Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hamburger, vlajková loď americké kuchyně. Jak se mu daří v Praze

Americká kuchyně sice není jen hamburger. I tak je ale tahle rafinovaná mletá hovězí flákota splácnutá do nadýchané bulky a ozdobená zeleninou, sýrem a různými omáčkami srdeční záležitostí pro miliony lidí na celé světě. Zapomeňte na chvíli na fast foody a zkuste si pravou chuť Ameriky připravit doma podle receptů vyhlášených pražských šéfkuchařů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

opportunity

Co to je?

BBQ omáčka? tekutý kouř? Ještě nějaká umělá hmota?

0/0
9.6.2012 18:22

Harriett

Máslo

Myslím, že to bylo loni v pořadu "Šéf na grilu". Tam Pohlreich (teda jestli to fakt bylo tam) dával dovnitř té placky masa plátek másla. Pak teprve na gril. No a my to zkusili a už to nechci dělat jinak... ještě teď mi tečou sliny, jak strašně to bylo dobrý :D Ale je fakt, že dietka to není :D

0/0
7.6.2012 22:45

Lípa srdčitá

Bože, kdy

už lidé pochopí, že hamburger nepochází a Ameriky, ale z Německa?

0/0
7.6.2012 19:09

tfujpm

Re: Bože, kdy

v clanku je napsano ze je hamburger z USA? je tam jenom ze patri do americky kuchyne ...

0/0
7.6.2012 20:04

Bob-an

Re: Bože, kdy

Tak ten puvod je dost sporny..... a taky to co si udajne namornici kupovali v nemecku melo se soucasnym hamburgerem spolecneho asi stejne jako s nim ma karbenatek v housce...

0/0
7.6.2012 22:30

peepa_47

Re: Bože, kdy

mě je úplně jedno, odkud to je. stejně si to budu připravovat v česku, na německém grilu s polskýma briketama a rakouským podpalovačem, dám si na to francouzskou hořčici a italské koření, přisypu pepř z turecka, přidám kečup z německa, zeleninu za španělska a bude to chutnat výtečně;-D

0/0
8.6.2012 1:44

captain cook

Re: Bože, kdy

;-D

0/0
10.6.2012 8:53

Rudla01

Škoda, že se u nás

housky na burger téměř nedají sehnat. Člověk si je musí sám upéct...

+1/0
7.6.2012 12:13

djcharlie

Re: Škoda, že se u nás

Housky na hamburger mají v každym supermarketu ...

+1/0
7.6.2012 13:46

Rudla01

Re: Škoda, že se u nás

Pak jsem asi šel do těch jediných 20, které je nemají...

+2/0
7.6.2012 13:52

djcharlie

Re: Škoda, že se u nás

Nebo špatně hledáte, zcela určitě je maji v Lidlu, Globusu a Tescu. Navíc jsem je sehnal i v malých pekařstvých.

+1/0
7.6.2012 13:57

djcharlie

Re: Škoda, že se u nás

íííí ;-D

+1/0
7.6.2012 14:00

Barbarka_CZ

Re: Škoda, že se u nás

Housky na velký hambáč seženete v Makru. Pravda, mají je asi po 30 ks, ale můžete je dát zamrazit a vydrží vám takřka libovolně dlouho. Jinak menší mají po čtyřech v kdejakém marketu, jak tu už někdo psal. I když je fakt, že chuťově to není žádný zázrak, ty z Makra jsou  mnohem lepší.

0/0
7.6.2012 14:13

djcharlie

Re: Škoda, že se u nás

Jo, tak ty co mají běžně nejsou velký, ale klasický a chuťově obstojný. Ta chuť se jim dá vnutit ingrediencema. ;-D

0/0
7.6.2012 14:22

Barbarka_CZ

Re: Škoda, že se u nás

Mně u nich vadí hlavně ta "drobivost". Nicméně my mámě domácí hambáče á 180 g (cca), takže do těchhle bulek se nám nevejdou, proto používáme ty z Makra. :-)

+1/0
7.6.2012 14:29

djcharlie

Re: Škoda, že se u nás

Nesouhlasím, i když dělám á200g, tak se tam vejdou. Je pravda, že je to pak trochu boj na vejšku ... ;-D

0/0
7.6.2012 15:17

Barbarka_CZ

Re: Škoda, že se u nás

To mi pak nechutná, já si do hambáče dávám spoustu zeleniny, aby se tím (a houskou) vyvážil ten flák masa. :-)

0/0
7.6.2012 20:46

captain cook

Re: Škoda, že se u nás

drobive hamburgrove bulky jsou na tom to nejhorsi. Blee - kde je ten blijak.RvRvRv

Nejlepsi jsou klasicke francouzske bulky, navrch trochu krupave, uvnitr vlahe, ktere je mozne kousat, aniz by mel clovek pocit, ze ma hubu plnou pilin.

0/0
10.6.2012 9:07

Jitřní dar

Re: Škoda, že se u nás

Mívají je v Lidlu a tescu, ale nechutnají mi, protože jsou příliš sladké. To si radší koupím nějakou tu maxihousku nebo pletýnku.

+1/0
7.6.2012 16:01

jgoodman

Hamburger nebo Burger?

Škoda, že v textu není zmínka o historii této "vlajkové lodě americké kuchyně".

+2/0
7.6.2012 9:36

VOBISCUM

Opravdová slaďoučká ňamka

Sadká houska musí být, aby zkaramelizovaný povrch po opečení nesákl sladké omáčky, majonézu, a další lahodné šťávičky. Když vidím děcka a -teens jak s vyvalenými kukadly hodují škálu těchto výrobků,  tak si vždy vybavím pasáže z literatury o manipulaci s lidmi. Když mi člověk tvrdí že rajská je hnus, protože je sladká a pak jsi jde zahodovat hamburger , tak co si člověk o něm může myslet. A takových lidí je řada. Peníze se vydělávají na hloupých lidech. To platí v obchodě i v politice.

