2012 8:06

Gina7

Juchuuuu konecne mi vedci dali duvod vyhybat se kuchyni

;-D

0/0
7.6.2012 12:56

Martinigue

Svatá prostoto ...

.. a co to tedy tihle 'vědci' vlastně zjistili? Když mám doma puch, vyvětrám si. Když jsem chlívátko a puch mi nevdí, nevětrám. Co je potřeba k tomu dodávat??:-D Někdo by chtěl určovat lidem, kdy musí vyvětrat?

+3/0
7.6.2012 12:38







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.