Je to hnus , velebnosti.

Jinak každému co jeho jest, dobrou chuť.

+1/0
7.6.2012 6:50

jgoodman

Re: Opravdová slaďoučká ňamka

jen poznámku....majonéza se na opečenou housku dává proto, aby se šťávičky do housky nevsákly.....

0/0
7.6.2012 9:37

janbrezen

Re: Opravdová slaďoučká ňamka

to je ale napad, na opecenou housku se da salat a nevsakne se ti nic

+1/0
7.6.2012 13:35

Jitřní dar

Re: Opravdová slaďoučká ňamka

Rajskou jím, hamburger housky ne.

0/0
7.6.2012 16:02

VOBISCUM

Opravdová ňamka.

0/0
7.6.2012 6:39

captain cook

osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

"Mleté maso upravíme do tvaru hamburgeru (alespoň 1cm na výšku), osolíme, opepříme a dáme zprudka péct na gril."8-o?Rv

Sul a pepr se davaji DO mleteho masa, aby se dobre promichaly, Nesypou se jen zevne na vytvarovany hamburger!

0/0
7.6.2012 6:14

autorigie

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

Sypou. Já to tak taky znám. Prostě to tak Američani dělají. Možná ne všichni a všude.

0/0
7.6.2012 7:39

Arthur B.

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

Tohle je právě věc, která mi na burgeru chutná... Maso není nijak ochucený. Chuť dělá sůl, koření a omáčka "mimo" maso. God bless America :-)

0/0
7.6.2012 9:45

-Jentak

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

špatně. pepří, solí apod. se az hotové maso.

+1/0
7.6.2012 11:17

captain cook

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

znam jinou, celkove chutnejsi technologii.

Pokud mas rad presoleny prepepreny povrch hamburgeru a uvnitr maso bez zapachu a chuti, udelej to nakonec. Pokud mas rad chut skrz, pak sul, pepr a koreni se musi dat do masove smesi.

0/0
7.6.2012 11:28

Rudla01

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

Kvalitní hovězí maso ROZHODNĚ není bez chuti.

0/0
7.6.2012 12:12

TristanTzara

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

Jakýkoliv neosolený jídlo je bez chuti.

+3/0
7.6.2012 13:31

djcharlie

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

bože to je nesmysl ;-D

+4/0
7.6.2012 13:47

TristanTzara

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

Tak navař příbuzenstvu hostinu bez soli, jakou sklidíš pochvalu, odborníku ;-D

+2/0
7.6.2012 21:15

roedor

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

to je teda pěkná blbost.

0/0
7.6.2012 14:34

captain cook

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

kvalitni hovezi maso se do hamburgeru nedava.

Nebo chces tvrdit, ze pouzijes pravou svickovou nebo biftecky a rozemeles je na maso na hamburgery?;-D

0/0
10.6.2012 8:56

Spalovač_šancí

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

Nesmysl, tím zabijete chuť kvalitního hovězího. Pepř a sůl mají chuť pouze doplnit, nikoliv přebít ...

0/0
7.6.2012 12:31

captain cook

Re: osolime a opeprime az vytvarovany hamburger????

take jsem nikde nerekl, ze maso se ma PREsolit a PREpeprit, jenom, ze sul, pepr (prip. dalsi koreni - napr. uzenou papriku pri nekterych variacich) davam do masove smesi, nez formuji hamburgery.

Kdyz se sul a pepr davaji jen na povrch, vysledek je mnohem snadneji presoleny, prepepreny, nez kdyz jsou uvnitr. A uzena paprika uz vubec nemuze na povrch protoze se grillovanim pripali a zhorkne.

0/0
10.6.2012 9:02

Barbarka_CZ

tekutý kouř

8-o

0/0
7.6.2012 1:54

Haluzorium

Re: tekutý kouř

Jj, to bude dobrota. Vyrabi jedna firma na Ostravsku.

0/0
7.6.2012 4:04

captain cook

Re: tekutý kouř

v seznamu prisad se tomu rika "kourova prichut" (v originale smoke flavour). Samotnou kourovou prichut v lahvicce jsem jeste nevidel proto, ze jsem se nikdy po ni neshanel, ale existuje cela rada komercne vyrobenych grillovacich omacek, ktera ji obsahuje.

0/0
7.6.2012 6:22

Galczynski

Re: tekutý kouř

Tak já jsem rok a půl v ve Státech pracoval - a to  v kuchyni. Burgerů jsem se nagriloval tuny a ta přísada se  v originále jmenuje "Liquid smoke". Jinak by mě zajímalo, co se v receptu číslo jedna stalo s tím medem? Ten je asi určen pro kuchaře. :)

0/0
7.6.2012 8:13

captain cook

Re: tekutý kouř

v Australii tomu rikaji Smoke Flavour. Dokonce i na lahvicce "Texasske grillovaci omacky ochucene kourem z hickory"

;-D

0/0
7.6.2012 8:38

Barbarka_CZ

Re: tekutý kouř

Já si hlavně říkám, jak snadné asi je to sehnat... Nehledě na skutečnost, že jsem si nevšimla, že by to v receptu skutečně použili. ;-D

0/0
7.6.2012 14:10

jgoodman

Re: tekutý kouř

Dá se použít i uzená sůl.

0/0
7.6.2012 9:38

Barbarka_CZ

Re: tekutý kouř

To spíš, ta je alespoń k sehnání.

0/0
7.6.2012 14:10







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.